روش های درآمد زایی از طب سنتی
طب سنتی بیان کننده ی جنبه های پزشکی در دانش سنتی بوده که قبل از دوران پزشکی مدرن شکل گرفته و در جوامع مختلف و نسل های مختلف رواج یافته است. طب سنتی شامل مجموعه تمامی علوم نظری و علمی می باشد که در تشخیص طبی بیماری و پیشگیری و درمان بیماری های ذهنی ، جسمی و ناهنجاری های اجتماعی به کار می رود و از نسلی به نسل دیگر سینه به سینه و به صورت گفتاری و نوشتاری منتقل می شود. طبق بیانیه ی سازمان بهداشت جهانی؛ در طب سنتی شناخت این که چه چیزی در بدن انسان موجب سلامتی و چه چیزی موجب بیماری می شود، بسیار مهم است. بیشتر کشور های آفریقایی و آسیایی نیازهای بهداشتی خود را طبق این روش درمانی بهبود می بخشند. در ادامه شما را با روش های درآمد زایی از طب سنتی آشنا می سازیم.
این شیوه از طبابت دارای شهرت جهانی می باشد. پزشکان ایرانی به کمک داروهای گیاهی متعلق به هر منطقه می توانند بسیاری از بیماری ها را درمان کنند. این طب پزشکی برگرفته از فرهنگ ایرانی اسلامی می باشد که به عنوان یک مکتب طبی پویا و کامل در جهان شناخته می شود. بقراط دانشمند ایرانی، توانست خرافات و افکار مبتدی را از علم پزشکی دور کند و همچنین توانست با دلایل منطقی و عقلانی ثابت کند که مرگ و زندگی بر طبق نظم عالم هستی صورت می گیرد. در ادامه به بررسی روش های درآمد زایی از طب سنتی می پردازیم.
چرا طب سنتی؟ و روش های درآمد زایی از طب سنتی:
همه ما هنگامی که دچار عارضه یا بیماری می شویم؛ چه یک بیماری سرماخوردگی ساده و یا بیماری خاص با درجه ی بالا باشد، سعی می کنیم در کمترین زمان و با کمترین عوارض آن بیماری را بهبود ببخشیم. در این مواقع شخص بیمار نیاز دارد که از مطالب علمی و پزشکی مناسب استفاده کند تا بتواند همه ی این نیازها را با کیفیت هرچه تمام تر مرتفع سازد.
پس شیوه های درمانی مختلفی برای شخص بیمار وجود دارد که می تواند از آن ها برای درمان درد و عارضه ی خود استفاده کند. البته این نکته مهم را باید عنوان کنیم که این احتمال وجود دارد که برخی از این درمان ها با عوارض جدایی ناپذیری همراه شوند که ممکن است این موارد از خود بیماری هم خطرناک تر باشد. از همین رو طب سنتی نمونه ای از شیوه درمانی فوق العاده و کم عارضه در سطح جهان می باشد که امروز بسیاری از افراد جذب اینترنت می شوند و روز به روز به علاقه مندان طب سنتی اضافه می گردد. در حقیقت، دلیل این افزایش حضور افراد به خصوص بیماران به اینترنت پرسرعت، درمانی با عوارض بسیار کم و شیمیایی نبودن آن هاست.
اینترنت، پایه و اصول تمامی مکتب های پزشکی و علمی جهان می باشد که در معتبرترین دانشگاه جهانی نیز تدریس می شود. شیوه های درمانی و تشخیص بیماری های طب سنتی از بی نظیر ترین شیوه هایی است که افسانه های بزرگ و اسطوره های گذشتگان و به ویژه از ایرانیان باستان به ارث رسیده است. ابوعلی سینا نقش بزرگی در شکل گیری نه تنها مکتب بلکه همه ی مکاتب مختلف به ویژه طب شیمیایی، مدرن و طب اسلامی ایفا کرده است. با همه ی این تفاسیر، طب سنتی دیگر طب سنتی نیست! بلکه مکتبی بر اساس رعایت الگوی تغذیه مناسب و استفاده از محصولات ارگانیک می باشد.
