بهترین اسید های مراقبت پوستی برای پوست های چرب
شما هم از پوست چرب خود خسته شده اید؟ آیا از هر ترفندی استفاده کردیده اید باز هم پوست شما دارای چربی اضافه می باشد، که باعث برق افتادن پوستتان می شود؟ ما یک راه حل بسیار آسان برای حل مشکلات شما داریم، آن هم اسید های مفیدی که می توانید در مراقبت روتین پوستی خود از آن ها استفاده کنید. حتما تا به حال شنیده اید که اسید ها در زمینه مراقبت از پوست نقش اساسی دارند. در این مقاله اطلاعات مفیدی راجع به مراقبت از پوست چرب به شما خواهیم داد. زمانی که شما یاد بگیرید چه اسید هایی برای مراقبت از پوست مفید هستند و چه کاری برای مراقبت از پوست شما انجام می دهند دیگر از استفاده روزانه آن ها دست بر نخواهید برداشت. ما سعی داریم که در این مقاله تعدادی از این اسید ها را به شما معرفی کنیم.
نوع پوست شما مهم است!
آیا می دانید که واقعاً چه نوع پوستی دارید؟ شاید بدانید که پوستتان خشک، چرب یا حساس است. شاید هم در تشخیص نوع پوست اشتباه کرده باشید. دانستن نوع پوست بسیار مهم است. خرید محصولات مراقبت پوستی که برای پوست شما طراحی نشدهاند، نه تنها مفید نخواهند بود بلکه ممکن است باعث بدتر شدن خشکی، پدیدار شدن جوش ها و دیگر مشکلات پوستی شود. حتی در مورد ترفند های معروف که در شبکه های اجتماعی و اینترنت می بینید نیز همین گونه است. برخی ترفندها ممکن است برای نوع پوست شما مناسب نباشند و باعث بدتر شدن مشکلات پوستی شما شوند.
چرا پوست شما چرب است؟
پوست چرب می تواند در نتیجه عوامل ژنتیکی، عدم تعادل هورمونی و یا سبک زندگی ناسالم ایجاد شود. اگرچه نمی توان با عامل ژنتیک مقابله کرد اما راهکارهایی وجود دارد که با انجام آن ها میدتوانید مانع فعالیت زیاد غدد چربی پوستتان شوید. بهتر است هیچ گاه بدون استفاده از ضد آفتاب در معرض نور خورشید قرار نگیرید. از مصرف مواد قندی و غذاهای سرخ شده و فرآوریدشده، لمس مداوم صورت و استرس زیاد تا حد امکان اجتناب کرده و همچنین برنامه روزانه مراقبت از پوست چرب را دنبال کنید که شامل مراحل آسانی مانند استفاده منظم از محصولات پاک کننده پوست چرب (مانند ژل یا فوم شستشوی صورت ) و کرم آبرسان است.
با گشتی در فروشگاه های محصولات زیبایی به صف ناتمامی از محصولاتی بر می خوریم که ادعا دارند زمان را به عقب بر می گردانند، جلوی اثرات افزایش سن بر پوست را می گیرند و هر مشکلی را از آکنه گرفته تا لکه های پوستی بر طرف می کنند. تعدادی از این محصولات بر پایه ی اسید های طبیعی هستند. اما کدام
یک از این اسید ها برای ما مناسب هستند؟
نکته ی مهم دانستن این موضوع است که هر یک این اسید ها چه کارکردی دارد و به بهبود کدام یک از انواع پوست و مشکلات پوستی کمک می کنند.
اول، مالیک اسید:
مالیک اسید به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها مانند سیب وجود دارد. این آلفا هیدروکسی اسید به کوچک شدن منافذ پوست کمک فراوانی می کند، خطوط ریز آن را کاهش می دهد، با لایه برداری پوست رنگ و بافت را بهبود می بخشد و به رفع تیرگی های پوست کمک می کند.
دوم، فرولیک اسید:
فرولیک اسید به طور طبیعی در دانه های میوه هایی مانند سیب و پرتغال و مغزها و غلاتی همانند برنج، گندم، بادام زمینی و دانه ی سویا یافت می شود. این اسید خاصیت ضد پیری داشته و به جلوگیری از صدمات نور خورشید و چین و چروک ها کمک می کند. فرولیک اسید برای کسانی که پوستی حساس یا به مواد غذایی حاوی این اسید حساسیت دارند مناسب نیست.
