روش های خانگی برای درمان پوست چرب
روش های خانگی به جهت درمان پوست چرب را بشناسید:
طبق شواهد علمی ثابت شده است که پوست چرب نتیجه ی تولید بیش از اندازه ی سبوم از غدد چربی پوست می باشد. این غدد در زیر سطح پوست قرار می گیرند. سبوم یک ماده روغنی بوده که به خودی خود بد نیست! چرا که نقش محافظ و مرطوب کننده ی پوست شما را بر عهده گرفته و در کنار آن، مو های شما را سالم و براق نگه می دارد. با این وجود تولید سبوم بیش از اندازه امکان دارد به پوست چرب منتهی گردد که می تواند باعث التهاب و واکنش شود. ژنتیک، تغییرات هورمونی و یا حتی استرس امکان دارد تولید سبوم را افزایش دهد. برای بسیاری از افراد، مراقبت از پوست چرب چالش برانگیز است؛ اما همچنان داروهای خانگی به جهت درمان پوست چرب کارایی داشته و از عوارض چندانی برخوردار نیستند. به همین علت در ادامه با روش های خانگی به جهت کنترل چربی پوست شما را آشنا خواهیم کرد که می توانید به سادگی آن ها را در خانه امتحان کنید. پس با ما همراه بمانید.
اول، عسل:
از جمله عالی ترین روش های درمان پوست چرب، استفاده از عسل شناخته شده است و توانایی های ضد باکتریایی و ضد عفونی کننده این ماده می تواند از پوست چرب و مستعد آکنه جلوگیری کند. عسل همچنین یک ماده مرطوب کننده طبیعی بوده؛ در نتیجه به مرطوب نگه داشتن پوست شما کمک زیادی خواهد کرد. بدون آن که پوست را چرب کنید، برای استفاده از عسل به جهت درمان آکنه و پوست چرب، یک لایه ی نازک از آن را هفته ای یک تا دو بار بر روی صورت خود بمالید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه بماند تا خشک شود و سپس با آب گرم آن را کاملاً شست و شو دهید.
دوم، خاک رس آرایشی:
به خاک رس آرایشی، گل شفابخش نیز گفته می شود که جهت کمک به جذب چربی پوست و درمان مشکل بسیاری از مشکلات پوستی به کار خواهد رفت. به جهت ساختن یک ماسک خاک رس مفید، تنها کافی است که آب تصفیه شده یا گلاب را به خاک اضافه کنید تا بافتی مانند پودینگ پیدا کند. مخلوط را بر روی صورت بمالید و بگذارید تا خشک شود. ماسک را با آب گرم شسته و صورت را به آرامی خشک نمایید.
سوم، جو دوسر:
جو دوسر موجب کاهش چربی اضافی می شود. همچنین باعث از بین بردن پوست مرده شده و مانند یک لایه بردار قوی عمل خواهد کرد. زمانی که در ماسک صورت استفاده شود، کمی زبر بوده؛ در نتیجه می توان آن را با عسل، ماست و یا میوه هایی مانند سیب، موز و یا پاپایا ترکیب شود. به جهت استفاده از جو دوسر بر روی صورت خود یک نصف فنجان جو دوسر را با آب داغ ترکیب کرده تا خمیر ایجاد شود. یک قاشق غذاخوری عسل را به ترکیب افزوده و مخلوط بلغور جو دوسر را سه دقیقه بر روی پوست صورت خود به صورت دورانی ماساژ داده و سپس با آب گرم آبکشی کنید. درنتیجه می توانید پوست را به آرامی خشک نمایید.
چهارم، سفیده تخم مرغ و لیمو:
سفیده تخم مرغ و لیمو ترش از جمله روش های درمان پوست چرب به شیوه سنتی بوده که سال های سال است مورد استفاده افراد قرار می گیرد. بر اعتقادات متخصصین، این دو ماده باعث بستن منافذ شده و تولید سبوم را محدود می کند و به همین علت برای پوست های چرب بسیار مفید است. علاوه بر این غیر قابل انکار است که اسید موجود در لیمو و دیگر مرکبات باعث جذب روغن شود. بر اساس مطالعاتی که در سال ۲۰۱۸ صورت گرفته لیمو دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده است؛ با این حال این روش درمانی برای کسانی که به تخم مرغ آلرژی دارند گزینه مناسبی نمی باشد. به جهت تهیه ماسک صورت، سفیده تخم مرغ و لیمو ابتدا باید یک عدد سفیده تخم مرغ را همراه با یک قاشق چای خوری آبلیموی تازه ترکیب نمایید. آن را بر روی صورت خود بمالید و بگذارید تا ماسک خشک شود، سپس آن را با آب گرم شست و شو داده و صورت را به آرامی خشک کنید.
