درباره ی آر اف کونتراج چه می دانید؟ + تاثیرات آر اف کونتراج
با گذر زمان و تغییرات به وجود آمده در بدن ازجمله؛ شل شدن، افتادگی پوست به وجود آمدن لک و مشکلاتی از قبیل این سوالات در ذهن ما به وجود میآید که چه راهکارهایی برای جوانسازی پوست و برگشتن نشاط پوست وجود دارد. در دنیای امروز که علم به سرعت در حال پیشرفت است برای از بین بردن دغدغه های مان راه هایی وجود دارد که ما در ادامه به یکی از روش ها به نام آر اف کوتتراج می پردازیم.
روش آر اف چیست و چگونه کار می کند؟
آر اف یا rf مخفف کلمه ی radio frequency یا امواج رادیویی است. به طور کلی امواج مورد استفاده در علم پزشکی را می توان به دو دسته امواج مکانیکی و امواج الکترو مغناطیسی تقسیم بندی کرد. امواج فرا صوت که در روش تصویربرداری، سونوگرافی و یا در روش هایفو تراپی استفاده می شوند؛ از جمله امواج مکانیکی هستند. امواج الکترو مغناطیسی طیف وسیعی از امواج مورد استفاده در پزشکی را تشکیل میدهند. از اشعه های بسیار پرقدرت گاما گرفته تا اشعه ایکس از انواع لیزر ها، نور مرئی و همچنین امواج rf یا همان امواج رادیویی میزان انرژی که این امواج دارند با معیاری به نام فرکانس تعیین می شود. هرچه فرکانس یک موج بیشتر باشد، سرعت و انرژی بیشتری دارد. ویژگی های امواج عارف و سه کاربردی که دارند طراحی می شود؛ مثلا امواج وای فای تلویزیون رادیو و مایکروویو هم نمونه هایی از امواج رادیویی یا رادیو فرکانسی می باشند. در بیشتر دستگاه ها از جمله آر اف کونتراج از امواج با فرکانس ۴۵۰ کیلو هرتز استفاده می شود یعنی ۱۰۰ میلیون بار آهسته تر از نور مرئی.
انواع دستگاه های آر اف:
دستگاه ها و تکنیک های زیادی برای روش آر اف وجود دارد که احتمالاً نامشان را شنیده باشید. سه مورد زیر از جمله موثرترین روش های درمانی مبتنی بر تکنولوژی آر اف می باشند.
اول، آر اف فرکشنال:
در گذشته امواج لیزری و رادیویی که در دستگاه های پزشکی استفاده می شدند به صورت هم ریز و یا کانفلوئنت بودند. به این معنا که امواج، منطقه وسیعی از پوست را هدف قرار می دادند. امروز دستگاه های فرکشنال به کلی جای دستگاه های کانفلوئنت قدیمی را گرفته است. در دستگاه های فرکشنال نقاط بسیار کوچکی از پوست با فواصل کاملاً ایمن مورد هدف قرار می گیرند. به این ترتیب شاهد اثر گذاری بیشتر و عوارض کمتر این روش خواهیم بود. تفاوت دستگاه های آر اف معمولی با دستگاه های نوین آرا اف فرکشنال همین است.
دوم، آر اف فرکشنال میکرونیدل:
برای تولید امواج الکترو مغناطیسی نیاز به بخش های ویژه به نام الکترود است. در سیستم آر اف فرکشنال میکرونیدل سوزن های فوق ظریفی که تنها ۱۲۰ میکرون قطر دارند، نقش الکترودها را ایفا می کنند. این سوزن ها از نیم تا دو میلیمتر در پوست نفوذ کرده و امواج رادیویی را به اعماق پوست می رساند. در واقع این روش ترکیبی از روش میکرونیدلینگ و آر اف است. هر دوی این روش ها به تنهایی نقش بسیار موثری بر جوانسازی پوست دارد. ولی وقتی در کنار هم استفاده می شوند، تاثیرات بسیار چشمگیری را شاهد خواهیم بود.
سوم، آر اف کونتراج:
دستگاه آر اف کونتراج یکی از جدیدترین فناوری های مبتنی بر امواج رادیو فرکانسی است. این دستگاه ساخت شرکت اسپانیایی اینترمدیک بوده و مورد تایید سازمان غذا و دارو نیز می باشد. دستگاهی ایمن که اصلاحات بسیار موثری را بر تکنولوژی آر اف انجام داده است.
بهترین نوع دستگاه آر اف:
میزان تاثیر هر کدام از این روش ها بسته به شرایط موجود، محل درمان و هدف درمان متفاوت است. مثلاً برای چربی های موضعی، دستگاه آر اف کونتراج ، برای محو کردن چین و چروک ها دستگاه آر اف فرکشنال میکرونیدل بهترین انتخاب درمانی است.
در جلسه ی مشاوره، متخصص پوست شما را معاینه و بررسی می کند. سپس جوان سازی منطبق با شرایط شما پیشنهاد می دهد و برایتان توضیح می دهد تا بتوانید بهترین روش را با توجه به اهداف و بودجه خود انتخاب کنید.
