کلاژن سازی پوست همراه با دستگاه های افزایش دهنده کلاژن
در این مطلب ما قصد داریم تا به بررسی کلاژن سازی پوست به وسیله دستگاه های افزایش دهنده کلاژن پرداخته و این روش را مورد مطالعه قرار خواهیم داد. همه ی ما می دانیم که کلاژن، عنصر اصلی جهت داشتن پوست و موی سالم و همچنین جلوگیری نمودن از علائم پیری می باشد که به صورت طبیعی در بدن تولید شده و وجود دارد؛ اما در برخی مواقع لازم است تا مقدار آن افزایش پیدا کند تا سبب از بین رفتن چین و چروک های موجود بر روی پوست گردد.
روش هایی برای افزایش میزان کلاژن سازی پوست:
افزایش میزان کلاژن پوست، روش های مختلفی وجود دارد؛ برای مثال استفاده از دارو های مکمل که حاوی کلاژن هستند. استفاده کردن از کرم هایی که دارای کلاژن می باشند و دستگاه های درمانی کلاژن ساز که بهترین تکنیک جهت افزایش مقدار کلاژن ها می باشند. آن ها می توانند سریع ترین نتیجه را به شما رسانده و شما خواهید توانست علائم آن را به زودی مشاهده نمایید.
چه دستگاه هایی باعث تحریک پوست برای تولید کلاژن خواهند شد؟
دستگاه هایی که باعث تحریک پوست برای کلاژن سازی می شوند شامل موارد زیر هستند:
- اول، میکرونیدلینگ.
- دوم، یولیزر.
- سوم، مزونیدلینگ.
- چهارم، پلاسماجت.
- پنجم، کیوسوئیچ و غیره.
تکنولوژی های گفته شده در بالا علاوه بر آن که می توانند مشکلات پوستی را درمان نمایند، همچنین به رفع مشکلات پوستی، شادابی و جوانی چهره کمک زیادی کنند.
کلاژن سازی پوست همراه با دستگاه های افزایش دهنده کلاژن:
در ادامه این مقاله ما به بررسی هر کدام از این تکنولوژی های جدید جهت کلاژن سازی پوست خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.
اول، میکرونیدلینگ:
مسئله ی شادابی و زیبایی پوست، برای همه ما انسان ها اهمیت زیادی دارد؛ چرا که این مطلب می تواند تاثیر بسیار زیادی در زیبایی چهره و بدن هر شخص داشته باشد. به همین جهت است که همه ی انسان ها، صرف نظر از جنسیت و سن خود، به دنبال راهکار هایی جهت شادابی و حفظ طراوت پوست خود هستند تا اثرات پیری را برطرف نمایند. خبر خوب این که با پیشرفت علم، در کنار استفاده از دانش های باستانی، روش های موثر جهت جوانسازی پوست، رفع آثار زخم، لک و جوش و آکنه پدیدار گشته که به این امر جامعه عمل می پوشاند.
بیشتر بخوانید:ماسک ورقه ای یا ماسک معمولی؟
میکرونیدلینگ حدود ۵۰ سالی می شود که از جمله روش های موثر جوان سازی پوست معرفی شده و در این پنج دهه پیشرفت قابل توجهی داشته است. این روش از روش های قدیمی بوده که در مصر باستان جهت حفظ سلامت پوست استفاده می شده است. میکرونیدلینگ روشی غیر تهاجمی و مناسب برای جوان سازی پوست صورت بوده که توسط افراد در سنین مختلف به کار گرفته خواهد شد. این روش کم عارضه و کم خطر است. دوره ی نقاهت کوتاهی داشته و به علت اثرات قابل لمس، از جمله محبوب ترین روش ها برای جوان سازی به شمار می رود.
افراد به علل مختلفی جهت مبارزه با عوامل پیر کننده و آسیب زننده به پوست اقدامی انجام نمیدهد؛ اصلی ترین این علل، عدم آشنایی با روش های مختلف بوده که افراد درباره خطرات و عوارض آن ها آگاهی لازم را ندارند. همین امر سبب شده تا هر حرفی درباره ی این روش ها را باور نموده و به علت ترس از خطرات، اقدامی برای جوان سازی پوست خود نکنند. در این مطلب به سراغ معرفی میکرونیدلینگ خواهیم رفت. روشی نسبتاً جدید و شاید شناخته نشده که برخی از مردم در باره ی آن ترس دارند.