روش های درآمد زایی از طب سنتی
طب سنتی یکی از گنجینههای باارزش برای درمان دردهای جسمی بشر است که از دورانهای قدیم تا به امروز در زندگی انسانها نقش موثری ایفا کرده و افراد بسیاری در این حوزه مشغول به کار هستند. به شاخههای مختلف طب سنتی میتوان بهعنوان یک شغل و حرفه تخصصی نگاه کرد و از آن درآمد داشت. امروزه با روند جهانی شدن و گسترش این رشته در دنیا درآمدزایی از طب سنتی هم در مقایسه با گذشته افزایش یافته و از آن بهعنوان یک حوزه اقتصادی میتوان یاد کرد. در ادامه این مقاله به بررسی روندها و چالشهای مرتبط با درآمدزایی از طب سنتی میپردازیم و نقش بیپایانی که این سنتها در ارتقاء سلامتی جوامع و توسعه اقتصادی دارند را با جزئیات بررسی میکنیم. اگر به فعالیت در حوزه طب سنتی علاقه دارید و بهدنبال روش کسب درآمد از این رشته تخصصی هستید، مطالعه این مقاله به شما کمک میکند تا سریعتر در این حوزه به موفقیت برسید.
بهترین رشته ها برای درآمد زایی از طب سنتی
طب سنتی یک مکتب درمانی است که بشر در زندگی امروز و با افزایش بیماریهای روحی و جسمی بیشتر از قبل به آن نیاز دارد. طب سنتی در گذشته فقط شامل مغازههای عطاری و افرادی بود که در این زمینه تخصصی از پدران خود دانش لازم را کسب کرده بودند، اما در سالهای اخیر و با تلفیق علم پزشکی مدرن در کنار طب سنتی این رشته به یک حوزه تخصصی تبدیل شده و دارای گرایشهای مختلفی است که میتوان از آنها برای درآمد زایی از طب سنتی استفاده کرد. این رشته در حال حاضر در کشورمان با چهار گرایش تخصصی مختلف در دانشگاهها و مراکز علمی مرتبط تدریس میشود که افراد بر حسب مهارت و علاقه خود میتوانند بهصورت آکادمیک در این رشتهها تحصیل کنند و در آینده از این رشتهها درآمد داشته باشند.
آینده شغلی دانش آموختگان طب سنتی
درآمد زایی از طب سنتی علاوه بر اینکه به بهبود سلامت افراد کمک میکند، میتواند به یک فرصت اقتصادی برای کسب درآمد هم تبدیل شود. افرادی که موفق به کسب مدرک معتبر در رشته طب سنتی شوند، فرصتهای شغلی متنوعی برای آنها در بازار کار وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تولید و فروش داروها و محصولات طب سنتی: کشت، تولید و بازاریابی داروها، عصارهها، چایها و سایر محصولات که ریشه گیاهی مرتبط با طب سنتی دارند، میتواند بهعنوان منبعی پایدار برای کسب درآمد از این رشته باشد. این محصولات ممکن است در بازارهای محلی و یا حتی بازارهای جهانی بازاریابی عرضه شوند.
- ارائه خدمات درمانی: ارائه خدمات درمانی بر اساس اصول طب سنتی از جمله ماساژ، طب فیزیکی و درمانهای گیاهی، میتواند به عنوان یک منبع درآمد مطلوب برای افراد متخصص در این حوزه محسوب شود.
- آموزش و آشنایی با طب سنتی: برگزاری دورهها و آموزشهای مرتبط با طب سنتی برای علاقهمندان به این رشته موجب افزایش آگاهی عمومی میشود، این آموزشها میتوانند به صورت حضوری یا آنلاین به افراد ارائه شود.
