روتین مراقبت از پوست نوجوان
روتین مراقبت از پوست نوجوانان:
یکی از دوره های عمر ما، نوجوانی می باشد. دوره ای که در آن، مقدمه ای برای بزرگسالی را تجربه خواهیم کرد و با تغییرات بسیاری مواجه خواهیم شد. اگر یک نوجوان در اطرافیان خود داشته باشید؛ احتمالا وی، با مشکلات پوستی دست و پنجه نرم خواهد کرد. اگر خودمان در دوران بلوغ باشیم نیز همه چیز بدتر خواهد شد. مخصوصا جوش ها که ویژگی بارز پوست در این سنین می باشند. جوش های دوران نوجوانی دائمی نیستند و بعد از مدتی از بین می روند. به همین منظور اکثرا توصیه می شود که نگران آن ها نباشیم. از طرفی پوست نوجوانان خاصیت ارتجاعی زیادی داشته و به همین خاطر زود به زود ترمیم شده و به طور معمول به شکل ابتدایی خود باز می گردد.
برای فهمیدن روتین پوستی نوجوانان لازم است پوست را در نوجوانی مشاهده نمود که دچار چه تغییراتی می شود و دقیقا چه فرقی با دوره جوانی دارد.
تفاوت پوست نوجوان و بزرگسالان:
وقتی بدن وارد دوران نوجوانی می شود، تغییراتی را تجربه خواهد کرد که این تغییرات به شرح زیر می باشند:
اول، تغییرات ساختاری:
در دوران کودکی، پوست می تواند خود را تجدید کند. اما با شروع دوران نوجوانی، دفعات تجدید کاهش می یابد. به طور کلی، پوست نوجوانان نسبت به پوست کودکان سفت تر و مقاوم تر است. با این حال، در دوران نوجوانی، هنوز هم خاصیت کشسانی دارد و می تواند به سرعت بازسازی شود. پوست صورت نوجوانان مقدار زیادی کلاژن را در خود ذخیره می کند. اما با ورود به بزرگسالی، تولید کلاژن کاهش یافته و این امر باعث می شود که پوست مستعد افتادگی، خطوط ریز و چین و چروک شود.
دوم، تغییرات هورمونی:
در واکنش به تغییرات هورمونی در بدن، چندین مشکل پوستی رخ می دهد. شاید مهم ترین تغییر در پوست افزایش تولید چربی یا سبوم در آن باشد. جمع شدن بیش از حد چربی و تعرق، آلودگی های پوستی و باقی مانده آرایش را در سلول های پوست تان حبس می کند. این امر باعث مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش های جوانی می شود.
بزرگسالان نیز از جوش ها در امان نیستند. اگر چه، فراوانی این موضوع در بزرگسالان، به جز در مواردی که به دلیل بیماری زمینه ای یا رژیم غذایی نامناسب اتفاق بیفتد، کمتر است. در بین بزرگسالان، زنان به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری و قاعدگی بیشتر به آکنه و جوش دچار می شوند. با این حال، هورمون های بزرگسالان تمایل به تعدیل و سازگاری بیشتر دارد که این امر باعث عدم ایجاد جوش های بیشتر می شود.
مشکلات رایج پوست و موی نوجوانان:
نوجوانی یکی از حساس ترین دوره های زندگی است؛ چرا که در این دوره نوجوانان با تغییراتی که بلوغ در آن ها ایجاد می کند سر و کله می زنند. یکی از این تغییرات مشکلات پوستی است که ما در این بخش به تعدادی از این تغییرات پرداخته ایم:
اول، اگزما و یا درماتیت:
به خارش، تورم، جوش و ناراحتی پوست، اگزما یا درماتیت گفته می شود. این بیماری اکثرا روی صورت، داخل آرنج، زانو، دست و پا دیده می شود. با این که فرد معمولا بسیار خارش دارد؛ اما خاراندن وضعیت را بدتر کرده و منجر به التهاب بیشتر می شود. بنابراین از این کار اجتناب کنید. هیچ دلیلی برای بروز اگزما و یا درماتیت وجود ندارد و ممکن است این عارضه تحت تاثیر ژنتیک و محیط ایجاد شود.
