چطور میتوان ریزش ابرو را درمان کرد؟
ریزش ابرو سالانه هزاران نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل است که کاشت = ابرو دومین نوع کاشت مو بعد از سر است که 12 درصد از بیماران کاشت موی زن و 3 درصد از بیماران پیوند مرد این روش را انتخاب می کنند.
در اینجا همه چیزهایی است که باید در مورد اینکه چطور میتوان ریزش ابرو را درمان کرد؟ علت ریزش موی ابرو چیست؟ و چه کاری می توانید در مورد آن انجام دهید وجود دارد. ابروها یک عضو ظریف و در عین حال مشخص کننده چهره هستند که آن را قاب می کنند و به ما کمک می کنند تا احساسات خود را بیان کنیم. به عنوان مثال، یک مطالعه کانادایی نشان داد که ابروها برای تأثیرگذاری ماندگار از چشم ما مهمتر هستند.
با این حال، درست مانند موهای سر ما، ابروها نیز می توانند در برابر نازک شدن و ریزش مو آسیب پذیر باشند که منجر به مشکلات اعتماد به نفس می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، درک علت و درمان های موجود برای جلوگیری از این موضوع و بازگرداندن احساسات روانی که اغلب بر روی ریزش مو تأثیر می گذارد، حیاتی است.
ما در این مقاله برخی از راههای اصلی شناسایی ریزش موی ابرو، بررسی روشهای تشخیصی رایج و موثرترین گزینههای درمان ریزش ابرو موجود را بررسی میکنیم.
درمان ریزش ابرو
کارآمدترین روش برای درمان موهای نازک ابرو تا حد زیادی به دلیلی که باعث ریزش آنها شده است بستگی دارد. بنابراین، بسته به شرایط خاص شما، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:
درمان دارویی
تعدادی از مواد موضعی، خوراکی یا تزریقی وجود دارد که می تواند به کاهش ریزش موی ابرو کمک کند و حتی ممکن است باعث رشد مجدد مو شود. آنها را می توان به تنهایی یا در ترکیب با سایر درمان ها استفاده کرد. در اینجا برخی از رایج ترین آنها آورده شده است:
کورتیکواستروئیدها: داروهای ضد التهابی و سرکوب کننده سیستم ایمنی ایده آل برای درمان آلوپسی آره آتا. همچنین برای ریزش ابرو ناشی از بیماری های پوستی مانند درماتیت آتوپیک یا پسوریازیس ابرو مناسب است.
ماینوکسیدیل: یک ماده واسطه هورمون. ماینوکسیدیل نتایج امیدوارکنندهای در تقویت رشد مجدد مو و تراکم مو در زمینه آلوپسی آندروژنتیک ابرو نشان داده است.
بیماتوپروست : یک داروی چشم پزشکی. این دارو بیشتر برای درمان گلوکوم و تقویت رشد مژه استفاده می شود، اما مطالعات نشان می دهد که می تواند رشد ابرو را نیز تشویق کند. با این حال، بیماتوپروست برای همه مناسب نیست، به خصوص اگر مشکلات پزشکی دیگری دارید که بر چشم و/یا بینایی شما تأثیر می گذارد (مانند آب مروارید).
آنترالین : یک داروی موضعی که به طور موثر در درمان پسوریازیس استفاده می شود. با این حال، تحقیقات اخیر نشان می دهد که ممکن است اثرات مفیدی در درمان آلوپسی آره آتا نیز داشته باشد.
کاشت ابرو
یک مداخله جراحی جزئی با حداقل تهاجم و تقریباً بدون درد است. این عمل شامل برداشتن دقیق برخی از تارهای مو (معمولاً حدود 200 تا 400) از پشت سر شما (یا اگر تنها یکی از آنها آسیب دیده باشد از ابروی سالم شما) و کاشت آنها به مناطقی که موهای ابروی شما نازک شده است، است.
کل عمل در یک جلسه و تحت بی حسی موضعی انجام می شود. این بدان معناست که شما چیزی را احساس نخواهید کرد و در همان روز آزاد هستید که به خانه بروید.