پنجم، بادام:
بادام نه تنها برای لایه برداری پوست بسیار مفید می باشد؛ بلکه به جهت از بین بردن چربی اضافی و ناخالصی نیز موثر است. برای استفاده از اسکراب صورت ابتدا باید بادام را به صورت ریز ریز خورد نموده تا ۳ قاشق چایخوری حاصل گردد. ۲ قاشق غذاخوری عسل را به بادام خرد شده افزوده و به آرامی و با حرکات دورانی بر روی صورت بمالید. سپس آن را با آب گرم شست و شو داده و به آرامی خشک کنید. همچنین شما می توانید بادام را آسیا نموده و با عسل ترکیب کنید تا به صورت خمیری شکل در آید. حال ترکیب را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بر روی صورت بگذارید و سپس با آب گرم آن را شست و شو داده و خشک کنید.
ششم، آلوورا:
آلوورا گیاه جادویی بوده که به جهت درمان بسیاری از مشکلات پوستی کاربرد دارد. بیشتر به علت تسکین دهنده بودن و رطوبت بخشی شناخته می شود؛ اما در کنار آن شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد پوسته پوسته شدن ناشی از چربی پوست را نیز درمان خواهد کرد. به همین علت در سراسر دنیا بسیاری از افراد از آلوورا به جهت درمان پوست چرب کمک می گیرند. شما می توانید پیش از خواب یک لایه نازک به صورت خود مالیده و تا صبح آن را بر روی صورت تان نگه دارید. البته لازم به ذکر است که در برخی افراد با پوست های حساس، آلوورا سبب ایجاد واکنش های آلرژیک خواهد شد. اگر پیش از این از آلوورا استفاده نکرده اید؛ مقداری کمی از آن را بر روی ساعد خود تست نموده و اگر تا ۴۸ ساعت هیچ واکنشی ظاهر نشد، می توانید از آن استفاده کنید.
هفتم، گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی یک داروی خانگی معمول برای آکنه می باشد؛ چرا که حاوی اسید سالیسیلیک است. اسید موجودی که در گوجه فرنگی است به جذب چربی اضافه پوست و بسته شدن منافذ بیش از اندازه آن کمک خواهد کرد. به جهت تهیه ماسک گوجه فرنگی بهتر است یک قاشق چایخوری شکر را با پوره یک گوجه فرنگی مخلوط کنید و با حرکات دایره ای بر روی پوست صورت بمالید. ۵ دقیقه ماسک را بر روی صورت گذاشته و سپس آن را با آب گرم شست و شو دهید. همچنین شما می توانید تنها از برش های گوجه فرنگی استفاده کنید. بدین صورت که گوجه فرنگی ها را به صورت دایره ای برش زده و آن را بر روی پوست صورت بگذارید.
هشتم، روغن جوجوبا:
اگرچه ایده استفاده از این روغن در نگاه اول عجیب است؛ اما روغنجوجوبا یک داروی عادی به جهت درمان پوست چرب، آکنه و سایر مشکلات پوستی خواهد بود. تصور می شود که جدا از سبوم موجود در پوست تقلید نموده تا غده های چربی را فریب دهد تا چربی کمتری تولید کرده و به حفظ تعادل سطح چربی پوست نیز کمک خواهد کرد. طبق مطالعاتی که در سال ۲۰۱۲ صورت گرفته مشخص شده که استفاده از ماسک ساخته شده از گل رس و روغن جوجوبا، دو تا سه بار در هفته باعث بهبود ضایعات پوستی و همچنین آکنه های خفیف می شود.
سخن پایانی:
پیدا کردن یک راه حل قطعی به جهت درمان پوست چرب که در اثر هورمون یا ژنتیک ایجاد شده بسیار سخت و دشوار است. اما مراقبت مدام از پوست و پرهیز از غذا های ناسالم مانند غذا های پر قند، سرخ شده و فرآوری شده به شما در این امر کمک زیادی می کند. استفاده از مواد آرایشی سنگین جهت پوشاندن اثرات پوست چرب بسیار مورد استقبال قرار گرفته که این مورد باعث بدتر شدن شرایط خواهد شد. هنگامی که پوست شما چرب باشد استفاده از آرایش سنگین را کم کنید و محصولاتی را استفاده کنید که بر پایه آب باشند نه روغن!
اگر قصد دارید در کنار این موارد، به استفاده از روش های خانگی روی آورید، فراموش نکنید که وضعیت خاص پوست شما و کیفیت محصولاتی که به کار می برید و مداومت در استفاده از آن سبب موفقیت خواهد شد. البته در کنار همه این موارد و در صورت ادامه دار بودن مشکلات بهتر است به یک فرد متخصص برای گرفتن مشورت مشاوره مراجعه نمایید.