نوجوانان مبتلا به درماتیت یا درماتیت آتوپیک، احساس ناراحتی دارند و فکر می کنند ممکن است بیماری پوست خود را به دیگران منتقل کنند؛ بنابراین مهم است بدانند که وضعیت آن ها مسری نیست. اگزما در نوزادان و کودکان بسیار رایج است و اغلب با افزایش سن از بین می رود. نوجوانان و بزرگسالان در تمام سنین می توانند به اگزما مبتلا شوند. اگر این شرایط را قبلا در خردسالی تجربه کرده اید، در معرض خطر بیشتری قرار می گیرید که در سنین بالاتر نیر تجربه کنید.
علایم:
خارش رایج ترین نشانه اگزما است؛ اما اشکال مختلفی از این بیماری وجود دارد که عبارتند از:
- _خشکی، قرمزی و حساسیت پوست
- _التهاب و تورم
- _پوست سفت و سخت
- _تاول زدن
- _خارش
- _تیرگی پوست
درمان:
چون اگزما با خارش بدتر می شود، اجتناب از محصولات و موادی که ممکن است موجب واکنش شود ضروری است. این امر بدان معناست که اولین قدم برای درمان موفق شناخت محرک ها است.
برنامه درمانی اگزما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- _مصرف روزانهآنتی هیستامین برای جلوگیری از خارش و التهاب.
- _مصرف غذا های جدید، مراقبت از پوست و یا اجتناب از مصرف محصولات پاک کننده که ممکن است باعث ایجاد تغییر یا تحریک در ظاهر پوست شود.
- _استفاده منظم از مرطوب کننده و حمام کردن.
- _کوتاه کردن ناخن ها برای جلوگیری از زخمی شدن پوست.
دوم، شوره:
شوره شرایطی است که پوست سر خشک و پوسته پوسته می شود. همانند اگزما، علت دقیق شوره سر مشخص نمی باشد. نوجوانانی که شوره سر دارند، اغلب معتقدند که شوره سر آن ها به دلیل خوب نشستن، شانه نزدن و یا عدم توجه به موهایشان ایجاد می شود. آن ها باید بدانند که عدم نظافت موها باعث شوره سر نمی شود.
علایم:
علامت اصلی شوره سر، پوست های سفید است که داخل موها دیده می شود و روی شانه ی فرد می ریزد؛ اما این تنها نشانه شوره سر نمی باشد.
در صورت وجود هر یک از موارد زیر فرد شوره سر دارد:
- _دانه های سفید داخل موها یا روی لباس.
- _خارش یا سوزش پوست سر.
درمان:
درمان های خانگی متعدد و گسترده ای از شامپو های ضد شوره در دسترس هستند. زمانی که به یک متخصص پوست مراجعه می کنید به احتمال زیاد برخی از درمان های زیر را توصیه می کنند:
- _استفاده از شامپو روی یا سلنیوم سولفید.
- _شست و شوی مرتب موها.
- _رفع شوره سر با شانه زدن مکرر مو.
- _استفاده از کرمهیدروکورتیزون و یا تجویز کرم استروئید.
- _در موارد شدید توصیه به مصرف استروئید.
سوم، آکنه:
با توجه به مشکلات بسیار رایج نوجوانان در زمینه پوست، آکنه یک بیماری پوستی قابل درمان است که می تواند با همکاری متخصص پوست به خوبی درمان و مدیریت شود. آکنه زمانی رخ می دهد که منافذ پوست مسدود می شوند. در طول سالیان بلوغ، مقادیر زیادی سبوم، چربی که رطوبت پوست را حفظ می کند، تولید می شود.
این تولیدات باعث انسداد منافذ شده و سلول های مرده متعددی را به دام می اندازند که در داخل منافذ به هم بچسبند و باعث بروز جوش می شود. هر فردی می تواند آکنه یا جوش را تجربه کند؛ به خصوص در طول سال های نوجوانی که تولید زیاد چربی رایج است. باکتری های معمول پوست به نام پروپیونی باکتریوم آکنه در حفره های مسدود شده وجود دارند که قرمزی، تورم، التهاب به عمق پوست آکنه و بر آمدگی ایجاد می کنند.
علایم:
آکنه در هر جایی روی بدن ظاهر می شود اما بیشتر در صورت، گردن، سینه، شانه ها، بازوها و باسن رایج است.
نوجوانانی که از آکنه رنج می برند ممکن است موارد زیر را روی پوست داشته باشند:
- _جوش های سر سیاه باز شدن منافذ.
- _جوش های سر سفید بسته شدن منافذ.
