درآمد موثر با راه اندازی عطاری
امروزه و با افزایش تعداد بیماری ها، بی شک مراجعه به پزشکان و متخصصان برای بهبود بیماری ها موثر تر است؛ اما خیلی از ما دوست داریم به جای استفاده از داروهای شیمیایی از داروهای گیاهی مثل گل گاوزبان و امثال آن ها استفاده کنیم؛ پس برای تهیه این محصولات باید به عطاری ها رفته و این دارو ها را درآن جا پیدا کنیم. بی شک استفاده ما از این داروها، شغل عطاری را پر رونق و پر درآمد کرده است. در این سال ها، شغل عطاری رونق زیادی پیدا کرده و گرایش مردم به طب سنتی روز به روز بیشتر می شود و برای داروهای گیاهی سر و دست می شکنند! در نتیجه وقتی برای کالایی این همه مشتری وجود داشته باشد، احتمالا کسب و کار فروشنده های آن شغل هم سکه است. پس از این رو به سراغ شغل عطاری رفته ایم. شغلی که به ظاهر شاید قدیمی و گرد و خاک گرفته باشد؛ اما امروزه حتی جوان ها هم به چشم شغل آینده خود به آن نگاه می کنند.
تاریخچه ی عطاری در جهان + راه اندازی عطاری
حضور عطاری ها پیش از میلاد مسیح و از عصر بابلیان اثبات شده و فقط در فرهنگ آسیایی ها وجود نداشته است. نه تنها شغل عطاری از گذشته جایگاه خود را در جامعه از دست نداده؛ بلکه با جامعه ی امروزی نیز خود را تطبیق داده و علاوه بر فروش جزئی و عمده ی گیاهان دارویی به روش سنتی اقدام به عمده فروشی در اینترنت کرده اند. برای اطلاع از قیمت، شرایط عمده فروشی گیاهان دارویی، فقط کافیست با یک متخصص در امر عطاری تماس بگیرید تا تمام این اطلاعات را به دست بیاورید.
طب سنتی از دانه ها و ریشه های گیاهان برای درمان استفاده می کند و به پشتوانه ی تخصص اصلی عطاری ها نیز علم گیاهان دارویی می باشد. کارایی گیاهان دارویی تا قرن های ۷ و ۸ میلادی و از آن به بعد تا به امروز به صورت کامل و اثبات شده در اسناد موجود می باشد.
تاریخچه ی عطاری ایران:
گیاهان درمانی برای بیماری های بشری در گذشته های دور، جزء اولین درمان ها شناخته شده است. ایران یکی از قدیمی ترین سرزمین هایی می باشد که از این درمان ها بهره گرفته است. همچنین عطاری یکی از مشاغل پر طرفدار در ایران باستان بوده که عموما حتی به صورت خانگی دنبال شده است که بیش از ۸ هزار گیاه و ادویه شناسایی شده است. جالب است بدانید که در ایران بیش از دو هزار مورد از گیاهان را به صورت مستقیم در درمان تحت عنوان گیاهان دارویی به کار می برند.
دوره راه اندازی عطاری
عطاری در ایران باستان:
عطاری ها در طول تاریخ عضو جدا نشدنی از فرهنگ و جامعه ما بوده اند و حتی امروزه نیز خیلی از این عطاری ها چه به صورت سنتی و چه به صورت حجره هایی که در گوشه بازارها و چه به صورت آنلاین و به روز فعالیت می کنند و علاوه بر فروش های جزئی اقدام به عمده فروشی گیاهان دارویی نیز به افراد و یا شرکت های دارویی می کنند. در یک دوره از زمان، بسیاری از افراد اعتماد خودشان را نسبت به طب سنتی از دست داده بودند! که یکی از دلایل مهم آن نیز ناآگاهی افراد و سوء استفاده افراد شیاد از این مسئله بوده است؛ اما با گذشت زمان توسط افراد متخصص در این صنعت، عطاری دوباره رونق گذشته ی خود را پس گرفت. در کتاب قانون، یافته های علمی درباره ی علم گیاهان سنتی روم و یونان باستان توسط ابن سینا که یکی از پزشکان نامدار ایرانی در زمینه ی عطاری ها بوده، آورده شده است.