سوم، لیپوئیک اسید:
لیپوئیک اسید به بازسازی و احیاء سلول های پوست کمک می کند و به پوست ظاهری جوان تر و سفت تر می بخشد. این اسید پف دور چشم ها و به طور کلی صورت را کاهش می دهد، رنگ پوست را یکدست می کند و منافذ آن را کوچک می کند. این عنصر باعث درخشش پوست صورت تان می شود.
چهارم، کوجیک اسید:
کوجیک اسید از قارچ و مواد غذایی تخمیر شده به دست می آید. این اسید قدرت بسیاری در روشن کردن پوست دارد و به همین علت برای درمان تیرگی پوست بسیار مؤثر است. کوجیک اسید پوست را به خوبی لایه برداری کرده و می تواند برای حذف سلول های مرده ی پوست استفاده شود. اما بهتر است بدانید که اگر پوست حساسی دارید این اسید در برخی انواع پوست باعث سوزش می شود.
پنجم، اولئیک اسید:
اولئیک اسید فراوان ترین اسید چرب موجود در بافت بدن انسان است. این اسید در بسیاری از چربی ها و روغن های حیوانی و گیاهی هم یافت می شود. اولئیک اسید برای مرطوب ساختن پوست و تسکین مشکلات آن مانند اگزما، روزاسه و پسوریازیس بسیار مؤثر است. اما این اسید منافذ پوست را مسدود کرده و ممکن است آکنه را شدیر تر کند، بنابراین برای پوست های مستعد آکنه مناسب نیست.
ششم، لینولئیک اسید:
این اسید امگا شش خواص ضد التهابی و انقباضی دارد. مقدار کمی لینولئیک اسید در چربی پوست کسانی که آکنه دارند وجود دارد و پژوهش ها نشان داده است استفاده از لینولئیک اسید آزاد میزان کومدون ها (جوش های زیر پوستی) را کاهش می دهد، به همین دلیل تصور می شود لینولئیک اسید احتمالا آکنه را بهبود می بخشد.
هفتم، تارتاریک اسید:
تارتاریک اسید از انگور به دست می آید و برای لایه برداری پوست و تحریک تولید کلاژن مؤثر است. این اسید به کاهش خطوط و چین و چروک پوست کمک فراوانی می کند و باعث تحریک تولید کلاژن می شود تا پوست ظاهری سفت تر داشته باشد.
هشتم، آزلاییک اسید:
آزلاییک اسید با قابلیت کاهش التهاب، انتخاب مناسبی برای مشکلات پوستی مانند روزاسه (آکنه ی دوران بزرگسالی به شکل التهاب مزمن پوست صورت) است. این عنصر آنتی باکتریال برای تمیز شدن منافذ پوستی هم مفید است و قادر است آکنه را به خوبی درمان کند. آزلاییک اسید برای همه ی انواع پوست مناسب است.
نهم، آسکوربیک اسید:
آسکوربیک اسید که به عنوان ویتامین سی هم شناخته می شود، عنصر مناسبی برای کسانی است که به دنبال بهبود سلامت پوستشان هستند. این عنصر آنتی اکسیدان قادر است اثر رادیکال های آزادی که باعث تشدید پیری می شوند را خنثی کند، خطوط ریز پوست را کاهش داده و رنگ پوست را روشن کند. پزشکان معتقدند محصولات حاوی این اسید ارزش هزینه کردن را دارند. ویتامین سی برای همه ی انواع پوست مفید است. به خاطر داشته باشید باید به دنبال محصولاتی باشید که بسته بندی تیره رنگ دارند چرا که آسکوربیک اسید در معرض آفتاب فاسد می شود.
دهم، ماندلیک اسید:
مولکول های بزرگ ماندلیک اسید موجب می شوند تا این اسید در مقایسه با دیگر آلفا هیدروکسی اسید هایی مانند گلیکولیک اسید، با سرعت کمتر و ملایمت بیشتری به پوست نفوذ کند. این عنصر تجدید سلول ها را سرعت می بخشد، به کم شدن علائم افزایش سن کمک و رنگ پوست را یکدست می کند. خاصیت آنتی باکتریال ماندلیک اسید آن را به انتخاب مناسبی برای درمان آکنه به ویژه برای پوست های حساس تبدیل کرده است.