- گردشگری درمانی: استفاده از مکانهای طبیعی و آرامشبخش به عنوان مقصد گردشگری درمانی، جذب گردشگرانی که به دنبال تجربه درمانهای طب سنتی هستند را بهراحتی ممکن میسازد.
- همکاری با سازمانهای بهداشتی: فرصت همکاری با سازمانها و نهادهای بهداشتی همچون کلینیکهای تخصصی و مراکز دانشگاهی میتواند اعتبار و قابلیت درمانی طب سنتی را تقویت کرده و برای افراد فعال در این حوزه بهعنوان درآمد زایی از طب سنتی کاربرد داشته باشد.
درباره ی رشته ی طب سنتی و روش های درآمد زایی از طب سنتی چه می دانید؟
طب الصحه که نام دیگر طب سنتی می باشد، به طبی گفته می شود که پیش از تاکید بر درمان، بر سلامتی و پیشگیری تاکید دارد و اصرار آن بر این است که طبیعت افراد باید شناسایی شود که بر اساس مزاج، تغذیه و طبع افراد تعیین می شود. برخلاف باورعموم، پس از این که در دوره طب سنتی و آموزشگاه های خصوصی شرکت کردید؛ اما نمی توانید در این رشته طبابت کنید. در صورت شرکت در دوره های آموزشگاه های خصوصی فقط درباره ی این رشته اطلاعات جدیدی را به دست می آورید. ولی برای طبابت آن هیچ مجوزی نمی گیرید. طبق آیین نامه ی وزارت بهداشت رشته ی طب سنتی، به عنوان یکی از گرایش های پزشکی در تخصص محسوب می شود. پس نخستین کاری که باید شما انجام دهید این است که به مدت ۷ سال پزشکی خوانده و پس از این که مدرک دکتری عمومی را دریافت کردید، رشته ی طب سنتی را برای این تخصص انتخاب کنید.
گرایش های رشته ی طب سنتی:
پس تا به اینجا متوجه شدیم که به مجموعه ای از دانش و مهارت هایی که شکل گیری آن بر اساس باورها، نظریه ها و تجربیات بومی هر منطقه است طب سنتی می گویند. طب سنتی را با نام های دیگر نیز می شناسند که از آن ها می توان به طب غیر متداول، طب مکمل و طب جایگزین اشاره کرد. که طب مکمل برای توصیف این علم در ایران مناسب است.
این دوره رو از دست ندین: دوره راه اندازی عطاری
آموزش این رشته در چهار گروه به شرح زیر می باشد:
اول، رشته ی طب سنتی ایرانی:
منظور از تحصیل در رشته ی طب سنتی به این معنا نیست که اصول قدیمی درمان بیماران را یاد می گیریم؛ بلکه روش های جدیدی در راستای اصول پزشکی کلاسیک به منظور پیشگیری و درمان بیماری ها آموزش داده می شود. از ویژگیهای مثبت رشته ی طب سنتی ایرانی، کاهش عوارض داروهای شیمیایی بر روی بیماران به شمار می آید. اما متاسفانه طبق عقیده ی برخی از متخصصان، طب سنتی نمی تواند تمام بیماری ها را درمان کند. باید به عنوان مکمل طب جدید برای بعضی دیگر مورد استفاده قرار گیرد و سپس در دوره ی آموزش PH.D، پزشکی سنتی که ۵۰ واحد دارد مشغول به تحصیل شوند. فارغ التحصیلان دکترای این رشته می توانند بیماران را در بخش های خصوصی و کلینیک های طب سنتی علاوه بر فعالیت های آموزشی و پژوهشی درمان کنند.