- _کورک – برجستگی قرمز کوچک.
- _جوش چرکی- جوش هایی که در نوک خود چرک دارند.
- _کیست برآمدگی های دردناک و چرکی.
درمان:
اگر برنامه های روزانه مراقبت از پوست به شما کمکی نمی کند، ممکن است بخواهید از یک متخصص پوست برای درمان آکنه استفاده کنید.
برخی از گزینه های درمان که برای رفع آکنه در دسترس هستند عبارتند از:
- _پماد ضد باکتری.
- _درمان های موضعی که تولید چربی را کاهش می دهند.
- _مصرفآنتی بیوتیک ها برای کاهش باکتری.
- _درمان اختلال هورمون ها.
- _ایزوترتینوئین برای موارد شدید (نیاز به نظارت پزشکی).
- _لیزر و نور درمانی.
- _لایه برداری شیمیایی.
- _از بین بردن آکنه به صورت تخصصی توسط پزشک متخصص.
چهارم، تبخال:
تبخال، تاول کوچکی می باشد که در بیشتر موارد در اطراف دهان و یا داخل دهان ظاهر می شود؛ اما ممکن است در اطراف بینی و جاهای دیگر صورت نیز ایجاد شود. این تبخال توسط ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک، ایجاد می شوند. اغلب افراد به خصوص کودکان با به اشتراک گذاشتن وسایل، فنجان، حوله و یا چیزهای دیگر در معرض ویروس قرار می گیرند. بعد از آن که فرد در معرض ویروس قرار گرفت، ویروس می تواند سال ها راکد بماند. نوجوانان معمولا بعد از سال ها با توجه به تغییرات هورمونی خود در طول سال های رشد، دچار تبخال می شوند.
علایم:
در مراحل اولیه تب خال، تاول هایی هستند که به زخم های پر از مایع تبدیل و در نهایت، خشک و سپس پوسته پوسته می شوند. در بیشتر موارد تبخال ها مزمن هستند و اغلب عود خواهند کرد.
علایم تبخال که شما و نوجوان باید از آن آگاه باشید عبارتند از:
- _زخم و تاول در دهان و یا اطراف دهان.
- _تب بالا.
- _ضعف و درد عضلات.
- _حالت تهوع و احساس ناخوشی.
- _غدد ملتهب.
- _درد و احساس سوزش.
- _لثه قرمز، ملتهب و یا متورم.
درمان:
تبخال در نوجوانان در مدت زمان چند هفته به طور کامل از بین خواهد رفت. با این حال، زخم های آن می تواند بسیار دردناک باشد.
برخی از درمان ها برای رسیدگی به اثرات جانبی تبخال عبارتند از:
- _استفاده از یخ یا کمپرس سرد برای تسکین درد.
- _داروهای درد دهان .
- _استفاده از داروهای بی حسی موضعی برای تسکین ناراحتی.
پنجم، تعریق زیاد:
هایپرهیدروز اصطلاحی برای تعریق شدید است. همه افراد زمانی که استرس دارند و یا بیش از حد گرمشان می شود عرق می کنند. عرق کردن روشی برای تنظیم دمای بدن است و هایپرهیدروز گاها زمانی رخ می دهد که حتی بدن نیازی به خنک شدن ندارد. عرق اضافی را می توان در هر بخشی از بدن دفع کرد، اما افراد هایپرهیدروز اغلب از کف دست ها، پاها، زیر بغل و یا سرشان عرق می ریزند. حتی اگر بقیه بدن سرد و عاری از عرق باشد، در مناطقی که فرد در آن هایپرهیدروز تجربه می کند ممکن است عرق چکه کند.
علایم:
عرق کردن یک فرآیند طبیعی و ضروری است، اما اگر نوجوان شما علائم زیر را تجربه کند، ممکن است نیاز به درمان داشته باشد:
- _حتی در زمان استراحت، لکه های عرق بر روی لباس دیده می شود.
- _عرق ریختن با انجام فعالیت های منظم تداخل می کند.
- _قسمت هایی از پوست که عرق روی آن می ریزد، نرم، رنگ پریده و یا پوسته پوسته می شود.
درمان:
نوجوانانی که از هایپرهیدروز رنج می برند ممکن است بسیار برایشان ناخوشایند باشد. خوشبختانه، یک متخصص پوست می تواند به نوجوانان کمک کند تا تولید عرق بیش از حد را با استفاده از درمان های زیر کاهش دهد.