یازدهم، لاکتیک اسید:
لاکتیک اسید از شیر به دست می آید بنابراین در مقایسه با دیگر اسید های موجود در این فهرست، با پوست مهربان تر است. این اسید به دلیل داشتن خاصیت مرطوب کنندگی انتخاب مناسبی برای کسانی است که پوست حساسی دارند و می خواهند رنگ پوستشان را یکدست کنند و خطوط ریز آن را کاهش دهند. پزشکان این اسید را به کسانی توصیه می کنند که می خواهند بافت و رنگ پوستشان را بهبود بخشند، تیرگی های آن را کاهش دهند و پوست کدر و خشک خود را احیا کنند.
دوازدهم، رتینوئیک اسید:
رتینوئیک اسید را می توان سوپر قهرمان دنیای مراقبت از پوست دانست. این اسید از ویتامین آ به دست می آید و قادر به انجام هر کاری است؛ از کم کردن خطوط ریز و چین و چروک ها گرفته تا معکوس کردن آسیب های نور خورشید و افزایش خاصیت کشسانی پوست. محصولات مراقبی حاوی رتینول که نیازی به تجویز پزشک ندارند نتایج قابل توجهی برروی پوست خواهند داشت.
سیزدهم، سالیسیک اسید:
احتمالا تا به حال با این عنصر رایج در محصولات مراقبت از پوست به ویژه آن محصولاتی که برای کنترل آکنه هستند آشنا شده اید. سالیسیک اسید نوعی بتا هیدروکسی اسید است که از پوست درخت بید به دست می آید. این اسید برای حذف سلول های مرده ی پوست و تمیز شدن منافذ بسته شده ی آن مفید است، اما برای پوست های خشک چندان مناسب نمی باشد، بنابراین بهتر است برای پوست های چرب یا به عنوان محصولی موضعی برای جلوگیری از گسترش مشکل پوستی استفاده شود.
چهاردهم، گلیکولیک اسید:
این اسید از قند به دست می آید و مولکول های کوچک آن به لایه برداری پوست کمک می کند، لکه های تیره را بهبود می بخشد، خطوط ریز چهره را کاهش می دهد و بافت پوست را صاف و یکدست می کند. گلیکولیک اسید از کوچک ترین مولکول های آلفا هیدروکسی اسیدها تشکیل شده و بنابراین می تواند عمیقا و به راحتی به پوست نفوذ کند. این اسید برای بسیاری از مشکلات پوستی مانند چین و چروک، آکنه و اسکار ناشی از آکنه ، چربی زیاد و کدر بودن پوست تاثیرگذار است.
پانزدهم، هیالورونیک اسید:
هیالورونیک اسید جدید ترین کشف در دنیای محصولات زیبایی است. با وجود آن که اغلب اسید ها باعث خشکی پوست می شوند، هیالورونیک اسید پوست را آبرسانی می کند. این اسید قابلیت آن را دارد تا هزار برابر وزن خود آب جذب کند، خطوط ریز و چین و چروک ها را پر کرده و پوست را عمیقا مرطوب کند. پزشکان توصیه می کنند برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید در فهرست ترکیبات محصولات زیبایی به دنبال بالاترین میزان هیالورونیک اسید باشید.
کرم مناسب برای پوست های چرب:
چگونه بهترین کرم برای سلامت و زیبایی پوست چرب را انتخاب کنیم؟
کرم برای پوست چرب ، محصولی است که شاید ضرورت آن برای برخی افراد مشخص نباشد. آیا شما هم تاکنون به این مسئله فکر کدده اید که اصلاً چرا برای پوست چربی که دچار آکنه هم می شود، از کرم باید استفاده کنیم؟ یا چرا به جای کرم، تنها به دنبال راهی برای کاهش چربی پوست نباشیم؟
اگرچه پوست چرب با تولید زیاد سبوم و مسدود کردن منافذ پوست می تواند باعث افزایش بروز آکنه شود اما متخصصان آکادمی پوست آمریکا اعتقاد دارند که پوست چرب فواید بسیاری هم دارد. چربی به حفاظت از پوست کمک می کند و افراد دارای پوست چرب، پوست ضخیم تر و دارای چین و چروک کمتری خواهند داشت. به گفته متخصصان پوست مهم ترین نکته، ایجاد تعادل بین داشتن چربی زیاد و حفظ رطوبت طبیعی پوست است.