آموزش روشهای جدید در جهت پیشگیری و درمان بیماریها بر اساس اصول پزشکی کلاسیک، جز اهداف اصلی رشته طب سنتی ایرانی است که یکی از شاخههای پرطرفدار برای درآمد زایی از طب سنتی محسوب میشود. از جمله مزیتهای این رشته تخصصی میتوان به کاهش عوارض داروهای شیمیایی با استفاده از روشهای طب سنتی و فراگیری اصول پزشکی سنتی به عنوان مکمل طب جدید در برخی موارد اشاره کرد. افراد فارغ التحصیل از این رشته توانایی ارائه خدمات درمانی و آموزش در بخشهای خصوصی و کلینیکهای طب سنتی را دارند و بهراحتی میتوانند در این حوزه درآمد داشته باشند.
دوم، رشته ی داروسازی سنتی:
آشنایی با گیاهان دارویی و روشهای تولید داروهای گیاهی هم یکی از شاخه مهم رشته طب سنتی است که با هدف تصحیح منابع طب سنتی با توجه به دانش روز و پژوهشهای جدید دورههای این رشته برگزار میشود. فرصت حضور در تحقیقات، توسعه و تولید داروهای گیاهی از جمله موقعیتهای شغلی است که افراد میتوانند با کسب دانش در این رشته آنها را به دست آورند. برخی از دانش آموختگان این حوزه تخصصی با ارائه خدمات مشاوره به کارخانههای تولید داروی گیاهی به درآمد زایی از طب سنتی مشغول هستند.
گیاهان دارویی و نحوه ی تولید آن ها از مطالبی است که دانشجویان رشته ی داروسازی سنتی در طول دوره با آن ها آشنا می شوند. فارغ التحصیلان این رشته باید بتوانند متن های سنتی پزشکی را با توجه به دانش روزو پژوهش های جدید تصحیح کنند. در صورت تمایل به تحصیل در رشته داروسازی سنتی باید بعد از گرفتن مدرک دکترای حرفه ای داروسازی برای دریافت PH.D در آزمون ورودی داروهای سنتی شرکت کنند. تعداد کل واحد های رشته داروسازی سنتی ۴۸ واحد می باشد. دکترای داروسازی سنتی می توانند به آموزش مسئولین فنی کارخانه های تولید داروی گیاهی، نظارت بر آن و ارائه خدمات مشاوره به این کارخانه ها، تصحیح منابع طب سنتی، تحقیق، آموزش، پژوهش ، تهیه دارو از منابع طب سنتی، حضور در آزمایشگاه ها مشغول شوند.
سوم، رشته ی طب چینی و مکمل:
تنها دانشگاه رشته ی طب چینی و مکمل دانشگاه طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد. دانشجویان این رشته با مواردی آشنا می شوند که از آن ها می توان به طب سوزنی، مامایی، طب فشاری و ماساژ درمانی اشاره کرد. آن ها بعد از تکمیل این دوره آموزشی می توانند بیماری هایی نظیر چاقی، افسردگی، شب ادراری و کمر درد را درمان کنند.
آشنایی با روشهای طب چینی از جمله طب سوزنی و ماساژ درمانی بهصورت تخصصی از جمله تخصصهایی است که با شرکت در دورههای طب سنتی میتوانید در آنها مهارت کسب کنید. از جمله مزیتهای این رشته میتوان به توانایی درمان بیماریهای مختلف از جمله چاقی، افسردگی، شب ادراری و کمردرد اشاره کرد. مهارت در اجرای تکنیکهای طب چینی به عنوان روشهای مکمل درمانی از جمله تخصصهای این رشته برای درآمد زایی از طب سنتی محسوب میشود.
چهارم، رشته ی تاریخ علوم پزشکی:
اگر قصد دارید بهعنوان یک پژوهشگر یا مدرس دانشگاه از طب سنتی به درآمد برسید، تاریخ علوم پزشکی رشته مناسبی برای شما محسوب میشود. مطالعه و تحلیل تاریخ علوم پزشکی با تمرکز بر روی داروسازی سنتی، اخلاق پزشکی و طب ایرانی، پژوهش و جمعآوری منابع کهن پزشکی با توجه به تاریخ علوم پزشکی و فعالیت در زمینههای تحقیق و پژوهش در تاریخ داروسازی و طب ایرانی از جمله حوزههای تخصصی است که در این رشته میتوان از آن کسب درآمد کرد.