- _استفاده روزانه از داروهای تجویزی یا بدون نسخه ضد عرق.
- _به کاربردن جریان الکتریکی برای هایپرهیدروز در دست ها و پاها.
- _تزریقبوتاکس زیر بغل.
- _استفاده موقت از داروهای خوراکی تجویز شده.
- _در موارد شدید، ممکن است غدد تعریق با عمل جراحی خارج شوند.
ششم، پوست چرب:
اگر چه پوست چرب اغلب موجب جوش می شود، اما این عارضه همیشه هم دلیل نمی باشد. برخی از نوجوانان فقط از چربی پوست رنج می برند.
درمان:
می توانید از درمان های موضعی برای پاک سازی چربی استفاده کنید، یا می توانید به ریشه این مشکل که تولید چربی بیش از حد است بپردازید. برای تمیز کردن صورت، محصولاتی حاوی الکل را انتخاب کنید که روغن اضافی پوست را بگیرد. همچنین می توانید از یک دستمال الکلی استفاده کنید.
هفتم، زگیل:
زگیل ها گاهی مواقع تیره و به رنگ گوشت هستند که زیر ناخن، روی انگشتان، پشت دست ها و یا کف پا رشد می کنند. پزشکان عقیده دارند که این بیماری از یک ویروس ناشی می شود و به نظر می رسد که زگیل بیش ترین تاثیر را بر نوجوانان دارد.
درمان:
درمان های بسیاری برای از بین بردن زگیل از جمله منجمد کردن با نیتروژن مایع، یا سوزاندن آن ها با لیزر یا درمان شیمیایی وجود دارد. در صورتی که این درمان ها کارساز هستند، اما امکان بازگشت زگیل وجود دارد.
بهترین راه برای جلوگیری از ایجاد زگیل:
اجتناب از گاز گرفتن ناخن ها و یا زخمی کردن دست ها است؛ چرا که پوست زخمی بیشتر در معرض ویروس ها قرار می گیرد.
پوست نوجوانان با یکدیگر متفاوت است:
با اینکه شما و دوستان تان هم زمان دوران بلوغ را طی می کنید، باز هم احتمال زیادی وجود دارد که ظاهر و حالت پوست شما با یکدیگر کمی متفاوت باشد. این بدان معناست که توصیه هایی که برای پوست دوستتان کارساز است، ممکن است روی پوست شما جواب ندهد. خوشبختانه شما به راحتی می توانید راهکارهای مناسبی را برای مراقبت و شفاف نگه داشتن پوست تان پیدا کنید.
برترین نکات مراقبت از پوست نوجوانان:
در روتین مراقبت از پوست نوجوانان، رعایت این چند مورد می تواند بسیار مهم باشد؛ شاید در ظاهر زیاد به نظر بیاید اما به یاد داشته باشید که نوجوانی زمان است که پایه سلامت پوست را از آن جا بنا می گذاریم. سلامت پوست شما تا حد زیادی به مراقبت از پوست در دوران نوجوانی بستگی دارد.
نکته ی اول، از محصولات ضد آکنه هوشمندانه استفاده کنید:
یکی از اهداف مهم توصیه به رعایت روتین پوست برای نوجوانان جلوگیری از ایجاد آکنه است. مواد بسیاری وجود دارد که در پاکسازی و جلوگیری از بروز آکنه تاثیر گذار است. یکی از دلایل تاثیر گذار بودن آن ها، قوی بودنشان است و اگر شما در مصرف آن ها محتاط و دقیق نباشید، این مواد حتی بیشتر از جوش های قرمز التهابی باعث تحریک و قرمز شدن پوستتان می شوند. هر چه تحریک و سوزش پوست تان بیشتر باشد، تمایلتان برای استفاده از روش های درمانی کمتر خواهد بود و در نتیجه شما به نقطه اول با آکنه های روی صورتتان بر می گردید. در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه از پوستتان در برابر این مشکل محافظت کنید.
اگر از بنزوئیل پراکسید استفاده می کنید به نکات زیر دقت فرمایید:
هر چند که این دارو قاتل آکنه صورت است و به معنای واقعی کلمه باکتری های ایجاد کننده جوش را می کشد؛ اما می تواند باعث خشکی بسیار زیاد پوست و همچنین سفیدی لباس های شما شود. اگر بعد از استفاده از این ماده پوست شما قرمز یا خشک شد، قبل از مصرف حتماً از کرم های مرطوب کننده و ترمیم کننده بر روی پوست خود استفاده کنید. این سپر حفاظتی باعث می شود که پوست شما راحت تر درمان را تحمل کند.