سود اقلام در شغل عطاری چقدر است؟
برای محاسبه ی سود اقلام داخل عطاری، حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد در نظر بگیرید. این سود نا خالص شما می باشد. البته لازم به ذکر است که همه ی کالا های داخل عطاری را نمی شود با منفعت ۵۰% فروخت. مثلاً کالایی مثل زعفران که در هرسوپر مارکت و یا هایپر مارکتی توزیع می شود را نمی توان با اخذ سود بالا بر روی کالا فروخت. اما کالا هایی مثل دمنوش های خاص و انبرنسا و غیره را می توان با سود بالای ۴۰ درصد به فروش رساند. از همین رو شیوه ی قیمت گذاری بر روی اجناس داخل عطاری باید به گونه ای باشه که میانگین سود حاصله از محصولات فروخته شده در عطاری شما بین ۴۰ تا ۵۰ درصد محاسبه شود.
درآمد شغل عطاری چقدر است؟
جواب این سوال بستگی به المان های مختلف دارد؛ مثل قدمت، برخورد فروشنده، روابط اجتماعی، دکوراسیون، محل فروشگاه، استراتژی تبلیغات فروشگاه، بازاریابی و غیره. اما بررسی عواملی مثل مزایا و معایب این شغل، می تواند راهنمای خوبی برای فهمیدن میزان درآمد در این کار باشد.
مزایای شغل عطاری چیست؟
شغل عطاری جزو شغل هایی می باشد که دارای مزایای بسیار زیادی هستند:
- اول، حداقل ماندگاری بسیاری از کالا ها تا یک سال است.
- دوم، اجناس قیمت خاصی ندارند و بر روی اجناس قیمت مصرف کننده، خرده نشده و قیمت تعیین شده از طرف فروشنده به فروش می رسد.
- سوم، صد گرم آخر کالا قابل فروش می باشد و نگرانی از بنجولی کالا وجود ندارد.
- چهارم، بر روی اجناس هیچ تاریخ مصرفی درج نشده است.
- پنجم، کالا و محصولات قابل تبدیل به اشکال مختلف هستند.
- ششم، نگرانی برای شکستگی و پاره شدگی کالا بسیار کم است.
بسیاری از محصولات نیز وجود دارند که گذر زمان تاثیر بسیار کمی در کیفیت آن ها می گذارد. تعیین میزان سود اقلام محصولات تا حد بسیار زیادی به فروشنده بستگی دارد.
معایب شغل عطاری را بشناسید:
فروش مغازه ی عطاری شدیداً بستگی به رفتار فروشنده دارد؛ یعنی اگر به مشتری توجه نمی کنید یا اگر زود آمپر می چسبانید؛ اگر اخلاق خوبی نداشته باشید، محکوم به شکست هستید! البته این امر عیب بسیار زیادی از کارها وجود دارد. یکی از معایب دیگر این شغل، این است که مغازه ی شما تعطیلی ندارد! و می بایست ۷ روز هفته و ۳۶۵ روز سال مغازه باز باشد. عطاری توسط یک نفر قابل اداره کردن نیست؛ پس باید بدانیم که عطاری حداقل دو نفر را برای کار لازم دارد. چرا که خرید کردن بخش بسیار مهمی در این کسب و کار می باشد؛ چون خرید از شرکت های پخش بسیار سود پایینی داشته و به اصطلاح شما در حال کارگری کردن برای آن ها خواهید بود. پس باید این را بدانید که برای خرید کردن، شما باید از مغازه بیرون برید و به هزار جا سر بزنید. وجود نفر دوم یکی از چالش های بزرگ در بسیاری از کسب و کارهای خرده فروشی بوده و حواشی جدیدی رو ایجاد می کند.
از دیگر معایب شغل عطاری می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:
- اول، عدم دانش برخی از فروشندگان در این شغل.
- دوم، فروش جایگزین های گیاهی در شغل عطاری بزرگ ترین اشتباه بین فروشندگان این شغل می باشد که این اتفاق در مواردی مانند بهمن سفید، ریشه ی کاسنی، ریشه ی خشخاش، ریشه ی جوز هندی و غیره اتفاق می افتد.
- سوم، طبق قانون، فروشندگان این شغل موظفند که برچسب بر روی کالا های خود بچسبانند و در محل کار خود علائمی نصب کنند و همچنین قیمت کالاهای خود را به صورت نوشتاری و در مکان مشخص بچسبانند.
- چهارم، در فروشگاه عطاری از تبلیغات گمراه کننده مثل ترک اعتیاد، درمان های ناباروری و کاهش وزن و غیره خودداری شود.
- پنجم، فروشگاه های عطاری فقط موظف به فروش گیاهان خشک می باشند.