رشته ی تاریخ علوم پزشکی از چندین رشته ترکیب شده است که شامل رشته های داروسازی سنتی، اخلاق پزشکی و طب ایرانی می باشد. رشته ی تاریخ علوم پزشکی صرفاً در مقطع کارشناسی ارشد تدریس می شود و از مباحثی که دانشجویان با آن ها آشنا می شوند، می توان تاریخ علوم پزشکی به خصوص در دوره ی اسلامی و منابع کهن پزشکی نام برد. داشتن مدرک در هر یک از رشته های کارشناسی تنها شرط لازم برای ورود به این رشته می باشد. سپس باید در آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت شرکت کنند. فارغ التحصیلان این رشته توانایی کار در جمع آوری، بازیابی و ارزیابی منابع کهن پزشکی، پژوهش و ماخذ شناسی را دارند. برخی از واحد های درسی این رشته تاریخ داروسازی، تاریخ پزشکی اسلامی، اصول و مبانی طب سنتی، تاریخ داروسازی، روش تحقیق و پژوهش و غیره می باشد. دانشجویان این رشته باید ۳۲ واحد درسی را بگذرانند تا برای تحقیق و پژوهش با منابع گوناگون آشنا شوند و بعد از آن در یکی از بخش های مورد نظر با توجه به علاقه خود فعالیت خود را شروع کنند.
اهمیت رشته ی طب سنتی:
نبود رشته دانشگاهی طب سنتی برای علم پزشکی و کشور، یک خلع بزرگ محسوب می شود. می توان با ورود این رشته به دانشگاه های کشور، وابستگی خود را به داروهای شیمیایی خارجی قطع کرد. هنگامی که داروهای شیمیایی در خارج از کشور تولید می شود، سبب خارج شدن ارز از کشورخواهد گشت. به همین خاطر به اقتصاد کشور ضربه ی بزرگی وارد می کند؛ ولی در صورت کاشت داروهای گیاهی می توان بیماری های مختلف را با آن ها درمان کرد. احتمال وجود عوارض جبران ناپذیر در داروهای شیمیایی برای بدن بیمار وجود دارد؛ ولی عوارض داروهای گیاهی به دلیل طبیعی بودن آن ها بسیار کمتر از داروهای شیمیایی بوده و همچنین درآمد زایی علاوه بر عدم خروج ارز از دیگر مزایای این رشته دانشگاهی به شمار می آید. هنگامی که توریست ها به ایران سفر کنند، اشتغال زایی بر مزایای این رشته می افزاید.
شما با گذراندن این دوره ها می توانید روش های درآمد زایی از طب سنتی را فرا گیرد.
مکمل بودن رشته طب سنتی و درمان مدرن:
حدود ۷۰ درصد از افراد توسط بیماری های غیرواگیر از بین می روند. از این رو پیشگیری و درمان بیماری های غیرواگیر با انجام فعالیت های طب سنتی در سلامت افراد بسیار تاثیرگذار است. ترکیب روش های سنتی و مدرن پزشکی می تواند تکمیل کننده یکدیگر باشند و بهتر بتوانند بیماری ها را درمان کنند. فارغ التحصیلان این رشته مدرک پزشکی عمومی داشته و بعد از اتمام دوره می توانند به طور مکمل از این دو روش درمان استفاده کنند. انجام این کار، قابلیت رفع سردرگمی مردم در استفاده از طب مدرن نیاز سنتی را به همراه دارد.
اطلاعاتی درباره ی طب سنتی:
طب سنتی یکی از شاخه های علمی و درمانی برای درمان بیماری ها بدون استفاده از مواد شیمیایی می باشد. در طب سنتی از داروهای گیاهی و ماساژ درمانی برای بیماری ها و مشکلات استفاده می شود و مصرف داروهای شیمیایی هیچ کاربردی ندارد. برای مثال در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، لیمو و عسل تجویز می شود و یا برای آرامش اعصاب، گلاب و گل گاو زبان گزینه های بسیار خوبی برای تجویز هستند.