اگر از محصولات بدون نسخه حاوی رتینول استفاده می کنید به نکات زیر دقت فرمایید:
رتینول بدون نسخه ضد التهاب است و بنابراین باعث کاهش قرمزی جوش ها شده و تولید چربی پوست را کاهش می دهد؛ به پاکسازی منافذ پوست کمک می کند و جوش های سرسیاه و سرسفید را از بین می برد. مانند درمان های تجویزی، درمان با رتینول را به آرامی شروع کنید و در ابتدا هر چند شب در میان از آن استفاده کنید. بعد از مصرف دارو از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید تا مانع خشکی پوست شما شود.
اگر از محصولات موضعی تجویزی استفاده می کنید به نکات زیر دقت فرمایید:
متخصصین پوست برای رفع آکنه توصیه می کنند که قبل از شروع داروهای ضد آکنه تجویزی از یک کرم مرطوب کننده و ترمیم کننده روی پوست خود استفاده کنید. هر چه سد محافظتی پوست شما قوی تر باشد، ترکیبات قوی کمتر باعث تحریک آن خواهد شد. درمان با این داروها را باید بسیار آرام و قدم به قدم بر روی پوست انجام داد تا به مرور زمان پوست به آن عادت کند.
- _در شب اول، یک هشتم قاشق چای خوری از دارو استفاده کنید و بعد از سه روز اگر پوستتان قرمز نشد، به مدت دو هفته هر سه شب در میان همین رویه را ادامه دهید. در صورتی که بعد از دو هفته پوست شما دارو را تحمل کرد، درمان را یک شب در میان انجام دهید. پس از گذشت دو هفته بد پوستتان را لایه برداری کنید.
- _شما باید فقط هفتهای یک یا دو بار با استفاده از یک محصول نسبتاً ملایم پوستتان را لایه برداری کنید. اسکراب نکنید؛ چرا که به از بین رفتن آکنه یا جوش های سرسیاه کمکی نمی کند و البته بیش از حد نیز لایه برداری پوست را انجام ندهید.
نکته ی دوم، از آب ولرم استفاده کنید:
همواره صورت خود را دو بار در روز با آب ولرم بشویید. این کار به ازبین بردن آلودگی ها کمک فراونی می کند. حتماً برای حفاظت از پوست خود از روغن های آبرسان طبیعی استفاده کنید.
نکته ی سوم، چربی پوست را کنترل کنید:
شما می خواهید براقی پوست تان را بدون آسیب زدن به آن کاهش دهید. طبق گفته متخصصان پوست دانشکده پزشکی هاروارد، برای کنترل چربی پوست یک روش پایه سه مرحلهای وجود دارد که به شرح زیر می باشد:
- روش اول،یک پاک کننده حاوی سالیسیلیک اسید انتخاب کنید.
- روش دوم،از یک پرایمر فاقد چربی برای کنترل براقی پوست تان استفاده کنید.
- روش سوم، در طول روز با پارچه یا دستمال های مخصوص (کاغذ جذب کننده چربی پوست) چربی پوست تان را پاک کنید.
نکته ی چهارم، قبل از خواب آرایش خود را پاک کنید:
پاک نکردن آرایش قبل از خواب اصلاً فکر خوبی نیست. حتی اگر خسته تر از آن هستید که بتوانید موهای خود را به عقب ببندید؛ حتما آرایش خود را پاک کنید و صورت خود را کاملا بشویید؛ حداقل از یک دستمال مرطوب آرایش پاک کن برای تمیز کردن آرایش، آلودگی و چربی صورت خود استفاده کنید. اگر به خوابیدن با آرایش عادت دارید، ممکن است دچار آکنه یا مشکلات پوستی برجسته ای به نام درماتیت دور دهانی یا دور چشمی شوید.
نکته ی پنجم، مراقبت لب های خود باشید:
درست مانند صورت، لب های شما نیز نیاز به مراقبت دارند. قبل از خواب بالم لب بزنید. همچنین می توانید لب های خود را مالش دهید. مقداری کرم را روی مسواک بچه مالیده و لب های خود را مرطوب کرده و سپس به مدت یک دقیقه برس را به آرامی بر روی لب ها بمالید. سپس لب ها را بشویید و بالم لب بزنید.
