سانتریفیوژ 16 حالته؛ بهترین سانتریفیوژ برای پیآرپی صورت
پلاسما قسمت مایع خون است. این ماده عمدتاً از آب و پروتئین تشکیل شده است و محیطی را برای گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها برای گردش در بدن فراهم می کند. پلاکتها که ترومبوسیت نیز نامیده میشوند، سلولهای خونی هستند که باعث لخته شدن خون و همچنین سایر عملکردهای لازم رشد و بهبودی میشوند.
پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آرپی از خون خود فرد تولید می شود. این غلظت یک نوع سلول خونی (پلاکت ها) است که برای لخته شدن خون حیاتی است. این غلظت به قسمت آسیب دیده یا بیمار بدن فرد تزریق می شود تا بهبودی تاندون ها، رباط ها، ماهیچه ها، استخوان ها و مفاصل آسیب دیده را تسریع کند.
یک مزیت کلیدی تزریق پی آر پی این است که می تواند نیاز به مواد افیونی یا حتی داروهای ضد التهابی بدون نسخه را کاهش دهد. در واقع، استفاده از داروهای ضد التهاب معمولاً باید در زمان درمان PRP متوقف شود، زیرا پلاسمای غنی از پلاکت پاسخ التهابی اولیه مرتبط با بهبود را بهینه می کند.
اهداف تزریق پی آر پی
پلاکت ها سلول های خونی هستند که نقش مهمی در بهبود زخم دارند. آنها به تشکیل لخته برای توقف خونریزی کمک می کنند و می توانند از رشد سلولی حمایت کنند.
برای تهیه تزریق پی آر پی، یک متخصص پزشکی نمونه خون فرد را می گیرد. آنها این نمونه را در ظرفی بسته و در سانتریفیوژ قرار می دهند. سپس این دستگاه با چنان سرعت بالایی می چرخد که نمونه خون به اجزای سازنده جدا می شود که یکی از آنها منبع قابل اعتماد PRP است.
سپس پزشک این پلاسما را استخراج کرده و برای تجویز آماده می کند. منبع معتبر تحقیقات نشان میدهد که تزریق مناطق التهاب یا آسیب بافتی با غلظتهای بالای پلاکتها میتواند رشد بافت جدید را تشویق کند و به بهبود کلی سلولی کمک کند.
به عنوان مثال، متخصصان پزشکی ممکن است PRP را با سایر درمانهای پیوند استخوان ترکیب کنند تا ترمیم بافت را افزایش دهند. پزشکان همچنین ممکن است از درمانهای PRP برای درمان سایر بیماریهای عضلانی، اسکلتی یا پوستی استفاده کنند.
محققان در حال آزمایش تزریق PRP در تعدادی از کاربردها هستند. نمونه هایی از این موارد عبارتند از:
ریزش مو
پزشکان برای تقویت رشد مو و جلوگیری از ریزش مو، PRP را به پوست سر تزریق کرده اند. بر اساس تحقیقاتی که در سال 2014 انجام شد، تزریق PRP در درمان آلوپسی آندروژنیک، که به عنوان طاسی با الگوی مردانه نیز شناخته می شود، موثر است.
آسیب های تاندون
تاندون ها نوارهای بافتی سفت و ضخیمی هستند که ماهیچه را به استخوان متصل می کنند. آنها معمولاً پس از آسیب دیر بهبود می یابند. پزشکان از تزریق پی آر پی برای درمان مشکلات مزمن تاندون، مانند آرنج تنیس بازان، تاندونیت آشیل در مچ پا و زانوی جامپر که باعث درد در تاندون کشکک زانو می شود، استفاده کرده اند.
صدمات حاد
پزشکان از تزریق پی آر پی برای درمان آسیب های حاد ورزشی، مانند کشیده شدن عضلات همسترینگ یا رگ به رگ شدن زانو استفاده کرده اند.
ترمیم بعد از جراحی
گاهی اوقات پزشکان پس از جراحی از تزریق PRP برای ترمیم تاندون پاره شده (مانند تاندون روتاتور کاف در شانه) یا رباط ها (مانند رباط صلیبی قدامی) استفاده می کنند.
استئوآرتریت
تزریق پی آر پی در زانو ممکن است به افراد مبتلا به آرتروز کمک کند. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که تزریق PRP برای درمان آرتروز موثرتر از تزریق اسید هیالورونیک (یک درمان سنتی) است. با این حال، کارآزمایی یک گروه کوچک متشکل از 160 نفر بود، بنابراین آزمایشهای بزرگتری برای نتیجهگیری لازم است.
توجه به این نکته مهم است که هیچ یک از این کاربردها به طور قطعی برای ارائه نتایج ثابت نشده است.