در زندگی روزمره از مصرف گلاب غافل نشوید!
متخصصان طب سنتی می گویند ۴ مزاج گرم و خشک، سرد و تر، سرد و خشک، گرم و تر وجود دارند که در آرامش روان نقش موثری را ایفا می کنند. از نظر آن ها خواب مزاج تر داشته و ما با خوابیدن، تری را به بدن مان اضافه می کنیم. کسانی که طبیعت گرم و مرطوب دارند، افراد پرخونی هستند و حجم خون در بدن شان زیاد از حد می باشد و به همین دلیل به راحتی چهره شان سرخ می شود، زود عصبانی می شوند و گرمایی هستند. آن ها عرق زیادی می کنند و حالت کلافگی، سنگینی و بر افروختگی روی سینه دارند.
باید این را بدانیم که افزایش مجاز تری باعث افزایش وزن می شود. پس افزایش وزن آدم های خواب آلود صرفاً به خاطر کم شدن فعالیت شان نیست؛ بلکه افزایش تری هم در این زمینه نقش پررنگی دارد. از طرف دیگر نیز علت کم خوابی خشکی مزاج است. افرادی که مزاج گرم و خشک یا سرد و خشک دارند، به اصطلاح، سودای آنان زیاد است و با بی خوابی درگیرند. برای تنظیم خواب این افراد باید خشکی مجزاج شان را کم و تعریق بدن شان را اضافه کنیم.
نوشیدن دمنوش ها قبل از خواب در درمان بی خوابی حسابی کارساز بوده و آرامش را به شما تزریق می کند. پس به عطاری بروید و گیاهانی را که مزاج گرم و تر دارند را خریداری کنید. عرقیاتی مانند گلاب، بیدمشک و کاسنی باعث تری بدن تان شده و مزاج تان را گرم می کنند. گل گاو زبان و بیدمشک نیز مزاج گرم و تری دارند.
در طب سنتی آمده است که اگر شب ها در پا های تان احساس کوفتگی و کشیدگی می کنید و درد استخوانی دارید، جزء گروه سرد و خشک هستید و برای رفع این حالت باید به فکر درمان باشید. برای این منظورباید از شیوه های آرام سازی ذهن بهره بگیرید. خروپف در خواب نیز علل مختلفی دارد. ممکن است به خاطر تنگی سینوس باشد که باعث شود فرد از راه های دهان نفس بکشد. افرادی هم که غبغب دارند، زیاد خروپف می کنند. آلرژی و التهابات سینوس، بینی را کیب کرده و راه تنفس را می بندند و خواب پر سر و صدایی را ایجاد می کند. برای درمان خروپف چاق ها باید وزن شان را از طریق ورزش و رژیم غذایی کم کنند.
در طب سنتی از داروهای طبیعی و گیاهی برای درمان بیماری ها استفاده می شود و تا جایی که امکان دارد سعی می کنند این داروها، عوارض و ضرری برای بدن نداشته باشند. به عنوان مثال برای آرامش اعصاب در طب سنتی دمنوش گل گاو زبان توصیه می شود. در طب سنتی ذکر شده که زرد چوبه هزار فایده دارد و در کنار آن ضد سرطان است. همچنین برای تسکین دندان درد می توانید از میخچه استفاده کنید. از این رو پیشنهاد می کنیم برای درمان بیماری های خود، اول از همه به سراغ طب سنتی بروید.
آینده ی شغلی و روش های درآمد زایی از طب سنتی به چه صورت است؟
با توجه به محبوبیت رشته ی طب سنتی در میان دانشجویان، آینده ی شغلی این رشته بسیار مناسب است. اماکنی که متخصصان فارغ التحصیل رشته طب سنتی مجوز کار در آن را دارند، کلینیک ها و مراکز طب سنتی می باشد و یا اگر ادامه تحصیل دهند، می توانند استاد دانشگاه شوند. همچنین افراد می توانند شرکت تولید داروهای گیاهی به منظور کسب درآمد بالا تاسیس کنند.