اگر می خواهید پوست چرب سالمی داشته باشید، انجام کارهایی که گفته شد، ضروری است اما وقتی نوبت به آبرسانی پوست می رسد، این اقدامات کافی نخواهند بود چرا که رطوبت پوست با چربی آن متفاوت است. درحالی که سعی می کنید از ترشح بیش از حد چربی توسط غدد تولید کننده چربی (سباسه) جلوگیری کنید، هم زمان باید رطوبت پوست را نیز حفظ کنید. صورت باید به طور منظم شسته شود تا با پاکسازی چربی های اضافی از آسیب های احتمالی آن مانند بزرگ شدن منافذ پوست و ایجاد جوش در امان بماند.
همچنین آلودگی ها و مواد آرایشی یا باقی مانده محصولات مراقبت از پوست هم باید از سطح پوست پاکسازی شود. پس از آن لازم است پوست با کرم مخصوص پوست چرب و لوسیون ها آبرسانی شود.
از چه ترکیباتی در کرم برای پوست چرب باید اجتناب کرد؟
اول، مسدود کنندهها مانند وازلین:
از کرم های حاوی ترکیبات مسدود کننده مانند پارافین، روغن های معدنی، لانولین و وازلین پرهیز کنید. این مسدود کننده ها لایه ضخیمی روی پوست ایجاد می کنند و از این طریق مانع تبخیر رطوبت پوست می شوند، اما همین ویژگی باعث حس سنگینی رو پوست های چرب می شود. احساس سنگینی این ترکیبات بر روی پوست ناشی از چسبندگی آن ها بوده که می تواند با بستن منافذ پوست مانع از تنفس طبیعی آن شود.
دوم، روغنهای صورت مانند روغن نارگیل:
بسیار راحت است که همه روغنها را به عنوان مسدود کننده منافذ پوست در نظر بگیریم اما باید توجه کنیم که روغن ها کیفیت های متفاوتی دارند و اثرات آن ها بر پوست با یکدیگر متفاوت است. برخی از روغنهای طبیعی موجب مسدود شدن منافذ پوست می شوند و برای همه انواع پوست مناسب نیستند. روغن هایی که میزان اسید اولئیک بالایی دارند مانند روغن نارگیل، روغن کاملیا و روغن فندق حاوی اسید های چربی هستند که روی سطح پوست می مانند و منافذ آن را مسدود میدکنند. بنابراین اگر شما نیز پوست چربی دارید، به دنبال روغن هایی باشید که میزان اسید لینولئیک بالاتری دارند مثل روغن میوه گل رز (رز هیپ)، روغن گل مغربی و روغن آفتاب گردان.
سوم، محصولات با پایه الکل:
انواع مختلفی از الکل ها در محصولات مراقبت از پوست استفاده می شوند. برخی از آن ها باعث آبرسانی پوست می شوند و برخی دیگر آن را پاکسازی می کنند. اگر پوستی چرب دارید، ممکن است وسوسه شوید که محصولات الکلی را برای حس تمیزی خوشایندی که بعد از استفاده از آن ها ایجاد می شود، امتحان کنید اما این کار ممکن است همیشه ایده خوبی نباشد. به طور مثال تونرهای قوی حاوی الکل فقط به صورت سطحی شما را از شر چربی پوست صورت خلاص می کنند و حتی ممکن است رطوبت طبیعی پوست شما را هم از بین ببرند. برخلاف الکل، ترکیبات طبیعی مانند عصاره آلوورا موجب تسکین و آرامش پوست می شوند.
مزیت های شگفت انگیز آلوئه ورا برای پوست صورت:
- _سیلیکون ها مانند دایمتیکون:
سیلیکون ها به لطیف شدن بافت مرطوب کننده ها و لوسیون ها کمک می کنند و با ایجاد یک سطح نسبتاً چسبناک موجب صاف و مات شدن پوست شما می شوند. برخی متخصصان پوست معتقدند که هر نوع ماده ای که روی سطح پوست، لایه ای محافظ تشکیل دهد، با وجود تمام جنبه های مثبتی که ممکن است داشته باشد، می تواند در صورت مسدود کردن منافذ پوست، برای پوست های چرب مشکل ساز شود. بنابراین به کسانی که پوست بسیار چرب و مستعد جوش دارند، پیشنهاد می شود که به جای استفاده از پرایمرها و مرطوب کننده های حاوی سیلیکون، از محصولات با پایه آب استفاده کنند.