نکات مهم قبل از انجام پی آر پی
مراحل کمی برای آماده شدن برای تزریق PRP وجود دارد. این مراحل به نحوه دریافت PRP بستگی دارد. پی آر پی را می توان به روش های مختلفی تزریق کرد. به عنوان مثال، گاهی اوقات یک محلول بی حس کننده موضعی لیدوکائین در ناحیه تحت درمان قبل از تزریق استفاده می شود. در این صورت ممکن است مجبور شوید زودتر به جلسه درمانی بروید.
در موارد دیگر، برای کاهش هر گونه ناراحتی، یک بی حس کننده موضعی با PRP مخلوط می شود. گاهی اوقات، پزشک شما PRP را در حین جراحی تزریق یا اعمال می کند. در این مورد، آماده سازی برای تزریق PRP شامل پیروی از توصیه های جراح قبل از جراحی است.
تزریق پی آر پی در درجه اول برای آسیب های بافت نرم، مانند پارگی روتاتور کاف جزئی و تاندون آشیل استفاده می شود. استفاده از آن در سایر آسیب های بافت نرم رایج تر می شود. ثابت شده است که این دارو عملکرد را بهبود می بخشد و درد را در افرادی که تاندونیت یا بیماری های تاندونوز مزمن مانند آرنج تنیس بازان یا آرنج گلف باز دارند، کاهش می دهد.
همچنین می توان از آن برای درمان آسیب های رباط ها و عضلات استفاده کرد. به عنوان مثال، بهبود بازسازی عضلانی در آسیب های عضلانی گاستروکنمیوس (گوساله) نشان داده شده است.
دادههای اخیر نشان میدهد که درمان PRP نسبت به تزریق اسید هیالورونیک (همچنین به عنوان مکمل ویسکوپلنت یا “شات ژل” شناخته میشود) برای استئوآرتریت زانو، بهویژه از نظر مدت زمان اثر مثبت آن، برتری دارد. با این حال، داده های در حال ظهور نشان می دهد که PRP همراه با اسید هیالورونیک موثرتر از هر دو درمان به تنهایی است.
مشخصات کلی سانتریفیوژ 16 حالته
خرید سانتریفیوژ 16 حالته از هلدینگ آمستریس سنتر به صاحبین کلینیک های پوست و مو پیشنهاد میشود
- برند محصول
سهند
- کشور سارنده
ایران
- نوع دستگاه
سانتریفیوژ
- عملکرد دستگاه
پی آر پی
- مدل
۱۶ شاخه
- سرعت
۴۰۰۰ دور در دقیقه
- کاربرد
جداسازی مواد و PRP
- قابلیت استفاده
کلینیکی
- امکانات
تمام دیجیتال و دارای تایمر, دارای میکروسوییچ خاموش شدن دستگاه در زمان باز شدن درب
سوالات متداول
چه مقدار دور در دقیقه برای PRP لازم است؟
جداسازی PRP در سانتریفیوژ انجام می شود. اولین چرخش در 2400 دور در دقیقه به مدت 10 دقیقه است. با این چرخش گلبول های قرمز را از پلاسمای ضعیف پلاکتی جدا می کنیم. با چرخش دوم در 3600 دور در دقیقه به مدت 15 دقیقه PRP را از پلاسمای ضعیف پلاکتی جدا می کنیم.
بهترین سرعت چرخش برای PRP چیست؟
به طور کلی، تحقیقات فعلی نشان می دهد که سانتریفیوژ مضاعف با نیروی گریز از مرکز متوسط اما نه بیش از حد (100-160 گرم و به دنبال آن 250-400 گرم) به مدت 10-15 دقیقه بیشترین افزایش در غلظت پلاکت ها را به همراه دارد.
محدوده طبیعی PRP چقدر است؟
محدوده طبیعی غلظت پلاکت انسان 150000 تا 450000 پلاکت در هر میکرولیتر خون وریدی کامل است. غلظت پلاکت ها در PRP بسیار متفاوت است و بین 2.5 تا 8.0 برابر غلظت پلاکت های موجود در خون کامل است.
آیا تزریق پی آر پی عوارض جانبی یا خطراتی دارد؟
عوارض جانبی تزریق پی آر پی بسیار محدود است زیرا تزریق از خون خود شما ایجاد می شود و بدن شما نباید آنها را پس بزند یا واکنش منفی نشان دهد. مانند هر تزریق دیگری، خطر عفونت ا وجود دارد. در غیر این صورت، به غیر از تنوع و غیرقابل پیش بینی بودن میزان موثر بودن درمان برای یک بیمار خاص، هیچ خطر قابل توجهی وجود ندارد.