معرفی دوره های آموزش طب سنتی:
جالب است که بدانید امروزه دوره هایی برگزار می شود که شما می توانید با گذراندن این دوره ها وارد بازار کار شوید و با مدارکی که پس از تهیه دوره آموزش طب سنتی دریافت می کنید که جزو مدارک معتبر طب سنتی است. برای ورود به ارگان های پزشکی، درمانگاه ها و یا حتی راه اندازی مطب های شخصی می توانید از آن استفاده کنید. شما پس از تهیه و مشاهده دوره ها و انجام کارورزی ها می توانید در آزمون آنلاین که هر چند وقت یک بار برگزار می شود، شرکت کرده و ضمن برخورداری از نمره مناسب و قابل قبول، مدرک معتبر بینالمللی متناسب با سرفصل های دوره را دریافت کنید. پس از دریافت ۱۰ مدرک که تمام آن ها را دانشگاه و سازمان نظام پزشکی مقرر کرده و صادر می کنند؛ در پایان می توانید در آزمون نهایی دکترا شرکت کرده و بعد از قبولی مدرک دکترای خود را از همین سازمان دریافت کنید که معتبر و بین المللی است.
شما پس از دریافت این مدرک می توانید کار خود را شروع کنید.
- اول، در درمانگاه ها استخدام و مشغول به فعالیت شوید: با دریافت این مدرک معتبر می توانید در مراکزی که به نیروی انسانی با مهارت شما نیازمند هستند، عضو شوید. برای مثال یکی از عناوین مدارک، مدرک مشاور سلامت است که با این گواهی می توانید در مراکز که نیازمند مشاور سلامت دارند استخدام شده و شروع به کار کنید.
- دوم، مطب شخصی راه اندازی کنید: پس از دریافت مدرک دکترا می توانید مطب خود را راه اندازی و ویزیت بیماران را شروع کنید. فقط بعد از دریافت مدرک را موظف هستید که روند دریافت مجوز های لازم از سازمان نظام پزشکی انجمن طب ایرانی و غیره را طی کنید و با موافقت ارگان های مربوطه شروع به فعالیت کنید.
- البته پیشنهاد می شود که حدالامکان سال ها از گزینه اول استفاده نمایید تا بتوانید بر تجربه ها و علم و آگاهی خود بیفزایید و پس از کسب تجربه شخصا وارد این حوزه شوید که قطعاً شرط لازم برای درمان بیماران، خبره و با تجربه بودن طبیب می باشد.
چند نمونه از درمان های طب سنتی را بشناسید:
اول، گیاه درمانی:
گروه های زیادی از گیاهان برای درمان بیماری ها به صورت دمنوش و خوراکی و یا از آن در غذا ها استفاده می شود، که خیلی از آن ها در ایران شناخته شده و برخی از آن ها در طب سنتی کاربرد چشمگیری دارند. از ۲۵۰۰ گونه شناخته شده گیاهان ۳۰۰ تا ۴۰۰ نوع آن در طب سنتی به کار برده می شود. گیاهان در طب سنتی استفاده زیادی دارند. این به سبب خاصیت های جادویی آن ها می باشد. جالب است بدانید که یک گیاه کوچک می تواند ۷۲ نوع بلا را رفع کند. سیاه دانه همان دانه کوچک است که این کار را انجام می دهد. گیاه گلرنگ، گیاه با خواص های ضد التهاب، ضد سرطان و ضد نفخ می باشد که عفونت های زنانه و همچنین زردی را نیز درمان می کند. تعداد و خواص این نوع گیاهان به این سطح کوچک محدود نشده و مقدار زیادی از این گیاهان در طبیعت وجود داشته و استفاده می شوند.