نکته ی ششم، مرطوب کردن پوست بسیار مهم است:
استفاده از مرطوب کننده بسیار مهم است. حتی برای پوست های چرب و مستعد آکنه هم مرطوب کردن پوست اهمیت فراوانی دارد. چربی و رطوبت دو مسئله متفاوت هستند.
شما با رطوبت رسانی کافی به پوست تان باعث می شوید که پوست چربی کمتری تولید کند. در واقع مرطوب سازی به تنظیم تولید چربی پوست کمک می کند. از لوسیون یا کرم های فاقد چربی و غیر کومدون زا استفاده کنید که حاوی مواد تقویت کننده یا ترمیم کننده عملکرد محافظتی پوست یعنی سرامیدها و نیاسینامید هستند.
نکته ی هفتم، پوست تان را با دقت تمیز کنید:
اگر پوست شما چرب است، احتمالاً ژل یا فوم پاک کننده صورت برای مراقبت روزانه از پوستتان مناسب است. یک بار در روز پوستتان را پاکسازی کنید یا اگر در طول روز خیلی چرب یا کثیف می شود، دو بار در روز این کار را انجام دهید. اگر دختر نوجوانی هستید که آرایش می کنید، بهترین راه این است که ابتدا آرایش چشمان تان را پاک کنید و سپس با نوک انگشتانتان به همراه ژل یا فوم شست و شو، صورتتان را تمیز کنید. اگر اهل ورزش هستید یا در باشگاه و کلاس تربیت بدنی به شدت فعالیت می کنید، در صورت امکان قبل از ورزش صورت خود را بشویید تا پوست بتواند تعریق و تنفس مناسبی در حین فعالیت بدنی داشته باشد. یا حداقل برای خشک کردن صورتتان دستمال کاغذی همراه داشته باشید. اگر نوجوانی با پوست خشک هستید، از شیر پاککن و مرطوب کننده استفاده کنید.
نکته ی هشتم، هرگز لوازم آرایش خود را با دیگران به اشتراک نگذارید:
به اشتراک گذاشتن محصولات آرایشی چشم و لب رفتار بسیار نادرستی است. اگر رنگ رژ لب جدید دوست تان وسوسه انگیز است، بهتر است یکی برای خودتان تهیه کنید.
نکته ی نهم، همراه با باکتری های ایجادکننده آکنه نخوابید:
باکتری های ایجادکننده آکنه هر ۱۲ ساعت تکثیر می شوند. به همین دلیل فقط یک بار استفاده از روش های درمانی در شبانه روز کافی نمی باشد، اما چون ترکیبات این داروها می توانند پوست را تحریک کنند و بعضی از این مواد به حدی قوی هستند که نمی توان استفاده از آن ها را دو برابر کرد، درمان اصلی خود مثلاً داروی تجویزی، رتینوئید یا بنزوئیل پراکسید را در شب استفاده کنید. سپس روز بعد در اواسط صبح یک داروی بدون نسخه ملایم تر مانند اسپری سالیسیلیک اسید حاوی نقره کلوئیدی می تواند انتخاب خوبی باشد که باعث کاهش pH پوست و در نتیجه کاهش تکثیر باکتری ها شود.
نکته ی دهم، اسپری موی خود را با دقت انتخاب کنید:
اگر متوجه شدید که آکنه های پوست شما به صورت دسته ای در اطراف خط رویش مو یا جاهایی ایجاد می شوند که معمولاً موهایتان با پوستتان در تماس است، ممکن است محصول موی شما باعث این اتفاق باشد. اسپری موی خود را تغییر دهید و از محصولاتی استفاده کنید که کمتر باعث ایجاد جوش می شوند.
نکته ی یازدهم: دستان خود را تمیز نگه دارید
یکی از راه های کمک به سالم ماندن و مراقبت از پوست نوجوانان این است که از پوست در برابر آلودگی و میکروب ها محافظت کنند. قبل از لمس کردن صورت یا روتوش آرایش، دستان خود را بشویید و همچنین به طور مرتب سایر سطوحی که با پوست صورتتان در تماس است مانند تلفن همراهتان را تمیز کنید.
