دوره رنگ مو
رنگ مو از پرکاربردترین محصولات مو در دنیا بوده و معمولا هنگامی که صحبت از تغییر ظاهر می شود، اولین چیزی که به ذهن می رسد، تغییر رنگ مو یا مدل موم ی باشد؛ زیرا مو مهم ترین قسمت زیبایی ظاهری بوده و حتی رنگ مویی که انتخاب می کنید، تا اندازه ای می تواند شخصیت شما را نیز نشان دهد. جالب است بدانید از دوران مصر باستان تا به امروز، رنگ کردن مو روشی زیبایی بوده و راه های انجام آن در طول زمان دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده است، اما علاقه به رنگ کردن مو امری است که همواره ثابت مانده است.
داشتن اطلاعاتی درباره ی نوع مو زمان رنگ کردن آن بسیار مهم بوده و خوب است بدانید که رنگ ها چگونه روی مو اثر می گذارند. ملانین یا رنگدانه های طبیعی مو، در قشر خارجی مو قرار گرفتند و به همین جهت است که رنگ کردن در قشر مو رخ می دهد، زیرا بر روی رنگدانه های طبیعی مو تاثیر خواهد گذاشت. رنگ مو از رنگدانه های طبیعی یا شیمیایی متشکل است و هنگامی که روی مو می نشیند، می تواند رنگ تارهای مو را به طور دائمی یا موقتی تغییر دهد.
اولین رنگ مو چه زمانی به کار رفت؟
مصریان باستان، اولین نفراتی بودند که رنگ مو را به کار بردند، آن ها همچنین از حنا به منظور پوشاندن موهای سفید و خاکستری خود نیز استفاده می کردند. رنگ موی طبیعی، سال ها بعد به وسیله ی یونانیان و رومیان باستان به کار گرفته شد، جایی که مردم برای تغییر رنگ موهای خود عصاره های گیاهی را استفاده می کردند. اولین رنگ موی طبیعی را به روم باستان می توان نسبت داد، اما چند صد سال طول کشید تا یونانی ها و رومی ها رنگ های بیشتری را معرفی کردند که فراتر از رنگ مشکی بود. در طول دوران امپراطوری روم، زنان مجبور بودند موهای خود را به رنگ روشن و بلوند در آورند، بیشتر آن ها از کلاه گیس استفاده می کردند، در صورتی که بعضی دیگر به کمک مخلوط های گیاهی، موهای طبیعی خود را روشن می کردند. دیگر تمدن ها نیز از رنگ مو به منظور نشان دادن رتبه و ترساندن دشمن خود استفاده می کردند.
درباره ی تاریخچه رنگ مو بیشتر بدانید:
رنگ مو نیز مثل بسیاری از اختراعات، به طور کاملا تصادفی کشف شد. William Perkin، پروفسور انگلیسی در حال تلاش به منظور یافتن درمانی برای مالاریا بود که اولین رنگ سنتز شده را کشف نمود.August Wilhelm پروفسور شیمی دان، کسی بود که توانست کشف Perkin را بهبود ببخشد و پارا- فنیلین دی آمین (p-Phenylenediamine) را به وجود آورد که همچنان هم پایه ی بسیاری از رنگ موهای دائمی مدرن می باشد.
در سال ۱۹۰۷، Uugene Schueller شیمی دان فرانسوی، اولین رنگ مو را به جهت مقاصد تجاری به وجود آورد و محصول جدید را Aureole نام گذاری کرد که بعد ها با عنوان Loreal در دنیا مشهور شد. اوایل و اوسط دهه ۱۹۰۰، فرمول رنگ مو دستخوش تحولاتی شد و پیشرفت هایی را نیز داشت، به شیوه ای که رنگ موی خانگی ماندگاری طولانی تری داشت و می توانست رنگ مو را روشن تر نماید. در حالی که در دهه ی۱۹۵۰ تبلیغات زیادی درباره ی رنگ مو انجام شد، دهه ۱۹۷۰ نشانگر تغییر در زیبایی بود و راه را برای رنگ موهای جدید و تغییر استایل در دهه های بعدی هموار کرد.
