اثرات مخرب خورشید بر روی پوست
مضرات نور خورشید بر پوست از جمله مواردی ست که ممکن است افراد از آن بی خبر باشند و فکر کنند که نور خورشید برای آن ها بسیار سودمند است. افراد دیگری که از این موارد بی اطلاع هستند ممکن است بدون رعایت نکات ایمنی به منظور برنزه شدن ، آفتاب می گیرند. بهتر است یکبار دیگر به صورت خود در آینه نگاهی کنید، در صورتی که لک های قهوه ای روی پوست خود مشاهده می کنید بهتر است به این نیز فکر کنید که می تواند علت بوجود آمدن این لک ها نور خورشید باشد. در این مطلب عوارض نور خورشید بر پوست و راه های جلوگیری از آن را برای شما بیان می کنیم.
نور خورشید به پوستتان آسیب می رساند:
بیشتر افراد ، چین و چروک یا لک های پوستی را نتیجه طبیعی افزایش سن و پیری پوست طلقی می کنند. این موضوع هم در بوجود آمدن این عارضه ها صحیح است ، اما بهتر است بدانید مقصر اصلی این لک های آزاردهنده، نور خورشید و اشعه های مضر آن است. پیری پوست ناشی از آفتاب مسئول 90 درصد تغییرات پوستی شما می باشد. شما به طور دائم در معرض تابش آفتاب هستید و اثرات مخرب نور خورشید، سلامت پوست شما را به خطر می اندازد. شاید نتوانید آثار افزایش سن بر پوست را کنترل کنید، اما به راحتی می توانید این روند را کند تر کنید.
مضرات آفتاب دست در دست افزایش سن، روند پیری پوست را سرعت می بخشد. چروک زیر چشم، خط اخم، خط خنده و اصولاً چروک صورت در جوانی، مطمئناً مورد علاقه هیچ کس نیست. با ما همراه باشید و این چند دقیقه را به زیبایی پوستتان اختصاص دهید تا بتوانید با محافظت اصولی از آن ، دیرتر به محصولات ضد پیری نیازمند شوید.
کدام اشعه های نور خورشید برای پوست ضرر دارند؟
- _اشعه فرابنفش وقتی به پوست شما می رسد، به DNA یا ماده حیاتی سلول های لایه درم پوست صدمه می زند. این سلول ها برای این که از خود محافظت کنند، با تولید رنگدانه هایی به نام ملانین در لایه اپیدرم، از آسیب بیشتر جلوگیری می کنند. این رنگدانه ها، پوست شما را برنزه با ظاهری زیبا می کنند.
اما واقعیت این است که این برنزه شدن برای زیبایی نیست. بلکه فرآیندی است که طی آن، پوست تلاش می کند تا از نفوذ بیشتر اشعه جلوگیری کند.
- _اشعه های UVA و UVB عاملان اصلی خطر
بخشی از اشعه فرابنفش که به سطح زمین می رسد، شامل دو طول موج مختلف UVA وUVB است. هر چه طول موج یک اشعه بلند تر باشد، شدت نفوذ آن نیز بیشتر می شود ولی انرژی آن کمتر است؛ و در مقابل، اشعه با طول موج کوتاه تر، انرژی بیشتر و شدت نفوذ کمتر دارد.
اشعه UVB طول موج کوتاهتری نسبت به UVA دارد؛ پس سطح پوست را با انرژی بالای خود می سوزاند ولی نفوذ زیادی به لایه های زیرین پوست نمی کند. به همین دلیل، UVB عامل اصلی آفتاب سوختگی شناخته می شود.
UVA طول موج بلندتری داشته، باعث سوختگی واضح در سطح پوست نمی شود؛ ولی به لایه های عمقی تر پوست نفوذ کرده و عامل اصلی پیری پوست به شمار می رود. این اشعه باعث آسیب به الیاف کلاژن در لایه درم و تولید الاستین غیرطبیعی می شود. مقادیر غیر معمول الاستین نیز سبب تولید آنزیم متالوپروتئیناز می شود تا کلاژن های آسیب دیده را بازسازی کند.
ولی اغلب، باعث تخریب بافت کلاژن و در نتیجه، بازسازی غیر صحیح پوست می شود و بازسازی ناقص پوست، چین و چروک پوستی را ایجاد می کند. این فرآیند، با قرارگرفتن روزانه پوست شما در معرض UVA، تکرار میشود تا جایی که کمبود کلاژن، سبب خشکی پوست شده و در نتیجه پوستی چرمی شکل و سفت برای شما بر جای می ماند. البته ناگفته نماند، بر اساس یک مطالعه تحقیقاتی در سال 2014، اشعه های خورشیدی غیر از فرابنفش هم در پیری پوست نقش دارند و باید در طراحی برنامه های مراقبت از پوست، مورد توجه قرار گیرد.