کاشت ابرو نتایج بسیار خوبی به خصوص برای آلوپسی دارد. با این حال، هنگامی که برای درمان آلوپسی آرهآتا، تریکوتیلومانیا و برخی بیماریهای پزشکی دیگر استفاده میشوند، معمولاً بیاثر هستند. علاوه بر این، آنها نمی توانند بافت بسیار اسکار یا آسیب دیده را درمان کنند.
علت ریزش مژه و ابرو
هیپوتریکوزیس عبارت است از نازک شدن یا ایجاد الگوهای نامنظم در موهای ابروهای شما. این ممکن است همزمان و به دلایل مشابه با ریزش مو روی سر شما اتفاق بیفتد یا می تواند به طور مستقل و به تنهایی رخ دهد.
نازک شدن ابرو می تواند به اندازه ریزش مو در سر شما ناراحت کننده باشد و ممکن است به دلایلی از جمله:
آلوپسی ابرو
آلوپسی ابرو اغلب یکی از سه نوع است:
- آلوپسی آره آتا: این زمانی اتفاق می افتد که موهای ابرو به دلیل حمله بیش از حد سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو و آسیب رساندن به آنها، به صورت لکه هایی می ریزند
- آلوپسی آندروژنتیک (همچنین به عنوان طاسی با الگوی مردانه یا زنانه شناخته می شود)
- آلوپسی فیبروزان پیشانی در این شرایط، به دلایل ژنتیکی، خودایمنی یا محیطی، اسکار و ریزش مو در پوست سر و ناحیه ابرو اتفاق میافتد
شرایط بهداشتی و بیماری های خود ایمنی
شرایط بهداشتی که ممکن است منجر به ریزش موی ابرو شود ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- برخی از اختلالات خودایمنی مانند لوپوس و اسکلرودرمی موضعی
- برخی از افراد ریزش ابرو مادرزادی دارند، مانند کسانی که از کراتوز، سندرم فریزر، سندرم میژ یا اریترودرمی مادرزادی رنج می برند.
- اختلالات غدد درون ریز (هورمونی) مانند بیماری تیروئید که در آن بیماران یا از کم کاری (هورمون تیروئید کافی تولید نمی کند) یا تیروئید پرکار که هورمون تیروئید بیش از حد تولید می کند رنج می برند.
شرایط پوستی
بیماری های پوستی از خوش خیم (مانند درماتیت آتوپیک و پسوریازیس ابرو) تا شدید (مانند سرطان های پوست صورت و ماستوسیتوز سیستمیک) می توانند باعث ریزش موی ابرو شوند.
شرایط روانی
شرایط روانی مانند استرس مزمن، تلوژن افلوویوم (شوک عاطفی که باعث خفته شدن فولیکول های مو می شود) و تریکوتیلومانیا (نوعی اختلال وسواس فکری-اجباری که باعث می شود بیماران در هنگام عصبی یا تحت فشار موهای ابروی خود را بیرون بیاورند) می توانند به ابروها آسیب برسانند. این شرایط همچنین می تواند به ریزش موی سر کمک کند.
پیری
فرآیندهای بیولوژیکی نیز در ریزش موی ابرو نقش دارند. طبیعی است که در سنین بالاتر به دلیل کاهش کیفیت فولیکول مو، مقداری ریزش مو را تجربه کنید. این معمولا در اطراف ابروها بیشتر از روی سر قابل مشاهده است.
سبک زندگی
در نهایت، انتخاب های سبک زندگی، مانند رژیم غذایی نامتعادل، کندن بیش از حد، یا آرایش، همگی می توانند به نازک شدن موقت یا دائمی موهای ابرو منجر شوند.
شرایط ژنتیکی
اگرچه شیوع کمتری دارد، اما برخی از شرایط ژنتیکی می تواند منجر به ریزش موی ابرو شود. شرایط شامل:
- دیسپلازی اکتودرمی: این گروهی از شرایط است که بر پوست، مو، ناخن ها و دندان ها تأثیر می گذارد. آنها همچنین می توانند باعث کم پشت شدن یا از بین رفتن موهای ابرو، مژه ها و سایر قسمت های بدن شوند.
- سندرم نترتون: این بیماری پوست، مو و سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد. این می تواند باعث شکننده شدن موهای شکننده و به راحتی شکسته یا “موی بامبو” شود. این وضعیت از بدو تولد وجود دارد.