روتین مراقبت از پوست:
یک روتین روزمره شامل چهار قدم پایه ای می باشد که می توانید یک بار صبح و یک بار شب انجامشان دهید.
اول، پاکسازی:
از شوینده هایی استفاده کنید که بعد از شست وشو باعث سفت شدن پوستتان نشود. بیشتر از دو بار در روز صورت خود را نشویید. اگر پوست خشکی دارید یا آرایش نمی کنید، یک بار شست و شو صورت کافی است. طوری صورت خود را نشویید که چربی طبیعی آن را از دست بدهد. شوینده ها هم به صورت عمومی و هم به شکل اختصاصی برای انواع پوست ساخته شده اند.
دوم، مرطوب کننده و آبرسان:
تفاوت زیادی بین این دو محصول وجود ندارد ولی مرطوب کننده ها معمولاً چرب بوده و باعث جلوگیری از تبخیر رطوبت پوست می شوند. آبرسان ها معمولاً چرب نیستند و جزء موادی هستند که می توانند رطوبت را جذب و حفظ کنند؛ مانند هیالورونیک اسید. نکته ی مهم این است که حتی پوست های چرب نیز به مرطوب کننده یا آبرسان نیاز دارند. البته برای پوست های چرب بهتر است از آبرسان های برپایه ی آب که ضد آکنه هستند استفاده کنید.
سوم، ضد آفتاب:
کرم ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ را پانزده دقیقه قبل از خروج از منزل به پوست خود بزنید. چون پانزده دقیقه زمان می برد که کرم ضد آفتاب فعال شود. کسانی که پوست های تیره تری دارند باید بیشتر از خود در برابر آفتاب محافظت کنند؛ چرا که رفع لکه های تیره ی پوست بسیار دشوار تر است. بهترین انتخاب، ضد آفتاب های طیف وسیع هستند.
چهارم، سرم ها:
سرم های دارای ویتامین C یا افکتورهای رشد یا پپتیدها را بهتر است صبح ها و زیر کرم ضد آفتاب استفاده کنید. برای استفاده از رتینول ها و رتینوئید ها بهترین زمان شب است. استفاده از سرم ها الزامی نیست ولی سه قدم پیشین الزامی هستند.
روش های مراقبت از پوست خانگی که نباید انجام دهید:
_آب لیمو:
آب لیمو سیتریک اسید دارد که برای پوست مفید است ولی میزان اسیدیته ی آن به قدری زیاد است که می تواند در تماس با آفتاب باعث ایجاد لکه های تیره ی پوستی شود. همچنین آب لیمو می تواند باعث تحریک و خشکی پوست شود.
_جوش شیرین:
جوش شیرین با pH حدود ۸، خاصیت بازی داشته و به پوست شما استرس وارد می کند. این ماده به شکل چشمگیری باعث کاهش رطوبت و کم آبی پوست می شود.
_سیر:
در حالت خام، سیر می تواند باعث حساسیت، اگزما، التهاب و تاولهای آبکی شود.
_خمیر دندان:
مواد موجود در خمیر دندان میکروب ها را از بین برده و چربی ها را جذب می کنند؛ اما می تواند باعث تحریک و خشکی پوست شما شوند.
_شکر:
به عنوان لایه بردار کریستالی بیش از حد خشن و آسیب زا می باشد.
_ویتامینE :
استفاده موضعی از ویتامین E می تواند باعث تحریک پوستی شود. همچنین تاثیر آن برای بهبود جای زخم اثبات نشده است.
کلام آخر:
برخی از این مواد ممکن است طبیعی و مقرون به صرفه به نظر برسند، ولی همانطور که می دانید برای پوست ساخته نشده اند. حتی اگر بلافاصله عوارض جانبی استفاده از آن ها را احساس نکنید، این مواد ممکن است در بلند مدت یا به صورت تاخیری به پوست شما آسیب وارد کنند. بهترین کار استفاده از محصولاتی است که به طور اختصاصی برای پوست و صورت شما طراحی شده اند.