آسیب های حاصل از تابش نور خورشید چگونه است؟
خورشید به چندین روش مختلف روی پوست اثر می گذارد:
- _از آنجا که قرار گرفتن در معرض آفتاب باعث تغییر بیشتر پوست و پیری زودرس آن می شود ،محافظت از پوست در برابر آفتاب یکی از مهم ترین و اساسی ترین روشهای مراقبت از پوست است که برای داشتن پوست زیبا و سالم باید آن را رعایت کرد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفتاب باعث چین و چروک و خشک شدن پوست خواهد شد.
یکی از نکات بسیار مهمی که به اشتباه در بین مردم جا افتاده این است که اکثر افراد فکر می کنند فقط در روزهای داغ و آفتابی تابستان باید از ضد آفتاب استفاده کرد درحالی که باید همیشه از ضد آفتاب SPF بالا، حتی در روزهای ابری و در آب و هوای سرد مصرف کنید. - _آسیب هایی که نور خورشید بر پوست وارد می کند در هر فرد متفاوت است. بنابراین مضرات تابش نور خورشید بر پوست و پیری در اثر این عامل در هر فرد نیز متفاوت عمل می کند. لک های پوستی از معمولی ترین صدمات پوستی می باشد که در آن لک های قهوه ای بر روی پوست شکل می گیرد. لک ها ممکن است رنگی خاکستری و یا قهوه ای تیره داشته باشد و محل ایجاد این لک بیشتر برآمدگی بینی، پیشانی و چانه و لب می باشد.
- _از دیگر آسیب های تابش آفتاب می توان کراتوز اکتینیک یا کراتوز خورشیدی را نام برد. این مورد از تابش مستقیم خورشید ایجاد می شود و شانس ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
- _تغییراتی که در بافت پوست ایجاد می کند ، باعث ایجاد خطوط عمیق پوستی می شود و همچنین سفت و چرمی شدن پوست را به همراه دارد که یک نواختی و صافی پوست را از فرد می گیرد. ممکن است فکر کنید این کک و مک ها در دوران کودکی زیبا و یا بانمک هستند اما در واقع این مورد می تواند به شما هشدار دهد که پوست در معرض خطر تابش آفتاب می باشد.
- _از دیگر مضرات نور خورشید بر پوست می توان رگ های خونی را نام برد که در اثر تابش آفتاب به لک های قرمز و یا لک هایی رو بینی تبدیل شده است.
- _جدی ترین اثر مخرب خورشید بر روی پوست سرطان پوست است. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا سرطان پوست شایع ترین نوع سرطان است که تقریبا نیمی از موارد تشخیص داده شده سرطان را تشکیل میدهد. بیشتر آسیبهای آفتاب قبل از سن ۱۸ سالگی رخ می دهد، اما سرطان پوست میتواند تا ۲۰ یا بیشتر از سالها طول بکشد. در واقع کودکانی که تجربه ابتلا به چند مورد آفتاب سوختگی جدی را دارند، خطر ابتلا به سرطان پوست در مراحل بعدی زندگیشان را افزایش می دهند.
واکنش دغاعی پوست چیست؟
پوست انسان به عنوان اولین سد دفاعی بدن در برابر مضرات خورشید به مرور، یک مکانیسم دفاعی پیدا می کند. زمانی که پوست، تحت تاثیر تابش اشعه قرار می گیرد شروع به آزاد کردن رنگدانه اصلی پوست یعنی ملانین می کند. ملانین در لایه های سطحی پوست جایگزین می شود و از نفوذ پرتو ها به قسمت های عمقی پوست جلوگیری می کند. بر اثر تابش آفتاب، تغییراتی زودرس در پوست مشاهده می شود؛ برای مثال در این فصل لکه هایی به نام کک و مک ظاهر و پوست را تیره تر می کند. این فرآیند، واکنش دفاعی پوست محسوب می شود.
مکانیسم پوست در برابر آفتاب:
در هنگام آفتاب سوختگی، به دلیل آزاد شدن رنگدانه ها، پوست تیره می شود. اگر مدت زمان قرار گرفتن در معرض آفتاب طولانی تر شود، رنگدانه های جدید ساخته و آزاد می شود و در نتیجه پوست برنزه می شود. این مساله در بلند مدت باعث ایجاد کک و مک، لکه های پوستی بزرگ تر و بسیاری از تومورهای خوش خیم در سطح پوست می شود. فراموش نکنیم تغییرات رنگدانه ای، اثرات محافظتی بر پوست دارد. اگر مدت زمان تابش آفتاب، طولانی باشد تغییرات مزمن در پوست ایجاد می شود.
اثرات تابش آفتاب بر پوست چیست؟
به طور کلی آفتاب باعث تغییراتی در الیاف کلاژن و بافت پیوندی پوست می شود. امروزه روشن شده که علت ایجاد تغییرات پیری پوست و پیدایش چروکدها، تغییراتی در بافت همبند عمقی و لایه های سطحی پوست می باشد. درحال حاضر، روش های بسیاری برای پیشگیری و درمان علائم پیری پوست در دسترس است. مطالعات نشان می دهد با تابش نور، تغییراتی در سطح ژن ها ایجاد می شود که به تغییر رفتار سلول ها منجر می شود. در برخی افراد با شغل های خاص، انواع سرطان های پوستی پدیدار می شود. به بیان دیگر، تابش نور بر سطح پوست، موجب ضعیف شدن سیستم ایمنی سطح پوست شده و احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد.