- ششم، این فروشگاه ها باید از خرید و فروش مواد شیمیایی اکیداً خودداری کنند. حتی اگر مجوزهای لازم را داشته باشند.
- هفتم، مواد معطری که در این فروشگاه ها وجود دارد، باید دارای مجوز سیب سلامت باشند.
- هشتم، طبق قانون اتحادیه صنفی ساخت و فروش و همچنین ذخیره هر نوع محصول صنایع دستی در عطاری بدون اجازه از وزارت بهداشت غیر قانونی می باشد.
- نهم، بر روی تابلوها و بیلبورد ها یا حساب های فروشگاه عطاری تنها ذکر نام هایی مانند فروشگاه گیاهان دارویی یا فروشنده گیاهان دارویی معتبر می باشد.
- دهم، تهیه و توزیع کالا هایی مثل مکمل های غذایی و محصولات دارویی برای ورزشکاران در فروشگاه های عطاری غیر قانونی می باشد.
- یازدهم، اشخاص حقوقی با مشکلات حقوقی روبه رو خواهند شد در صورت ایجاد و فعالیت در شغل عطاری بدون اخذ پروانه کسب معتبر.
- دوازدهم، در نتیجه بهتر است یک فروشگاه با اطلاعات کافی در مورد مقررات حاکم بر این کار باز شود.
چطور باید کار را شروع کرد؟
یاد گرفتن کار پیش کسی که گیاهان دارویی را خوب می شناسد و خاصیت آن ها را می داند، بهترین راه برای ورود به این شغل می باشد. شرط موفقیت در این کار علاقه به شغل عطاری می باشد. البته تحصیلات آکادمیک در رشته هایی مثل گیاهان دارویی یا طب سنتی یا دوره های خصوصی که شما را با کارکرد های گیاهان دارویی آشنا می کند، می تواند راه دیگری برای ورود به این شغل باشد. نکته ی بسیار مهم در این شغل، آن است که به صورت قانونی اجازه تجویز دارو وجود نداشته؛ ولی اگر مدرک معتبری داشته باشید، قانون این اجازه را به شما می دهد.
صنف عطاری کجاست؟
عطاری به وزارت صنعت و معدن وابسته بوده و به اتحادیه توسط وزارت تحویل داده شده است. اتحادیه قوانین خاص خود را دارد. زمانی که فروشگاه را راه اندازی می کنید، نماینده اتحادیه از مکان شما بازدید به عمل می آورد؛ برای شروع به کار درعطاری، هیچ گونه گواهی خاصی لازم به دریافت نیست. همیشه به متقاضی گفته می شود، ابتدا به فروشگاه بروید و سپس امتحان دهید! به تازگی گفته شده است که آن ها باید در کلاس های تحت نظارت وزارت بهداشت شرکت کنند که شامل یادگیری قوانین عطاری از جمله قوانین بهداشت کار خرید و امور اجتماعی و مباحث عطاری می باشد، آشنا شوند. متاسفانه برای شروع کار عطاری هیچ سند خاصی لازم نیست و این منجر به برخی مشکلات در امر عطاری شده است؛ البته خوشبختانه همانطور که گفته شد اخیراً اقداماتی برای تنظیم آن ها انجام شده است.
مدارک لازم برای دریافت پروانه کسب عطاری:
اولین قدم برای تاسیس عطاری، اخذ مجوز از انجمن عطاری بوده که با درخواست شخص شروع می شود. سپس برای بازدید از محل مورد نظر و تهیه ی کارت باید به وزارت بهداشت مراجعه شود. اتحادیه پس از دریافت کارت بهداشت به شما مجوز می دهد و می توانید کار عطاری را شروع کنید. طبق تحقیقات انجام داده شده نشان می دهد که صدور مجوز برای ایجاد عطاری تقریباً بین ۶ ماه تا یک سال زمان می برد و این بستگی به حوزه ی تجارت و اندازه ی فروشگاه شما دارد.
شرایط و اقدامات لازم:
- اول، شرایط مجوز، شامل نصب دوربین های مدار بسته و کاشی کاری یا سرامیک کل فروشگاه تا سقف می باشد.
- دوم، پر کردن فرم درخواست عضویت و واریز مبلغی جهت بازرسی.
- سوم، اصل و کپی شناسنامه از تمام صفحات کارت ملی و پایان خدمت برای آقایان یا گواهی اشتغال به تحصیل و کپی مدرک تحصیلی.
- چهارم، چهار قطعه عکس ۳ در ۴.