انواع رنگ مو:
هر حرفه ای زبان خاص خود را داشته و رنگ مو نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. هنگامی که تعدادی از آرایشگرهای حرفه ای دور هم جمعند، به حرف های شان گوش دهید، حتما اصطلاحاتی مانند رنگ موی دائمی، نیمه دائمی و موقتی را می شنوید. در ادامه به بررسی هر کدام از انواع رنگ موم ی پردازیم.
اول، رنگ موی دائمی:
همانطور که از نام رنگ موی دائمی پیداست، رنگ موی شما را به صورت دائمی و همیشگی تغییر خواهد داد. رنگ موی دائمی، کوتکیول هایی که سطح ساقه مو را تشکیل می دهند، باز نگه داشته و رنگ به عمق مو خواهد رسید. سپس، کوتیکول مجدد بسته شده و رنگ مو باقی می ماند. این رنگ مو به مرور زمان، تغییری نخواهد کرد و معمولا تفاوت بین موهای رنگ شده و موهای جدیدی که رشد می کنند، وجود دارد. از رنگ موی دائمی به منظور روشن و یا تیره کردن رنگ موها استفاده می گردد، رنگ مو تغییر کرده و موهای خاکستری به خوبی پوشیده می شوند. ماندگاری این رنگ ها نامحدود می باشد؛ زیرا ساختار مو را برای همیشه تغییر می دهد.
دوم، رنگ موی نیمه دائمی:
رنگ موی نیمه دائمی فرمولی کم آمونیاک بوده که با اکسیدان کم حجم ترکیب می گردد و مکانیسم عمل بدین صورت است که رنگ سطح کوتیکول را به آرامی باز می نماید و اجازه می دهد رنگ به صورت جزئی به ساقه مو نفوذ کند و فرمول آن کاملا خالص می باشد. رنگ موی نیمه دائمی را می توانید به منظور افزایش رنگ موی طبیعی تان به کار ببرید و از آن جایی که بدون آسیب رساندن به مو، به مرور محو می شود، گزینه ی بسیار مناسبی می باشد برای افرادی که تا به حال موهای خود را رنگ نکردند. رنگ موی نیمه دائمی را برای تیره کردن مو یا تغییر توناژ مو به کار می برند، به علاوه این که موها نیز براق خواهند شد. توجه کنید که فرمول این رنگ های مو، به شیوه ای است که نمی توانند موها را روشن نمایند تا رنگ خاکستری را بپوشانند. ماندگاری این رنگ مو با توجه به سلامت و تخلخل مو، می تواند به مدت ۴ تا ۱۲ مرتبه شستن با شامپو دوام داشته باشد.
سوم، رنگ موی موقتی:
رنگ موی موقتی، رنگ موها را به سرعت تغییر می دهد، به صورت پودر و اسپری در دسترس بوده و تمام مو را می تواند پوشش دهد. این نوع رنگ مو، می تواند رشد مجدد موها را پوشانده یا به بخش های مختلف مو رنگ دهد و البته این نکته را در نظر بگیرید که این نوع رنگ با یک بار شست و شو از بین خواهد رفت.
مشخصات یک رنگ موی خوب:
یکی از نکات اساسی درباره ی رنگ مو این است که محصولی که برمی گزینید انتخاب باید مرغوب باشد و یک سری مشخصات و ویژگی داشته باشد، از جمله:
- اول، رنگ موی خوب باید موهای شما را درخشان و براق نماید، به علاوه این که بتواند همه ی بخش های مو را پوشش دهد تا رنگ طبیعی ایجاد گردد. اگر رنگ مو نامرغوب و بی کیفیت باشد، پس از رنگ کردن احساس خواهید کرد که موهایتان کدرتر از پیش شده است.