دوم، درمان با ماساژ:
با مقداری ماساژ و ورزیدگی بدن می توان بیماری های گوارشی، عضلانی، افسردگی و سردرد را درمان کرد و جریان خون و اکسیژن رسانی بدن را بهبود بخشید. ماساژ در طب سنتی یک درمان مفید بوده؛ نه تنها به عنوان درمان بلکه برای پیشگیری از هر یک از مشکلات نامبرده نیز کاربرد دارد. افراد زیادی از ماساژ استفاده می کنند. از فواید این درمان می توان به کاهش استرس، کاهش درد، افزایش تمدد اعصاب، کنترل کردن اضطراب و افسردگی اشاره کرد.
سوم، حجامت:
حجامت از روش های خون گیری در طب سنتی بوده و برای افرادی که دارای غلظت خون، چربی خون و سردرد های میگرنی هستند، استفاده می شود و همچنین برای افرادی که اعتیاد به مواد مخدر دارند حجامت پیشنهاد می شود. حجامت فواید عجیبی به همراه دارد؛ برای مثال رفع لاغری، درمان کم خونی، بیماری های پوستی، درمان درد کمر و دیسک کمر.
راه درمان برخی از بیماری ها در طب سنتی:
- اول، ایدز، تقویت سیستم ایمنی بدن، سنگ کلیه و مثانه: برای درمان این بیماری ها در طب سنتی مصرف خارشتر توصیه شده است.
- دوم، دفع سموم بدن و تقویت سیستم گوارشی: میوه ها سرشار از خواص و فواید زیادی هستند. گلابی از آن میوه های کاربردی است که آب آن برای تنظیم و تقویت سیستم گوارشی استفاده کنید و همچنین بدن تان را از سموم پاک کنید. این میوه جادویی سرفه های ممتد و تنگی نفس را نیز درمان می کند.
- سوم، کم خونی: ترکیب سه نوع شیره ی انگور، خرما و توت در طب سنتی به جای قرص آهن حتی بهتر از آن تجویز می شود.
درآمدزایی با کشت گیاهان دارویی:
یکی از راه های درآمد زایی تولید و کشت گیاهان دارویی بوده که با طب سنتی نیز غیر مرتبط نیست. در ایران وجود آب و هوای مختلف امکان تولید گیاهان دارویی مختلف و درآمد زایی با این گیاهان را به مقدار زیادی فراهم ساخته است.
کاشت گیاهان دارویی و به طور کلی، کار کشاورزی یک عمل سنگین و نیازمند قدرت ذهنی، جسمی و برنامه ریزی دقیق بوده که می بایست قبل از ورود به آن، این شرایط را در خود ایجاد کنید، تولید اقتصادی گیاهان دارویی با تولید تفریحی در باغچه منزل، باغ ویلا و غیره کاملاً متفاوت بوده و دارای شرایط مخصوص به خود است. ولی لازم به ذکر است که در صورت گسترش کشت و کار گیاهان دارویی توسط فرد درآمد چشمگیری برای وی خواهد داشت.
سوالات متداول
۱. بهترین روشهای درآمد زایی از طب سنتی چیست؟
ارائه خدمات درمانی و مشاوره، تولید و فروش داروهای گیاهی و محصولات طب سنتی، برگزاری دورههای آموزشی در حوزه طب سنتی، تحقیقات و پژوهشهای علمی در زمینه طب سنتی، فعالیت در زمینه گردشگری سلامت و طب سنتی از جمله بهترین روشها است.
۲. آیا تولید و فروش گیاهان دارویی میتواند به درآمدزایی در حوزه طب سنتی کمک کند؟
بله، افراد متخصص در داروسازی طب سنتی میتوانند با تولید و بازاریابی محصولات خود در بازارهای محلی و حتی بینالمللی به درآمدزایی قابل توجه دست یابند و همچنین نقش مهمی در ترویج و ارتقاء طب سنتی داشته باشند.