- پنجم، در صورت مالک بودن فرد، اصل و کپی سند مالکیت.
- ششم، در صورت مستاجر بودن فرد، اصل و کپی اجاره نامه دارای اعتبار.
- هفتم، کد رهگیری پیش ثبت نام شماره اقتصادی در سایت.
- هشتم، دارایی و کپی اظهار نامه جدید در صورت داشتن شریک یا شرکا؛ رضایت شریک محضری و کپی شناسنامه و کارت کارت ملی وی الزامی می باشد.
- نهم، رسید یک تراکنش از دستگاه کارت خوان مغازه ی عطاری.
- دهم، دادن قبض تلفن مغازه به اداره پست و دریافت تاییدیه کد پستی.
- یازدهم، واریز مبلغی جهت حق عضویت اولیه بعد از تشکیل پرونده.
- دوازدهم، گذراندن کلاس های آموزش اصناف بعد از تشکیل پرونده و تکمیل مدارک.
- سیزدهم، جواب استعلام بهداشت محیط بعد از تشکیل پرونده.
- چهاردهم، استعلام از وزارت دارایی طبقه بندی اقلام عطاری.
اقلام عطاری عبارتند از:
- اول، عرقیجات که به طور کلی از کاشان تهیه می شود.
- دوم، فراورده هایی از حیوانات حاوی مواد معدنی درمانی و مفید.
- سوم، اجناس برای مصرف های غیر درمانی.
- چهارم، بخش هایی از گیاه دارویی با ارزش درمانی.
لیست اقلام پر فروش فروشگاه عطاری:
- اول، خشکبار هایی مانند زرشک و مویز.
- دوم، انواع مختلف چای مانند چای سبز و چای سرخ.
- سوم، محصولات مرتبط با تناسب اندام، مانند قهوه سبز و یونجه.
- چهارم، محصولات مراقبت پوستی، مانند روغن آرگان و روغن کرچک.
- پنجم، مواد بهداشتی مانند صابون و شامپو های گیاهی.
- ششم، گیاهان دارویی مانند بابونه، رزماری و ارگانو.
- هفتم، مکمل های غذایی و ادویه جات مانند دارچین، موسیر و ادویه ی کاری.
- هشتم، مواد غذایی خشک مانند نعنا، نشاسته و ژلاتین.
گیاهان عطاری در سه بخش طبقه بندی می شوند:
- اول، درمانی.
- دوم، تغذیه.
- سوم، بهداشت.
افراد با چه هدفی به عطاری می روند؟
- اول، تهیه محصولات تناسب اندام.
- دوم، جلوگیری از بیماری.
- سوم، درمان بیماری.
- چهارم، تسکین علائم بیماری.
- پنجم، تهیه مکمل های غذایی گیاهی.
چگونه در شغل عطاری موفق شویم؟
شغل عطاری چون با سلامت مردم در ارتباط است با بقیه ی شغل ها فرق کرده و نباید فقط به گرفتن پول اهمیت داده شود و باید اولویت اول سلامت مشتری ها باشد. به جز این مسائل، عطار خوب باید دانش های زیادی درباره ی شغلی که در آن مشغول است، داشته باشد؛ باید در این شغل اطلاعات درست و مناسب درباره ی خواص دارو ها و گیاهان به مشتریان داده شود. در این صورت مشتری هم با رضایت کامل به مغازه آمده و محصول مورد نیاز خود را تهیه می کند و ارزش کار بالا می رود؛ در این بین باید از هر فرصتی برای شاگردی کردن کنار قدیمی های این کار استفاده کرد. از آن جایی که بیشتر مشتریان این حرفه خانم هستند، این را نباید فراموش کرد که فروشنده باید چشم پاک و دل پاک داشته باشد تا مشتری به او اعتماد کند و برای خرید های بعدی دوباره به آن مغازه مراجعه کند.
انتخاب اسم زیبا و مناسب برای مغازه به کسب و کار شما هویت می دهد:
برای انتخاب اسم زیبا فقط به دنبال اسم دهن پرکن و شیک نباشید؛ چرا که این کافی نیست. به جز ظاهر، برای انتخاب اسم مغازه باید به نکات دیگری هم توجه کرد. همانطور که می بینید در سطح شهر بسیاری از مغازهها اسامی بی معنی یا بی ربط به کارشان دارند. برای مثال اسم ایرانی را زیاد سر در مغازه ها در ایران می بینیم. این اسم برای مغازه ی لباس فروشی که تنها لباسهای ایرانی میفروشند مناسب است؛ اما چرا مثلاً یک آرایشگاه باید سر در مغازه خود زده باشد “آرایشگاه ایرانی”؟ مگر آرایشگاه خارجی هم در ایران داریم؟!
