پلکسر بینی چیست؟
پلکسر بینی چیست؟
پلکسر بینی یک روش غیر جراحی، برای انجام عمل زیبایی بینی است. این عمل یک روش غیر تهاجمی برای کوچک کردن بینی بشمار میرود. بسیاری تمایل دارند که فرم بینی خود را تغییر دهند یا آن را کوچکتر کنند و از انجام عمل زیبایی میترسند. این افراد برای تغییر فرم بینی خود میتوانند از روش پلکسی استفاده کنند. گاهی اوقات نتیجه انجام پلکسر بینی در بعضی متقاضیان مطلوب است ولی در برخی مواقع برای رسیدن به فرم و سایز بینی دلخواه شخص باید از عمل جراحی استفاده کند.
به طور معمول پلکسر بینی تحت عنوان پلکسر بینی گوشتی انجام میگیرد، اما آیا پلکسر برای بینی استخوانی نیز انجام میشود؟ به طور کلی میتوان گفت، پلاسما جت و یا پلکسر روشهای نوینی میباشند که به منظور رفع برخی از مشکلات پوستی به کار میروند. در این مقاله ما کاربرد پلکسر بینی، قبل و بعد از انجام پلکسر و قیمت پلکسر بینی گوشتی و پلکسر بینی استخوانی و همچنین ماندگاری آن را شرح خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
پلکسر بینی چیست و چگونه انجام می شود؟
همانطور که گفتیم، پلکسر یا پلاسماتراپی یک روش نوین زیبایی است. این نوع درمان زیبایی برای جوانسازی و برطرف کردن بعضی مشکلات قسمتهای مختلف صورت و گردن انجام میگیرد. این روش، با عمل جراحی تفاوت دارد، به این صورت که، با کمک دستگاه پلکسر، گازهای موجود در هوا یونیزه میشوند و یک جرقه کوچک الکتریکی شبیه رعد وبرق ایجاد میگردد، این جرقه سبب سوختگیهای بسیار کوچک و سطحی روی پوست میشود. درحقیقت پلکسر بینی عمل بینی بدون اقدامات جراحی است! در ادامه مراحل انجام پلکسر بینی را بررسی میکنیم:
مراحل انجام پلکسر بینی را بشناسید:
- در آغاز محل مورد نظر از بینی که قرار است روی آن پلکسر انجام شود را بی حس کرده و سپس چند دقیقه صبر میکنند که بی حسی اثر نماید و بشود کار را آغاز کرد.
- با استفاده از دستگاه پلکسر بینی که قلم پلکسر نیز نامیده میشود گاز رسانا از فواصل کم و در نقاط خیلی کوچک به لایه سطحی پوست تابیده میشود. گاز تابانیده شده بر روی سطح پوست و در آن ناحیه مورد نظر سبب تصعید پوست میشود و در نتیجه ناحیه مورد نظر جمع خواهد شد.
- بعد از پایان کار که معمولاً بیش از ۳۰ دقیقه طول نمیکشد، محل پلکسر شده را ضدعفونی کرده و برای کاهش سوزش بر روی زخم ها ژل خنک کننده میزنند.
پلکسر بینی گوشتی:
یکی از تبلیغاتی که این روزها برای پلکسر بینی انجام میگیرد، پلکسر بینی گوشتی است. باید این مسئله را خاطرنشان کنیم که پلکسر بینی شیوه اصولی و نتیجه بخشی به منظور کوچک کردن بینی های گوشتی به حساب نمی آید و برای این کار بهتر است از شیوههایی مثل جراحی بینی کمک بگیرید. در بینیهای گوشتی، پلکسر، تنها ایرادات جزئی را میتواند از بین ببرد. مسلما جراحی تأثیرات چشمگیرتری روی بینیهای گوشتی دارد.
آیا پلکسر بینی استخوانی و غضروفی امکان دارد؟
از آنجا که قسمت زیادی از بینی های استخوانی را بافت غضروفی تشکیل می دهد. امکان انجام پلکسر بینی استخوانی و یا همان پلکسر بینی غضروفی وجود ندارد. این تکنیک تنها برای بینی هایی که بیشتر بافت آنها را بافت ماهیچه ای و یا بافت چربی تشکیل می دهد به کار میرود. در بینیهای استخوانی، تنها میتوان بخشهای گوشتی را با این دستگاه تحت تأثیر قرار داد. به طور کلی، برای اعمال تغییرات کلی و ساختاری در بینیهای گوشتی و استخوانی، بهترین روش جراحی زیبایی بینی یا همان رینوپلاستی است.
پلکسر نوک بینی به چه صورت است؟
پلکسر پره های بینی و یا حتی پلکسر نوک بینی به همان صورتی انجام میگیرد که در بالا توضیح داده ایم و هر جلسه به مدت زمانی میان ۱۵ تا ۳۰ دقیقه نیاز دارد.