دلایل کمتر رایج برای ریزش موی ابرو عبارتند از:
- تشعشع
- آمیلوئیدوز
- سارکوئیدوز
- سوختگی های شیمیایی
- تریکوتیلومانیا، یک اختلال در کشیدن مو
- قارچ فولیکولوتروپیک
- سیفلیس
- بیماری هانسن (جذام)
راهکارهای خانگی رشد سریع ابرو
اگر می خواهید ابروهای خود را رشد دهید، حفظ یک فرم در زمانی که منتظر رشد کامل ابرو هستید، ضروری است. سعی کنید موهای ابروی خود را به جای کندن آنها با قیچی ابرو کوتاه کنید. استفاده از لوسیون ها و مواد آرایشی فولیکول های مو را مسدود می کند. این کار از مکانیسم تنفس طبیعی مو جلوگیری می کند، که به نوبه خود از تبدیل شدن ابروهای شما به موهای بلند و سالم جلوگیری می کند. در ادامه به روش های خانگی رشد سریع ابرو در سه روز میپردازیم که میتواند به شما کمک کند.
رشد سریع ابرو در سه روز
روشی که معرفی میکنیم یک درمان قدیمی است که هنوز هم یکی از موثرترین راه ها برای ایجاد ابروهای از دست رفته در نظر گرفته می شود. فولیکولهای موی شما به دلیل محتوای بالای پروتئین، اسیدهای چرب، آنتیاکسیدانها و ویتامینها از خواص مغذی این محصول بهرهمند میشوند. روغن کرچک رشد مو را تحریک می کند و هر رشته مو را متراکم تر و قوی تر می کند. بنابراین، مهم است که مطمئن شوید که آن را روزانه به ریشه موهای ابرو خود بزنید.
طبق آنچه در اینترنت می خوانید، روغن کرچک این پتانسیل را دارد که زندگی شما را کاملا متحول کند. مردم می گویند که باعث رشد ابروهای شما می شود، به بلندتر، ضخیم تر و تیره شدن مژه های شما کمک می کند و موهای شما را پرپشت تر و درخشان تر می کند. آنها همچنین ادعا می کنند که باعث می شود مژه های شما بلندتر، ضخیم تر و تیره تر شوند.
روغن کرچک به طور گسترده ای به عنوان یکی از موثرترین درمان های خانگی برای دستیابی به ابروهای پرتر و متراکم تر در نظر گرفته می شود. طبق شواهد حکایتی گفته می شود روغن کرچک رشد مو را تحریک می کند. با این حال، هیچ مطالعه ای در یک محیط علمی برای اثبات این تأثیر انجام نشده است.
سوالات متداول
مدت زمان رشد ابرو بعد از تیغ زدن چقدر است؟
پاسخ این است که بسته به میزان رشد موی فرد و سایر عوامل مانند رژیم غذایی و سلامت کلی می تواند متفاوت باشد. با این حال، به طور متوسط ممکن است بین 4 تا 8 هفته طول بکشد تا ابروهای تراشیده به طور کامل رشد کنند.
کمبود چه ویتامینی باعث ریزش مژه میشه؟
اگر پزشک تشخیص دهد ممکن است کمبود ویتامین B باعث ریزش مژههای شا شده باشد که در این صورت برای تان ویتامین B کمپلکس تجویز میشود.
ابروی ریخته شده می تواند دوباره رشد کند؟
در برخی موارد، موهای ابرو به طور طبیعی می توانند دوباره رشد کنند، به خصوص اگر ریزش مو ناشی از عوامل موقتی مانند کندن بیش از حد یا کمبودهای تغذیه ای باشد. با این حال، افرادی که به دلیل عوامل ژنتیکی یا شرایط پزشکی ریزش موی قابل توجه تری را تجربه می کنند، ممکن است رشد مجدد طبیعی را چالش برانگیز بدانند.
چگونه می توانم ابروهای از دست رفته خود را دوباره رشد دهم؟
به طور معمول، ابروهای شما باید در عرض چند ماه خود به خود رشد کنند. بسته به دلیل ریزش مو، درمان هایی مانند استروئیدهای موضعی یا تزریقی، داروها (مانند ماینوکسیدیل یا بیماتوپروست)، تزریق PRP یا مکمل های ویتامین ممکن است به رشد ابروهای شما کمک کنند.