نکته ی دوازدهم، با یک پزشک درباره روتین مناسب پوست نوجوانان مشورت کنید:
مراجعه به یک متخصص پوست می تواند بسیار مؤثر باشد؛ خصوصاً اگر جوش های قرمز چرکی یا توده های بزرگ زیر پوست دارید که دردناک هستند یا جای جوش باقی می گذارند. دریافت یک روتین برای مراقبت از پوست نوجوانان دقیقاً متناسب با شرایط پوستشان می تواند از بیماری هایی جلوگیری کند که در صورت عدم درمان، اثرش برای همیشه برجای می ماند. متخصص پوست می تواند پاککننده های قوی و داروهای ضد آکنه که اثربخشی آن ها از محصولات بدون نسخه بیشتر است، برای شما تجویز کند تا پوستتان سریع تر پاکسازی شود.
نکته ی سیزدهم، از سولاریوم و تخت های برنزه دوری کنید:
با استفاده از یک کرم یا اسپری برنزه کننده از پوست برنزه سالم و درخشان برخوردار شوید. تخت های سولاریوم و برنزه شدن زیر نور آفتاب می توانند شما را در معرض ابتلا به چین و چروک زودرس پوست قرار دهند و همچنین باعث افزایش خطر بروز سرطان پوست شوند.
نکته ی چهاردهم، به راهکار های سنتی غیر علمی توجه نکنید:
ممکن است چیزهایی در مورد درمان های بسیار عجیب برای کنترل آکنه مانند قرار دادن خمیردندان بر روی پوستتان شنیده باشید. این روش ها نه تنها مؤثر نیستند؛ بلکه اگر پوست شما به مواد تشکیل دهنده حساسیت داشته باشد، ممکن است شرایط پوستتان را بدتر کنند. تعداد قابل توجهی محصول تخصصی مراقبت از پوست که به طور علمی فرموله شده اند، در بازار وجود دارد که به شما کمک خواهد کرد تا با استفاده از آن ها در بهترین شکل خود باشید. پس به جای حرف و تجربه دوستان، به دنبال دلایل علمی برای انتخاب محصولات مراقبت از پوست خود باشید.
نکته ی پانزدهم، حتما قبل از بیرون رفتن از منزل ضد آفتاب بزنید:
استفاده از ضد آفتاب در روتین پوست نوجوانان مانند تمامی رده های سنی و شاید بیش از همه، جایگاه ویژه ای دارد. هر روز چه بارانی چه صاف، چه ابری چه آفتابی، چه به مدرسه می روید، چه برای انجام کاری از خانه بیرون می روید، چه ورزش می کنید و چه به ساحل و پارک می روید، از ضد آفتاب استفاده کنید. استفاده از ضد آفتاب نه تنها برای جلوگیری از سرطان پوست مهم است؛ بلکه باعث کاهش بروز چین و چروک و سایر علائم پیری در آینده خواهد شد. مهم نیست که پوست شما چقدر تیره باشد؛ در هر صورت همیشه به ضد آفتاب احتیاج خواهید داشت. همچنین استفاده از ضد آفتاب از تیره شدن جای جوش ها جلوگیری می کند. بهتر است یک ضد افتاب طیف گسترده و بدون روغن را انتخاب کنید.
نکته ی شانزدهم، به روتین روزانه خود پایبند باشید:
مهم تر از ایجاد یک روتین مراقبت های پوستی در سنین نوجوانی، پیروی کامل از آن می باشد. ممکن است حوصله ی شما را سر ببرد و به دنبال رسیدن نتیجه سریع باشید. اما فراموش نکنید که مراقبت از پوست یک فرایند و همچنین یک ماجراجویی است. به یک روال پایبند باشید و منتظر آشکار شدن نتایج بمانید. اگر از محصول خاصی متناسب با نوع پوست خود استفاده می کنید، استفاده از آن را ادامه دهید. از تغییر مکرر روال روزانه خود اجتناب کنید.
سخن پایانی:
دوره نوجوانی زمان شاد زیستن است. شما می توانید با استفاده از نکات گفته شده در بالا، مراقبت از پوست خود را به عهده بگیرید و با برخورداری از چهره ای سالم و شاداب، لبخند را به لب هایتان برگردانید. به خاطر داشته باشید عاداتی که در جوانی ایجاد می شوند، در طول عمر حفظ خواهند شد. عادات توصیه شده برای مراقبت از پوست در دوره نوجوانی باید بخشی از زندگی روزانه شما شوند پس حتما در پیروی از آن ها کوشا باشید.