هزینه پلکسر بینی به چه صورت است؟
هزینه پلکسر بینی به عوامل گوناگونی مانند کلینیک مورد نظر برای انجام کار، میزان دستمزد پزشک، نوع پوست، تعداد جلسات مورد نیاز و غیر وابسته است. به طور کلی میتوان گفت که قیمت پلکسر بینی هر جلسه از حدود ۳۰۰ هزار تومان شروع میشود و بستگی به عوامل گوناگونی دارد و با توجه به آنها هزینه بیشتر میشود. تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام این کار نیز به سطح مورد انتظار شما بستگی دارد. به طور معمول جلسات مورد نیاز را بعد از گذشت یک ماه و با بررسی پوست پس از یک دوره درمانی ارزیابی خواهند میکنند.
ماندگاری پلکسر بینی به چه صورت است؟
ماندگاری پلکسر بینی دائمی نیست، به این صورت که حتی اگر تغییراتی پس از انجام این تکنیک مشاهده کردید باید بدانید موقتی است و با گذشت زمان از بین خواهد رفت حتی امکان دارد تنها عوارض آن برای فرد باقی بماند. در صورت بروز اتفاقاتی مانند تصادفات یا وارد شدن ضربه شدید به بینی و همچنین دخالت عوامل ژنتیکی ممکن است ماندگاری کوتاهتری نیز داشته باشد.
عوارض پلکسر بینی:
همانطور که گفته شد، دستگاه پلکسر موجب سوختگیهای مختصری در سطح پوست میشود. روی سوختگیها به تدریج دلمههایی ایجاد میشود که پس از چند روز جدا میشوند و بعد از آن عارضهای از پلاسما جت دیده نمیشود. با جدا شدن این زخمها، پوست جدیدی که در زیر آنها ایجاد شده است باید در برابر نور خورشید به خوبی محافظت شود. با تمام این اوصاف پلکسر بینی عوارضی به همراه دارد که در این خصوص باید به موارد زیر اشاره کرد:
- سوزش
- قرمزی و تورم شدید
- درد پس از پلکسر
- پوسته پوسته شدن تدریجی
- باقی ماندن علائم سوختگی روی پوست و ایجاد لکهای دائمی در آن ناحیه
- التهاب شدید
- در بعضی موارد ایجاد ناهماهنگی و ناصافی در سطح پوست
- خارش در ناحیه مورد نظر
مزایای پلکسر بینی:
فرم دهی به بینی با کمک روش پلکسر، مزیتهای زیادی دارد که سبب محبوبیت این روش در بین افراد مختلف شده است. از میان مزایای این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه کمتر این شیوه نسبت به عمل جراحی زیبایی
- مدت زمان بهبودی بسیار کم است و نیاز به مراقبت پس از درمان تنها به مدت یک ماه لازم است
- نماندن جای سوراخهای ایجاد شده روی پوست
- عدم نیاز به بیهوشی
- عدم وجود بخیه، خونریزی، برش و زخم
- از بین رفتن لکهای پوست بعد از یک هفته
- سرعت بسیار بالای تأثیر پلکسر بینی در زیبایی و تغییر فرم بینی
- مدت زمان کوتاه انجام روش پلکسر بسیار کوتاه است
- ماندگاری نسبی دارد، گاهی به دلیل عوامل فیزیکی که در بالا عنوان شد ممکن است فرم بینی مجددا تغییر کند
آیا پلکسر بینی روشی مناسب است؟
اگر بخواهیم دقیقتر به این امر توجه کنیم، انجام این شیوه به دلیل بالا بودن تعداد جلسات و نداشتن اثر ماندگار و دائمی توصیه نمیشود. پس در این صورت هزینه ای که شما برای انجام پلکسی صرف میکنید مقرون به صرفه نخواهد بود. در حقیقت اگر از فرم بینی خود ناراضی هستید، به جای اینکه از یک روش غیر دائمی با عوارض بسیار زیاد کمک بگیرید، روشی دائمی و اثربخش را جایگزین آن کنید. جراحی بینی به عنوان یک روش ماندگار شناخته شده است که نتیجه مطلوبی به همراه دارد.
سؤال مهمی که مطرح میشود این است که آیا کاربرد پلکسر بینی می تواند بر روی نواقص ظاهری بینی تاثیر داشته باشد یا خیر؟ امروزه این تکنیک به عنوان شیوه های اصلاح بینی های گوشتی و استخوانی در نظر گرفته می شود؛ اما به طور قطع این شیوه نمی تواند مثل عمل بینی گوشتی تاثیرگذار باشد. پلکسر تنها می تواند لک و چروک های کوچک را در صورت به شکل موقت از بین ببرد و یا فرم بینی گوشتی را برای مدتی تغییر دهد اما توانایی تغییر فرم و استخوان را ندارد.