اسم مغازه بهتر است به نوعی نشان دهنده ی ویژگی اصلی کسب و کار شما باشد. با این کار مغازه شما هویت پیدا می کند و بین مردم با این ویژگی شناخته می شود. مثلاً هنگامی که اسم این آرایشگاه را آرایشگاه ریش و قیچی می گذاریم؛ مشتری به راحتی می تواند به هویت مغازه و کار ما پی ببرد. به همین دلیل، هنگامی که کسی به مغازه ما می آید، این ذهنیت را پیدا می کند که حسابی در کارمان مهارت داریم و صاحب سبک هستیم.
آیا انتخاب اسم مناسب، تاثیری بر افزایش فروش مغازه دارد؟
شاید باور سخت باشد؛ اما افراد بسیاری هستند که فقط به خاطر انتخاب یک اسم مناسب پول زیادی در آورده اند! مثلاً یک فرد هندی برای جلب مشتری، اسم مغازه خود را کرونا مال گذاشته! این کار او نه تنها در مدت کم توانست مشتری های خود را چند برابر کند؛ بلکه در روزنامه ها و اخبار هم در مورد این مغازه حسابی بحث شده است. این مدل ازاسم ها در کوتاه مدت تاثیر زیادی روی جذب مشتری و افزایش فروش دارند. به همین دلیل موارد مهمی که باید در انتخاب اسم مغازه رعایت کنید را در زیر بررسی کرده ایم:
- اول، اسم ساده و کوتاه انتخاب کنید تا تلفظش راحت باشد.
- دوم، اسم مغازه باید منحصر به فرد باشد.
- سوم، اسم معنا دار و خلاقانه برای مغازه خود انتخاب کنید.
- چهارم، اسم مغازه باید حس خوبی به مشتری بدهد.
- پنجم، اسمی را انتخاب کنید که مناسب فعالیت و صنف شما باشد.
- ششم، از صفت در نام مغازه خود استفاده کنید.
- هفتم، کمی شوخی و طنز در اسم مغازه به کار ببرید.
- هشتم، از اسامی ملموس و دیداری برای انتخاب اسم مغازه استفاده کنید.
- نهم، از اسم اشخاص و فیلم های معروف استفاده کنید.
- دهم، ترکیب کلمات فارسی و انگلیسی در اسم مغازه جالب می شود.
نباید ها در انتخاب اسم مغازه ی عطاری:
- اول، از اسم های تکراری و کلیشه ای برای مغازه خود استفاده نکنید.
- دوم، یک اسم خوب برای مغازه نباید گنگ و بی معنی باشد.
- سوم، اسم مغازه نباید خیلی طولانی باشد.
- چهارم، از کلمات انگلیسی سخت برای نام مغازه خودداری کنید.
- پنجم، اسم های پیچیده روی مغازه خود نگذارید.
بهترین اسم برای مغازه عطاری چیست؟
- اول، اسامی پزشکان.
- دوم، اسامی اماکن و شهرها.
- سوم، اسامی گیاهان.
چرا برخی از تجویزهای عطاری تأثیرگذار نیست؟
موفقیت در اثر گذاری محصولات گیاهی به عوامل مختلفی بستگی دارد که به شرح زیر است:
- اول، نحوه ی مصرف.
- دوم، شدت علائم فرد.
- سوم، دوز مصرفی مورد نیاز.
- چهارم، طول دوره ی مصرف.
- پنجم، برنامه ی مصرف.
برای راه اندازی این شغل باید در چه مواردی دانش صحیح داشت؟
- اول، بهداشت و ایمنی در کار.
- دوم، میزان و شیوه ی مصرف محصولات.
- سوم، انواع گیاهان و خواص موثر در آن ها.
- چهارم، ارزش تغذیه ای در محصولات.
- پنجم، مهارت در ارائه اطلاعات کافی و مناسب.
- ششم، نگهداری مناسب از محصولات.
- هفتم، برقراری ارتباط صحیح با مراجعه کننده به فروشگاه.
- هشتم، شناسایی و توزیع محصولات بهداشتی و سالم.
- نهم، انتخاب فضای مناسب برای عرضه محصولات در فروشگاه.
- دهم، توانایی تشخیص علائم فرد بیمار و مراجعه کننده.