میکرونیدلینگ چیست؟
در زمان های گذشته و در مصر باستان، پوست را با استفاده از سنگ های زبر و دانه دار به آرامی ماساژ داده می دادند تا لایه های مرده آن از بین بروند. بدین ترتیب بود که برای تنفس و خون رسانی لایههای زیرین، پوست باز می شد و آسیب های پوستی نیز کم کم از بین می رفت. میکرونیدلینگ از جمله روش های جدید جهت درمان آسیب های پوستی به شمار می رود. آسیب هایی مانند زخم، جوش و آکنه مدنظر این دستگاه قرار می گیرد. البته این روش کم تهاجمی بوده و به اندازه روشی که مصریان جهت داشتن پوستی زیبا به کار می بردند، از خشونت و درد بسیار کمتری برخوردار است.
این روش به وسیله دستگاه مخصوص میکرونیدلینگ انجام می گیرد. این دستگاه دارای سوزن های ظریف و بسیاری بوده که پس از قرار گیری بر روی پوست در آن سوراخ هایی ایجاد می نماید. این سوراخ ها فضایی جهت وارد کردن دارو درمانی را فراهم خواهد کرد. این دارو ها که دوز هر کدام از آن ها با توجه به شرایط مراجعه کننده و نوع آسیب پوستی وی تعیین می شوند، از طریق روزنه هایی که بر روی پوست ایجاد شده وارد لایه های پوست شده و با تحریک نمودن سلول های پوستی، فرایند بازسازی و ترمیم آن را شروع می کنند. دارو هایی که در این روش مورد استفاده قرار می گیرند، حاوی هیالورونیک اسید و ویتامین سی می باشند. موادی که موجب تحریک سلول های پوستی خواهند شد، باعث تولید کلاژن و بازسازی پوست شده و این فرایند را تسریع می بخشد.
کاربرد های اصلی میکرونیدلینگ:
اصلی ترین کاربرد این روش، رفع چین و چروک و خطوط چهره می باشد. با افزایش سن، تولید کلاژن کمتر می شود که با استفاده از روش میکرونیدلینگ می توان شاهد افزایش تولید کلاژن باشیم. همچنین این روش موجب ترمیم بافت های پوست شده و به برطرف شدن چین و چروک ها و افتادگی هایی که بر اثر افزایش سن ایجاد شدهاند، خاتمه دهند. از این روش برای از بین بردن بخیه، زخم، جوش و آکنه نیز کمک گرفته می شود. پوست با کمک میکرونیدلینگ در اثر تحریک سلول ها قرار گرفته و موجب ترمیم جای زخم و جوش های قدیمی خواهد شد. میکرونیدلینگ از جمله راه های اصلی جهت از بین بردن ترک های پوستی می باشد که ناشی از کاهش وزن، افزایش وزن و بارداری است. ترک هایی که در اثر وارد شدن فشار به پوست ایجاد شده اند با استفاده از میکرونیدلینگ برطرف خواهد شد. سوختگی و جای آن را نیز برطرف خواهد کرد. همچنین این روش می تواند منافذ پوستی را تنگ تر کند و همین امر موجب بهتر نفس کشیدن پوست شده و در نتیجه از تجمع چربیو آلودگی ها جلوگیری می کند. این مسئله باعث از بین رفتن جوش و آکنه خواهد شد.
روش دوم، یولیزر:
جوان سازی پوست با یولیزر:
پس از اختراع دستگاه یولیزر، انقلابی در صنعت جوان سازی پوست ایجاد شد؛ چرا که با ترکیب دو تکنولوژی تهاجمی و غیر تهاجمی و تابش مستقیم و همزمان دو موج co2 طول موج ۱۰۶۰۰ نانومتر و اربیوم گلاس ۱۵۴۰ نانومتر موجب تحریک لایه های درم پوست شده و کلاژن سازی رخ می دهد و در آخر به بازسازی عمیق و جوان سازی پوست کمک خواهد کرد. دستگاه یولیزر از هر دو روش تهاجمی و غیر تهاجمی استفاده کرده و مجموعه ای از آثار جوان سازی پوست را در پی خواهد داشت. این دو روش تهاجمی و غیر تهاجمی را می توان به صورت همزمان و یا حتی جداگانه و بنابر تشخیص پزشک تعیین نمود.