آر اف کونتراج چیست و چگونه عمل می کند؟
دستگاه آر اف کونتراج یا همان دستگاه سفت کننده پوست توسط انرژی فرکانس رادیویی، نور مادون قرمز و نور شدید پالسی برای سفت شدن پوست استفاده می شود. دستگاه های زیبایی که برای مصارف خانگی در نظر گرفته شده اند، در سفت شدن پوست شل تاثیراتی دارند. اما از کارایی کمتری نسبت به نمونه های حرفه ای خود برخوردارند. دستگاه آر اف کونتراج شامل استفاده از امواج انرژی برای گرم کردن لایه های عمیق پوست شما است که به عنوان درم شناخته می شود و این گرما باعث تحریک کلاژن سازی پوست می شود. طبق تحقیقات انجام شده؛ حفظ دمای بیش از ۱۱۵ درجه فارنهایت برای بیش از ۳ دقیقه باعث آزاد شدن پروتئین های شوک حرارتی بدن می شود. این پروتئین ها، بدن شما را تحریک می کنند تا فیبرها، کلاژن جدید ایجاد کند و این روش معمولاً کمتر از یک ساعت زمان می برد و باید تقریباً بدون درد باشد.
چگونه کلاژن باعث جوانی پوست می شود؟
کلاژن رایج ترین پروتئین در بدن شما می باشد. کلاژن چهارچوب پوست شما را ایجاد می کند و به پوست شما استحکام می بخشد. با افزایش سن، تولید کلاژن سلول های بدن کم شده که باعث افتادگی پوست و ایجاد چین و چروک می شود. شل شدن پوست از ۳۵ سالگی شروع شده که باعث کاهش کمیت و کیفیت کلاژن پوست می شود.
تاریخچه دستگاه آر اف کونتراج:
آر اف درمانی ست که از سال ۲۰۰۱ برای مبارزه با افتادگی پوست و علائم پیری استفاده می شود. درمالیفت دستگاه آر اف برای سفت شدن پوست بود، اما اکنون دستگاه های بسیاری با این کاربرد ارائه شده است. امواج آر اف یک لایه پوست در عمق را با تابش گرم کرده و باعث آزاد شدن پروتئین های شوک حرارتی بدن می شود.
تاثیرات آر اف کونتراج:
قرار گرفتن پوست در معرض نور ماورا بنفش می تواند باعث از بین رفتن کلاژن موجود پوست شود. تحقیقات نشان داده که سه ماه درمان آر اف کونتراج باعث بهبود های قابل توجه بالینی در گروهی از افراد با علائم خفیف تا متوسط آسیب خورشید شود.
چند مورد از نتایج درمان به روش آر اف کونتراج به شرح زیر می باشد:
- اول، آر اف برای لاغری صورت: درمان آر اف کونتراج این امکان را دارد که به عنوان یک روش غیر جراحی برای لاغری صورت شما استفاده شود.
- دوم، چین و چروک و خطوط ظریف: منبعی معتبر تاثیر آر اف درمانی بر چین و چروک های دور چشم زنان میانسال را بررسی کرد و دریافت در طول شش هفته چین و چروک اطراف چشم آن ها به طور باورنکردنی کاهش یافته است.
- سوم، کانتورینگ صورت: اثر آر اف کونتراج همراه با درمان الکترو مغناطیسی پالسی را به مدت هشت هفته بررسی کردند و محققان، بهبود قابل توجهی در شلی پوست صورت در همه شرکت کننده ها پیدا کردند و ۷۳ درصد از آن ها تغییراتی در کانتور صورت داشتند.
- چهارم، بررسی یک مطالعه نشان داده که ۲۴ نفر از ۲۵ مراجعه کننده که بین ۵ تا ۸ جلسه را پشت سر گذاشته اند. در فرم بدن آن ها تغییرات مثبتی به وجود آمده است و از نتایج خود خوشحال بودند
- عوارض دستگاه آر اف کونتراج چیست؟
عوارض این دستگاه به شرح زیر می باشد:
- اول، تابش آر اف کونتراج مشابه نوع تابشی است که از برخی وسایل خانگی مانند وای فای یا تلفن همراه صادر می شود. اگر چه اثرات تابش کم انرژی ، به طور کامل مشخص نیست؛ اما تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر خطرات اشعه آر اف کنترل وجود نداشته.
- دوم، شایع ترین عوارض جانبی عبارتند از: تورم موقتی، مورمور و سرخی. در افرادی که دارای پوست تیره هستند این عوارض بیشتر دیده می شود.
- سوم، سفت شدن rf پوست معمولاً در صورتی که توسط جراح دارای تجربه انجام شود، ایمن تلقی میشود.
- چهارم، اگر پزشک تجربه کافی نداشته باشد و روش به اشتباه انجام شود، می تواند پوست مراجعه کننده را بسوزاند.