آیا پلکسر بینی عمل شده ممکن است؟
انجام پلکسر روی بینیهای عمل شده قابل انجام است. اما همانطور که پیش از این گفتیم تغییرات بینی با عمل پلکسر خواه از اولین تغییرات باشد یا به عنوان تغییرات بعد از عمل، به عنوان یک شیوه ایمن و مطمئن برای بدست آمدن نتیجه مطلوب نیست. در ضمن این روش مورد تأیید پزشکان نیز نمیباشد. این امر به این علت است که تغییرات دائمی و ماندگار برای بینی و رسیدن به نتیجه دلخواه تنها با دستیابی به ساختار غضروفی و استخوانی بینی ممکن است و این نتیجه تنها از طریق پوست بدست نمیآید.
مراقبت های بعد از پلکسر بینی:
- بعد از انجام پلکسر حتماً باید از پماد و کرم های تجویز شده استفاده کنید
- تا ۴۸ ساعت بعد از این عمل هرگونه فعالیت بدنی که سبب عرق کردن شود را انجام ندهید
- از روز دوم به بعد می توانید صورت خود را به آرامی و بر طبق دستورالعمل بشویید
- در روزهای اول بعد از انجام پلکسر از آرایش کردن پرهیز نمایید
- به هیچ عنوان از اسکراب پوست استفاده نکنید؛ زیرا پوست شما در حال ترمیم می باشد و نباید در این فرآیند دخالتی کنید
- تا حدود ۲۰ روز پس از انجام پلکسر از قرار گرفتن در زیر نور مستقیم خورشید خودداری نمایید و اگر ضرورت به بیرون رفتن از خانه است از ضدآفتاب با spf بالای ۵۰ استفاده کنید
- زخمهای بوجود آمده را تا بهبودی کامل دست نزنید و هرگز آنها را با دست نکنید
- تورم و التهاب تا شش روز بعد از انجام این تکنیک طبیعی است و برای کاهش سریع تر آن می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید
- تا بیست و یک روز بعد از انجام پلکسر در نواحی زخم، از وکس و کرمهای موبر نباید استفاده کنید
تفاوت دستگاه پلکسر و پلاسماجت در چیست؟
از هر دو دستگاه پلکسر و پلاسماجت برای انجام روش درمانی پلکسر بینی استفاده میشود. بین این دو دستگاه تفاوت های زیادی وجود دارد در حالیکه اغلب افراد فکر میکنند که هر دوی آنها یکی هستند:
- جریانی که از پلاسماجت بر روی پوست اعمال میشود از فاصله دورتر انجام میگیرد و همین فاصله باعث میشود تا انرژی پلاسما جت نسبت به پلکسر غیرقابل کنترل گردد
- در دستگاه پلاسماجت فرآیند به شکل تهاجمی بوده و به این دلیل دقت کار نیز کم میشود
- جریان پراکنده شده از دستگاه پلاسما به عمق بیشتری از پوست وارد شده و سبب بروز اسکار و یا نکروز میشود
- دوره نقاهت دستگاه پلاسما جت نسبت به پلکسر بیشتر بوده، چرا که اثر حرارتی بالاتری بر پوست وارد میکند و همین امر سبب آسیب رساندن به پوست خواهد شد
دیگر کاربردهای پلکسر:
- درمان افتادگی و پف پلک های بالا و پایین
- درمان خطوط ایجاد شده در گوشه های چشم
- رفع کک و مک و جوانسازی پوست
- رفع چروک ایجاد شده در ناحیه بالای لب
- انجام لیفت صورت و گردن در افراد مسن تر
- بهبود جای زخم و کاهش علائم استریا
توصیه پایانی:
در پایان لازم به یادآوری است روشهایی غیر از جراحی مانند پلکسر نتیجه مطلوب و دائمی به همراه ندارد و تنها روشی برای ایجاد یکسری تغییرات موقتی است. شیوههای پلکسر و پلاسما، به دلیل عوارضی که دارند در بسیاری از کشورها نظیر کانادا ممنوع شده است. اگر تمایل دارید به تغییرات چشم گیر و دائمی دست پیدا کنید باید ایمنترین روش یعنی جراحی را انتخاب کنید. جراحی بینی زیر نظر یک متخصص زیبایی نتیجه بسیار مطلوب و مطمئنی به همراه دارد. در پایان لازم به ذکر است، انجام پلکسر برای کسانی که دارای بیماریهای زمینهای مانند سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی میباشند و همچنین خانمهای باردار توصیه نمیشود.