بیشتر بخوانید: ماسک ورقه ای یا ماسک معمولی؟
کاربرد های قسمت غیر تهاجمی یولیزر با طول موج ۱۵۴۰ نانومتر:
- اول، رفع چین و چروک های سطحی.
- دوم، لیفت پوست.
- سوم، رفع ترک های سفید پوستی بر روی بدن یا استریا.
- چهارم، درمان انواع ملاسما و لک که در اثر تابش نور خورشید و یا بالا رفتن سن ایجاد می شود.
- پنجم، درمان کراتوزیس آکتینیک یا همان زخم و پوسته پوسته شدن پوست در برابر اشعه ی خورشید.
- ششم، درمان اسکار که ناشی از سوختگی و جراحی باشد. علاوه بر اسکار، آکنه نیز در نتیجه ی این دستگاه ترمیم خواهد یافت.
کاربرد قسمت تهاجمی یولیزر با طول موج ۱۰۶۰۰ نانومتر به وسیله co2:
- اول، درمان اسکار و آکنه.
- دوم، کوچک کردن بینی گوشتی.
- سوم، رفع ضایعات عروقی.
- چهارم، رفع لک و تیرگی تاتو.
- پنجم، رفع افتادگی پلک و اصلاح آن.
- ششم، درمانهموروئید، کیست، دمل، گوشت اضافه و کلوئید.
- هفتم، درمان خطوط عمیق، خط خنده و انواع چین و چروک ها.
روش سوم، روش مزونیدلینگ:
مزونیدلینگ چیست؟
مزونیدلینگ از جمله جدید ترین روش های جوان سازی پوست و درمان ریزش مو بوده که دارای دو شیوه درمان مستقل میکرونیدلینگ و مزوتراپی می باشد. این روش همانند سایر روش های زیبایی پوست و مو، باعث تولید کلاژن و الاستین به منظور رفع مشکلات پوست و مو خواهد بود. همانطور که گفته شد این روش ترکیبی از میکرونیدلینگ و مزوتراپی بوده و به همین علت دارای تمام خصوصیات میکرونیدلینگ می باشد که ما در بالا به آن اشاره نمودیم.
مزونیدلینگ ترکیبی از روش های میکرونیدلینگ و مزوتراپی می باشد. در این روش، دارو هایی که با پوست سازگار باشند را با استفاده از سرنگ و توسط سوزن هایی بسیار نازک به پوست وارد می کنند؛ در نتیجه از کوکتل های مزوتراپی در روش میکرونیدلینگ نیز استفاده شده تا اثر بخشی و درمان آن را چندین برابر کند. به همین خاطر است که این عمل یک درمان پیشرفته به جهت تحریک تولید کلاژن شناخته شده است. چرا که کوکتل های مزوتراپی از طریق میکروکانال هایی که ایجاد کرده است به عمق پوست وارد شده و باعث درمان بافت های آسیب دیده پوست خواهد شد.
جالب است بدانید که درد مزونیدلینگ نسبت به روش مزوتراپی بسیار کمتر می باشد؛ اما جهت انجام آن از بیحسی موضعی کمک می گیرند؛ در نتیجه نگران میزان درد آن نباشید. سپس کوکتل های مخصوص وارد سیستم سوزنی دیجیتالی شده و درمان شروع خواهد شد. سیستم سوزنی دیجیتال سیستمی است که از تعداد زیادی سوزن تشکیل شده که میزان عمق ورود و مدت زمان ماندگاری آن در پوست را اپراتور تعیین میکند.
این مطلب که از چه موادی جهت انجام عمل زیبایی مزونیدلینگ استفاده می گردد، به هدف و محل تحت درمان فرد بستگی دارد. در برخی از مواقع از این روش هم برای جوانسازی پوست و هم برای رشد مجدد مو استفاده می شود. درنتیجه ماده ای که جهت از بین بردن لکه های پوستی استفاده می گردد با ماده جوانسازی تفاوت دارد.
تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ در چیست؟
همانطور که اشاره شد مزونیدلینگ ترکیبی از میکرونیدلینگ و مزوتراپی می باشد. اما شاید این سوال برای شما پیش آید که تفاوت این دو روش در چیست! در میکرونیدلینگ جهت تحریک و افزایش تولید کلاژن پوست از ماده اضافی کمک گرفته نمی شود؛ بلکه با استفاده از دستگاه پوست تحریک صورت گرفته و باعث افزایش تولید کلاژن خواهد شد. اما در مزوتراپی از مواد مغذی و مخصوص جهت تحریک پوست استفاده می شود. این امر نیز باعث افزایش اثربخشی روش درمانی شده و ممکن است در برخی از افراد حساسیت ایجاد نمایند. طول دوره درمان میکرونیدلینگ نسبت به مزونیدلینگ کمتر می باشد. دوره ی نقاهت مزونیدلینگ از میکرونیدلینگ بیشتر و در برخی از افراد تا چند روز ادامه داشته و باعث سردرد خواهد شد.
از مزونیدلینگ برای چه مشکلاتی استفاده می شود؟
- اول، استفاده از روش مزونیدلینگ برای همه ی افراد با تمامی تیپ های پوستی بلامانع است.
- دوم، کسانی که دارای مشکلات پوستی مانند آکنه، اسکار و لکه های پوستی هستند می توانند از این روش استفاده کنند.
اما کسانی که به عفونت های پوستی مانند تبخال مبتلا هستند یا به دارو هایی که در این روش استفاده می شود، حساسیت دارند و یا به علت ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت از سیستم ایمنی قوی برخوردار نبوده؛ یا زخم های شان دیرتر از حد معمول درمان می شوند و یا از دارو هایی استفاده می کنند که باعث رقیق شدن خون می شود، باید پیش از انجام عمل مزونیدلینگ به پزشک معالج موارد را گزارش دهند.
روش چهارم، پلاسما جت:
مسئله ی حائز اهمیت در زیبایی هر فردی، حفظ جوانی و شادابی پوست می باشد. به همین جهت افراد برای حفظ زیبایی پوست خود تلاش می کنند و در تمام طول عمر خود به دنبال روش های متفاوتی جهت انجام این کار می باشند. پوست بدن انسان هر دقیقه در معرض انواع آلودگی و آسیب ها قرار می گیرد؛ به همین علت بسیار زودتر از قسمت های دیگر جوانی و طراوت خود را از دست خواهد داد. این عوامل می توانند منجر به کاهش اعتماد به نفس در هر فردی بشوند؛ اما خوشبختانه امروزه به علت وجود روش های مختلف، برگرداندن زیبایی و سلامت پوست به امر ساده تری مبدل گشته است. یکی از این روش ها پلاسماجت بوده که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: لایه برداری در فصل زمستان
پلاسماجت چیست؟
پلاسماجت روشی موثر و کم عارضه بوده که جهت حفظ زیبایی و شادابی پوست به کار می رود. پلاسماجت روشی بوده که جهت جوانسازی پوست از آن استفاده می شود. این روش از طریق دستگاه پلاسماجت انجام شده که با کمک این روش، فرآیند آب رسانی به پوست تسریع یافته و در نتیجه پوست می تواند دوباره جوانی و شادابی خود را به دست آورد. با استفاده از این روش می توان انواع آسیب های پوستی همانند چین و چروک که ناشی از افزایش سن است، افتادگی ها، آکنه و جای زخم و بریدگی را نیز از بین ببرد. علاوه بر تمامی موارد گفته شده با استفاده از این روش می توان به برطرف کردن افتادگی های پلک، چشم ها و فرم بینی را زیبا تر کرد.
البته موارد گفته شده تنها بخشی از کاربرد های این روش می باشند. زیبا سازی پوست با استفاده از دستگاه پلاسماجت به صورت کاملاً سرپایی و بدون نیاز به هیچ گونه بستری صورت می گیرد. این روش از جمله روش های بدون درد و کم عارضه است که جهت زیباسازی از آن استفاده می شود. در پلاسماجت بر روی پوست برش ایجاد نکرده و بدون درد انجام می شود؛ به همین علت است که این روش از جمله محبوب ترین و پرکاربرد ترین روش ها برای جوانسازی پوست مبدل گشته است. روشی که نتایج آن در کوتاه ترین زمان ممکن هویدا شده و برای مدتی نسبتا طولانی باقی خواهد ماند.