- دوم، رنگ موی خوب باید با پوست شما سازگار باشد و سبب بروز واکنش های آلرژیک مثل سوزش، خارش و یا قرمزی نشود.
- سوم، رنگ موی خوب، رنگی بوده که پس از چند بار شست و شو ثابت بماند و در حقیقت، پایداری خوب و ثابتی داشته باشد.
انتخاب رنگ مو بر اساس رنگ پوست:
از دیگر نکات مهمی که زمان انتخاب رنگ مو باید در نظر بگیرید، رنگ پوست می باشد و هر چه این دو در هماهنگی بیشتری با یکدیگر باشند، چهره شما درخشان تر به نظر خواهد رسید و حتی موها خوشرنگ تر از قبل دیده می شوند. پس زمان آن رسیده که بر أساس رنگ موی خود انتخاب نمایید.
اول، رنگ مو برای پوست های تیره:
بانوانی که رنگ پوست تیره ای دارند، باید از رنگ موی روشن تر یا تیره تر از رنگ پوست شان استفاده نمایند و با این کار، تضاد طبیعی ایجاد می گیرد که بسیار جذاب خواهد بود. در کل، رنگ هایی که به رنگ پوست شما نزدیک تر هستند با صورت شما جور در نیامده و شما را بی روح نشان می دهند. اگر پوست تیره شما گرم می باشد، می توانید از رنگ هایی مثل ماهاگونی یا افرا استفاده نمایید.
دوم، رنگ مو برای پوست های روشن و رنگ پریده:
بانوانی که پوستشان روشن است، نباید رنگ های تیره را به کار برند و اگر پوست رنگ پریده ای دارند، بهتر است به سراغ هایلایت های روشن و بلوند بروند. رنگ قرمز نیز می تواند گزینه ی بسیار مناسبی باشد. اگر صورت شما رنگ پریده است، اما چشمانتان قهوه ای، رنگ های روشن و گرم مثل عسلی و بلوند را انتخاب نمایید و در کل، توصیه می کنیم موهایتان را یکدست رنگ نکیند و هایلایت لابلای موها باشد تا جذاب تر از قبل به نظر برسید.
سوم، رنگ مو برای پوست های گندمی:
بانوانی که دارای پوست گندمی هستند، بهتر است سراغ رنگ های خیلی روشن نروند. برای این دسته از افراد، رنگ های بلوند تیره تر و قهوه ای مناسب تر است، در حقیقت هر چه رنگ مو توناژ گرم تری داشته باشد، هماهنگی با پوست بیشتر می شود.
چهارم، رنگ مو برای پوست های سبزه:
افرادی که پوست سبزه دارند، باید رنگ های گرم مثل عسلی یا قرمز را انتخاب نمایند و سراغ رنگ های سرد مثل بلوند نروند. بهتر است پایه مو تیره باشد و داخل آن هایلایت روشن درآورده شود.
آیا رنگ مو عوارضی دارد؟
هنگامی که رنگ مو برای اولین بار کشف شد، ماده اصلی آن برای رنگ های قطران زغال سنگ به کار می رفت که باعث بروز واکنش های آلرژیک در بعضی افراد شد. اغلب رنگ موهای مدرن، از منابع نفتی تولید می شوند، اما سازمان غذا و دارو آمریکا، همچنان آن را رنگ های قطران و زغال سنگ می داند و به همین جهت بعضی ترکیبات مشابه رنگ های قدیمی را دارند.
بر اساس مطالعات صورت گرفته مشخص شده است، رنگ مو با افزایش ابتلا به بعضی سرطان ها ارتباط دارد، در صورتی که دیگر تحقیقات، این مورد را نفی می کنند. سازندگان لوازم آرایشی، استفاده از ترکیباتی را که سبب ایجاد سرطان در حیوانات می شدند، متوقف نمودند. اما مواد شیمیایی موجود در این محصولات تقریبا مشابه همان موادی می باشد که می تواند در بروز سرطان دخیل باشد. به همین جهت، متخصصین توصیه دارند تا جایی که می توان کمتر از رنگ مو استفاده کنید و رنگ کردن موها را تا زمان رویش موهای سفید و خاکستری به تاخیر اندازید.