ویژگی های روش آر اف کونتراج:
اول، استفاده همزمان از سیستم دو قطبی و تک قطبی:
همانطور که می دانید برای تولید امواج آر اف از بخش های ویژه ای به نام الکترود استفاده میشود. الکترودها قطب های مثبت و منفی الکتریکی را می سازند و امواج از یک قطب به سمت قطب دیگر حرکت می کنند. یکی از ویژگی های دستگاه های آر اف خاصیت تک قطبی و دو قطبی بودنشان است. در دستگاه های تک قطبی، قطب های منفی و مثبت در فاصله ی نسبتاً زیادی قرار دارند. در واقع امواج رادیویی مجبورند که از لایه ی سطحی (اپیدرم)، لایه میانی (درم) و لایه ی عمقی پوست (هیپو درم) و همچنین چربی های زیر پوست عبور کنند تا به قطب دیگر برسند. پس دستگاه های تک قطبی برای درمان های عمیق (مثل سوزاندن چربی های موضعی و لیفت کردن پوست) موثرتر هستند. در دستگاه های دوقطبی ، قطب های منفی و مثبت در فاصله ی از یکدیگر قرار دارند. به همین خاطر امواج تولید شده حدود یک میلی متر در پوست نفوذ می کنند. در این حالت دیگر نمی توانیم کلاژن سازی در ناحیه ی درم (که باعث لیفت و سفت شدن پوست میشود) را تحریک کنیم. همچنین دستگاه های دو قطبی برای درمان چربی های زیر پوست موثر نیستند. برای رفع اسکار، جای زخم، آکنه ها و بهبود بافت و رنگ سطحی پوست، دستگاه های دوقطبی بسیار مناسب ترند. یکی از مهم ترین برتری های دستگاه آر اف کونتراج نسبت به سایر دستگاه های آر اف این است که این دستگاه به طور همزمان از سیستم های تک قطبی و دو قطبی استفاده می کند. این ویژگی باعث شده که بتوانیم به طور همزمان نواحی سطحی و عمقی پوست را جوان سازی کنیم.
دوم، سیستم نظارت زنده:
آر اف کونتراج به دروبین حرارتی و یک نمایشگر مجهز است که به صورت زنده دمای ناحیه ی تحت درمان را نشان می دهد. زمانی که دما به میزان مد نظر برسد ، دستگاه آن را اعلام کرده و به این ترتیب دقت، سرعت و ایمنی درمان بسیار بالا می رود.
جلسه درمانی:
- اول: هر جلسه درمانی بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان می برد. در طول درمان احساس درد یا ناراحتی دیگری نخواهید داشت. در صورتی که احتمال درد وجود داشته باشد، از بی حسی موضعی استفاده می شود.
- دوم: معمولاً آر اف کونتراج به بیش از یک جلسه درمانی نیاز دارد.
کاربرد های آر اف کونتراج:
با توجه به استفاده همزمان از سیستم دو قطبی و تک قطبی، این دستگاه کاربردهای بسیار متنوعی دارد. از جمله استفاده های درمانی و زیبایی این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اول، افتادگی ناحیه غبغب.
- دوم، بهبود نتایج لیپوساکشن.
- سوم، افتادگی و شل شدگی پوست.
- چهارم، لیفت غیر تهاجمی پوست.
- پنجم، بهبود انحنای سطحی بدن (کانتور).
- ششم، افتادگی پوست در ناحیه زیر بازو.
- هفتم، رفع فرو رفتگی های پوستی.
- هشتم، سلولیت و چربی های موضعی.
مراقبت های قبل از درمان:
- اول، پیش از آر اف کونتراج نیاز به پرهیز یا مراقبت های خاصی نیست. اما بهتر است تا دو هفته قبل از درمان در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید، آفتاب نگیرید و سولاریوم هم نروید.
- دوم، بین جوان سازی با لیزر، لایه برداری پوست و تزریق بوتاکس با جلسه درمانی آر اف، به ترتیب حداقل باید سه ماه ، یک ماه و دو هفته صبر کنید.
مراقبت های پس از درمان:
- اول، این روش دوره ی نقاهت یا ریکاوری نداشته و بلافاصله بعد از درمان می توانید به محل کار بروید یا به کارهای روزمره خود بپردازید.
- دوم، ممکن است تا یک ساعت بعد از جلسه ی درمانی کمی درد داشته باشید. عوارضی مانند تورم و قرمزی هم طبیعی هستند و معمولاً تا ۲-۳ روز بعد از درمان برطرف می شوند.
- سوم، آر اف کونتراج مراقبت های بعد از درمان خاصی ندارد. مثل تمام روش های جوان سازی، نوشیدن فراوان مایعات و استفاده از کرم ضد آفتاب توصیه میشود.
- چهارم، در برخی موارد نتایج بلافاصله بعد از جلسه درمانی و در موارد دیگر حداکثر تا دو هفته بعد نمایان می شود. به علاوه کلاژن سازی و بهبود ظاهر بافت تا سه ماه بعد از درمان نیز ادامه خواهد داشت.