چگونه دانش صحیح و کافی برای راه اندازی شغل عطاری را کسب کنیم؟
- اول، دوره های آموزش عطاری: برای کسب آموزش های مورد نیاز اولیه و دریافت مجوز عطاری طبق فرمایش مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، گذراندن دوره آموزشی از سوی انجمن علمی طب سنتی ضروری می باشد.
- دوم، استفاده از کتاب های مرجع: یکی از راه های مناسب برای کسب دانش در این حوزه استفاده از کتاب های مرجع گیاهان دارویی می باشد.
- سوم، کسب تجربه نزد یک عطار با سابقه و تجربه: یکی از اصلی ترین نیازها در این شغل فراگیری خواص درمانی و سایر اطلاعات مهم طی چند دوره آموزش عطاری نزدیک عطار با تجربه و موفق می باشد. تجربه بهترین روش برای تبدیل شدن یک فرد به یک عطار موفق است.
- چهارم، دانشگاه: ارائه ی مدرک دانشگاهی ویژه ای برای اشتغال به حرفه عطاری ضروری نیست؛ اما تحصیلات دانشگاهی در رشته هایی مانند طب سنتی و گیاهان دارویی راه مناسب و قابل اطمینانی برای به دست آوردن دانش کافی در این زمینه می باشد و قطعاً بسیار کمک کننده به فرد است.
- پنجم، محیط عطاری: محیط کار عطاری معمولاً محیطی با تعداد زیادی قفسه و فضا و ظرف های شیشه ای برای نگهداری محصولات می باشد که این محیط حتی می تواند یک مغازه کوچک یا یک فروشگاه بزرگ عطاری باشد. حفظ مسائل ایمنی و رعایت بهداشت در محیط ضروری و محصولات باید به دور از آلودگی و کثیفی باشند. برای رسیدن به این منظور باید از ظروف عطاری با جنس مناسب برای هر محصول استفاده شود که برخی از این محصولات در ظروف بسته بندی شده و برخی به طور روباز در بخش هایی از مغازه قرار خواهد گرفت. حفظ محصولات از آلودگی ها و کاهش ایجاد تغییر در خواص آن ها، هدف از این نوع بسته بندی محصولات می باشد. استفاده از ظرف جنس متناسب با محصول نگهداری شده در عطاری بسیار مهم است.
انواع چالش ها در شغل عطاری:
اول، سمی بودن برخی گیاهان مورد استفاده: برخی از گیاهانی که در موارد درمانی به کار گرفته می شوند، ممکن است دارای مواد شیمیایی قوی و سمی باشند.
دوم، افزایش تعداد عطاری های غیرمجاز و قاچاق کالا: راه اندازی این شغل به دوره و تحصیلات آموزش عالی نیازی ندارد و از طرفی مدرک مشخصی هم برای باز کردن یک مغازه عطاری ضروری نیست. این موضوع باعث ایجاد برخی از مشکلات از قبیل قاچاق کالا در عطاری ها می شود.
برای درست شدن این مشکلات اقدامات زیر اخیراً صورت گرفته است:
- اول، دریافت جواز کسب و صنف عطاری.
- دوم، ارائه کارت بهداشت.
- سوم، نظارت اتحادیه و وزارت بهداشت به واحدهای صنفی.
خوشبختانه طی بازرسی های صورت گرفته توسط اتحادیه بسیاری از عطاری های غیرمجاز شناسایی و به اتحادیه ارجاع داده شده اند.
سوم، آلودگی محصولات:
ممکن است برخی از محصولات عطاری در مسیر تهیه و فرآوری به طور ناخواسته آلوده شوند؛ مواد شیمیایی و معدنی آلوده کننده به صورت عمدی و به منظور های مختلف توسط افراد تهیه کننده به این محصولات اضافه می شوند که می تواند باعث ایجاد مشکل در مصرف شود.
برخی از این آلودگی ها به شرح زیر می باشد:
- اول، آلودگی محصولات توسط میکروارگانیسم ها.
- دوم، آلودگی به فلزات سنگین ناشی از نگهداری در ظروف و محیط نامناسب.
- سوم، آلودگی توسط گیاهان سمی دیگر.
چهارم، نداشتن دانش کافی برخی فروشندگان این صنف:
بعضی از فروشندگان عرضه کننده گیاهان دارویی نسبت به عوارض جانبی این محصولات دانش کافی نداشته و بدون آگاهی کافی چند گیاه را ترکیب کرده که ممکن است مشکلات جدی را برای سلامتی فرد ایجاد کنند.