نکات ایمنی زمان استفاده از رنگ مو:
توصیه می کنیم زمان رنگ کردن مو، نکات زیر را در نظر بگیرید:
- اول، از قرار دادن طولانی مدت رنگ مو بر روی سر پرهیز کنید.
- دوم، پس از رنگ کردن مو، پوست سر را به خوبی با آب شست و شو دهید.
- سوم، زمان استفاده از رنگ مو، از دستکش استفاده نمایید.
- چهارم، هرگز چند محصول متفاوت رنگ مو را با یکدیگر ترکیب نکنید.
- پنجم، تست پوستی را پیش از رنگ کردن مو انجام دهید. به منظور انجام این تست، مقداری رنگ مو را به پشت گوش زده، چند ساعتی آن را نشویید و سپس از نظر علائم واکنش آلرژیک مثل قرمزی، سوزش و خارش، سوزش آن را بررسی کنید. در صورت بروز واکنش، این تست را برای محصولات بعدی انجام دهید.
- ششم، هرگز رنگ مو را برای رنگ کردن ابروها به کار نبرید؛ زیرا احتمال بروز واکنش های آلرژیک، التهاب و عفونت اطراف چشم ها وجود داشته و اگر رنگ وارد چشم گردد، می تواند آسیب های دائمی و جدی را همراه داشته باشد.
ایمنی استات سرب موجود در رنگ مو:
اگر دستورالعمل روی بسته بندی رنگ مو را با توجه بخوانید، می توانید با خیال راحت این محصولات را به کار ببرید.
احتیاط های لازم:
- اول، این محصول دارای استات سرب می باشد.
- دوم، فقط برای استعمال خارجی به کار می روند.
- سوم، محصول را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
- چهارم، از استعمال این محصول بر روی پوست خراشیده یا آسیب دیده جدا پرهیز کنید.
- پنجم، از این محصول به جهت رنگ کردن ابروها، ریش یا موهای نواحی دیگر بدن استفاده نکنید.
- ششم، دستورالعمل ها را به دقت دنبال نمایید و پس از استفاده، دست ها را بشویید.
مراقبت از مو پس از استفاده از رنگ مو:
هنگامی که موهای خود را رنگ می کنید، باید رفتار متفاوتی با موهای خود داشته باشید و مراقبت های لازم را انجام دهید. در این جا به بررسی بعضی از این نکات و مراقبت ها می پردازیم.
- اول، حتما از شامپوی ویژه موهای رنگ شده و بدون سولفات استفاده نمایید. شامپو را روی موهای مرطوب زده تا کف نماید و سپس آبکشی کنید، اگر از نرم کننده استفاده می نمایید، اجازه دهید به مدت یک تا سه دقیقه بر روی مو باقی بماند.
- دوم، ماسک موی مناسبی را به مدت یک تا دو مرتبه در هفته به کار ببرید.
- سوم، موهای خود را با حرارت پایین خشک نمایید و تا حد امکان از دستگاه های صاف کننده یا حالت دهنده استفاده نکنید؛ زیرا آسیبی که به مو وارد می کنند می تواند جدی و برگشت ناپذیر باشد.
- چهارم، موهای خود را کمتر شست و شو داده تا دوام رنگ مو حفظ شود، به علاوه این که شستن بیش از اندازه سبب می شود رطوبت مو گرفته شود.
آیا در دوران بارداری می توان موها را رنگ کرد؟
درباره ی ایمنی استفاده از رنگ مو در دوران بارداری، اطلاعات کمی در دسترس داریم. این احتمال وجود دارد که زمان استفاده از رنگ مو، مقداری از آن جذب بدن شما می شود، درنتیجه امکان دارد مقدار اندکی از مواد شیمیایی به کودک منتقل شود. در چندین مطاله صورت گرفته بر روی حیوانات و انسان ها، هیچ نوع تغییری بر روی رشد نوزاد دیده نشد، اما با این وجود، توصیه می کنیمدر این باره با پزشک متخصص مشورت نمایید.