کاربرد های پلاسماجت را بشناسید:
پلاسماجت از جمله پرکاربرد ترین روش ها برای زیبایی پوست و جوانسازی بوده که به کار می رود. روشی که علاوه بر درمان انواع آسیب های پوستی همانند چین و چروک، جای زخم و بریدگی می تواند مناسب برای رفع افتادگی پلک و اطراف چشم نیز باشد. علاوه بر تمامی موارد گفته شده این روش مناسب برای بینی و اصلاح حالت آن می باشد. این مسئله برای کسانی که از جراحی می ترسند و یا نمی توانند هزینه زیادی صرفه عمل های زیبایی کنند، بسیار مناسب است.
مزیت های استفاده از پلاسماجت را بدانید:
پیش از این اشاره شد، پلاسماجت روشی کم عارضه و کم خطر بوده که از آن برای رفع آسیب های پوستی و درمان استفاده خواهد شد. درمان با استفاده از پلاسماجت، بدون درد بوده و در کوتاه ترین زمان ممکن نتایج آن قابل تشخیص است. استفاده از این روش، محدودیت سنی نداشته و هیچ حساسیتی در افراد ایجاد نخواهد کرد. این روش مناسب برای هر فرد با هر رنگ پوستی می باشد و ممکن است نوع پوست در زمان اثر گذاری، تاثیر بگذارد نه در موارد دیگر.
پلاسماجت می تواند با سریع تر کردن روند کلاژن سازی بدون وارد کردن هیچ گونه مواد شیمیایی به بدن موجب بهبود روند خون رسانی و آب رسانی پوست، باعث شادابی، طراوت و سالم نگه داشتن پوست شود. این تکنیک، جایگزین مناسبی برای جراحی های زیبایی بینی، پلک و یا نواحی دیگر بدن می باشد. پلاسماجت تکنیکی است که در آن نیازی به ایجاد برش و زخم در پوست نبوده و باعث زیباتر شدن و جوان تر ماندن پوست خواهد شد. نقاط درمان در پلاسماجت بسیار کوچک و نزدیک به هم می باشند؛ از این جهت می توان از آن برای درمان مشکلات پوستی در نواحی کوچک و حساس مانند کناره های چشم استفاده نمود.
روش پنجم، کیوسوئیچ:
کیوسوییچ و لیزر آن از جمله تکنیک های موثر جهت درمان لکه های پوستی و همچنین پاک کردن تتو می باشد؛ لکه هایی که ممکن است بر اثر عوامل متفاوتی همانند بالا رفتن سن، تغییرات هورمونی، استفاده از دارو ها، عوامل ژنتیکی و قرار گرفتن در معرض نور خورشید بر روی بدن و صورت هر فردی ایجاد شود، گفته می شود. در روش لیزر کیوسوییچ طول موج های ۵۳۲ و ۱۰۶۴ نانومتری بر روی پوست تابانده شده که توسط رنگدانه ها جذب خواهند شد. سپس ذرات رنگ داخل پوست انفجار یافته و آن ها را به ذرات ریز تبدیل می نمایند و کم کم در خواهند رفت. در اصل عمل اصلی را سلول های ایمنی بدن انجام می دهند.
موارد استفاده از لیزر کیوسوئیچ:
- اول، درمان قارچ ناخن.
- دوم، رفع خال و کک و مک پوست، صورت و بدن.
- سوم، رفع چین و چروک های صورت و بهبود بافت آن.
- چهارم، بهبود لک، زخم و تیرگی موضعی.
- پنجم، کلاژن سازی و جوان سازی پوست.
توجه داشته باشید که خانم های باردار، کسانی که سابقه بروز تبخال داشته و افرادی که گوشت اضافی در ناحیه زخم های قدیمی یا سابقه کلوئید دارند، نباید از لیزر کیوسوییچ استفاده نمایند.