محبوب ترین رنگ های مو را بشناسید؟
محبوب ترین رنگ ها، سایه های قهوه ای و بلوند هستند که طیف رنگی وسیعی دارند و دسترسی به آن ها بسیار آسان می باشد.
کدام رنگ مو برای پوشاندن موهای سفید و خاکستری بهتر است؟
بهترین رنگ مو به منظور پوشاندن موهای سفید و خاکستری شما، به میزان موهای سفید و رنگ پوست فرد وابسته است. هایلایت بلوند از بهترین روش ها برای پنهان کردن موهای سفید و خاکستری می باشد و این امکان را به شما می دهد تا بدون تغییر رنگ موی پایه، بتوانید رنگ های متفاوتی را در موهای خود به وجود آورید.
کدام رنگ مو، چهره را جوان تر نشان خواهد داد؟
رنگ های روشن تر مثل بلوند، عسلی و کاراملی شما را جوان تر نشان داده و موهای خاکستری و سفید را نیز بهتر پوشش می دهند. اگر موهایتان تیره است و می خواهید جوان تر به نظر برسید، می توانید از هایلایت های روشن یا بالیاژ استفاده نمایید.
دوره ی رنگ مو گوهر پژوه:
ارائه ی مدرک رسمی فنی و حرفه ای رنگ مو توسط آموزشگاه گوهر پژوه:
دوره ی آموزش رنگ و مش مو در آموزشگاه گوهر پژوه به وسیله ی مربیان مجرب فنی حرفه ای برگزار خواهد شد. کلاس آموزش رنگ و لایت شامل یادگیری سرفصل های جامع مربوط به ترکیب نمودن رنگ و راهنمای تخصصی دکلره، ریشه گیری و بسیاری موارد دیگر است. هنرجویان در پایان دوره برای ورود به بازارکار آماده میشوند و قادر به دریافت مدرک فنی حرفه ای رنگ مو خواهند بود.
آموزش صفر تا صد رنگ و مش مو در آموزشگاه گوهر پژوه در ۱۰ جلسه انجام خواهد گرفت. در کلاسهای خصوصی و نیمه خصوصی کاملا آموزش می بینید که یک رنگ و مش کار چه مهارتهایی باید داشته باشد و چه چیزهایی را باید بداند.
مزایای دوره ی آموزش رنگ موی گوهر پژوه:
- اول، مشاوره رایگان تاسیس آرایشگاه زنانه.
- دوم، خدمات همه روزه، حتی در روزهای تعطیل.
- سوم، ارتباط شما با سالنهای آرایشی در صورت امکان.
سرفصل های دوره ی رنگ مو:
دوره ی مبتدی:
- اول، آموزش حرفه ای ترکیب رنگ مو ها.
- دوم، آموزش دكلره مو.
- سوم، ریشه گیری روی رنگ تیره.
- چهارم، ریشه گیری موی سفید.
- پنجم، آموزش رنگ مو کامل.
- ششم، مش کلاهی.
- هفتم، لایت با فویل یا سوئیت مش.
- هشتم، آموزش هایلایت و لولایت.
- نهم، رنگساژ روی موی دکلره و دکوپاژ شده.
دوره ی پیشرفته:
- اول، دکلره کامل پایه بالای ۱۰.
- دوم، ریشه گیری دکلره ها.
- سوم، ریشه گیری لایت ها.
- چهارم، روشن کردن مو بدون انجام دکلره.
- پنجم، بالیاژهای ترکیبی.
- ششم، لایت های رنگی.
- هفتم، فر دایم روی موی رنگ شده و دکلره شده.
- هشتم، مش ستاره ای.
- نهم، ریمور.