استفاده از کرم های ضد آفتاب راه حلی مناسب:
کرم ضد آفتاب را می توان به عنوان یک صلاح در برابر تابش نور خورشید دانست. چراکه هم می تواند از سرطان های پوستی جلوگیری کند و هم می تواند روند پیری را در پوست های جوان کندتر کند. مصرف مرتب ضد آفتاب باعث می شود که پیری را برای مدت طولانی به تاخیر انداخت. بر اساس گفته محققین بهتر است از ضد آفتاب هایی استفاده کنید که زینک اکسید و دی اکسید تیتانیوم دارند این موارد می تواند در برابر نور خورشید پوشش بهتری را ایجاد کند. بنابراین SPF مناسب برای ضد آفتاب باید 30 و یا بیشتر از آن باشد. برخی از افراد بر این باورند که باید از ضد آفتاب تنها در قسمت صورت استفاده نمایند اما باید به یاد داشته باشید که هر قسمتی از بدن که در معرض تابش آفتاب قرار می گیرد باید ضد آفتاب بر روی آن زده شود.
چه نوع ضد آفتابی انتخاب کنیم؟
در داروخانه ها ضد آفتاب های متعددی برای شما پیشنهاد می شود. شاید این سوال پیش آید که کدام یک از این کرم ها مناسب پوست است؟
کرم ضدآفتاب باید با پوست سازگار باشد. افرادی که پوست صورتشان چرب است یا جوش و منافذ باز دارد، بهتر است ضدآفتاب کم چرب و یا فاقد چربی و افرادی که پوست روشن دارند، لازم است ضدآفتاب قوی تری مصرف کنند. آقایان هم باید، از کرم های بدون رنگ و کم چرب استفاده کنند. مصرف ضد آفتاب هایی که فیلتر شیمیایی ندارند نیز به زنان باردار و کودکان برای مصرف توصیه می شود. علاوه بر قوام ضد آفتاب، نوع و میزان قدرت آن نیز اهمیت دارد. نکته مهم دیگر این که باید از ضدآفتاب به طور مداوم، به موقع و به میزان کافی استفاده کرد.
اثرات نور خورشید:
همیشه نکات مختلفی در مورد خورشید و تاثیر آن بر روی بدن گفته شده است. همان طور که گفته شد تاثیرات منفی اشعه ماورای بنفش بر روی پوست و ایجاد سرطان یکی از نکات منفی نور خورشید است که افراد را برای استفاده از انواع کرم ضد آفتاب و پیشگیری از مشکلات احتمالی ترغیب می کند. یکی دیگر از مسائلی که در مورد نور خورشید گفته می شود، نیاز به آن برای جذب ویتامین دی است، البته این نکته از تأثیرات مثبت نور خورشید محسوب می شود. باید بدانید که نور خورشید تأثیرات مختلفی بر زندگی و بدن شما دارد که شاید حتی هرگز در مورد آن چیزی به گوشتان نخورده باشد.حال در این قسمت میخواهیم تعدادی از اثرات نور خورشید را بررسی کنیم چه خوب ، چه بد.
اول، درمان جوش صورت:
نور خورشید به میزان کم و محدود می تواند به درمان برخی از مشکلات پوستی مانند آکنه و پسوریازیس کمک کند. به طرز شگفت انگیزی روشی که باعث درمان می شود، روشی است که باعث ایجاد سرطان پوست هم می شود. خورشید سیستم ایمنی سطح پوست را ضعیف می کند و باعث ضعیف شدن خط دفاعی در برابر سرطان نیز می گردد، در ادامه این روند شانس گسترش ملانوم بدخیم پوستی افزایش می یابد. با این حال مشکلاتی مانند آکنه، جوش صورت و پسوریازیس پوستی به دلیل فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی به وجود می آیند و اگر بتوان تا حدی قدرت سیستم ایمنی را کاهش داد، می توان به درمان این مشکلات هم کمک کرد. البته متخصصین به شما هشدار می دهند که به طور کامل برای درمان بیماری خود به نور خورشید اعتماد نکنید چرا که قرار گرفتن بیش از اندازه زیر نور آفتاب می تواند موجب ابتلا به سرطان پوست گردد.
دوم، پیری پوست:
بسیاری از علایم پیری پوست در افراد، به دلیل تابش نور خورشید به وجود می آید. در اغلب موارد چین و چروک و نقاط قهوه ای رنگ پوست موجب می شود فرد از آنچه هست پیرتر به نظر برسد. به گفته متخصصین تغییرات ساده ای در سبک زندگی مانند به کار بردن کلاه و آفتاب گیر و استفاده از کرم های ضد آفتاب، تأثیر فراونی خواهند داشت.
سوم، لکه های قهوه ای رنگ روی پوست:
سری بعدی که از نوشیدن لیموناد در فضای بیرون لذت می برید، سعی کنید که آن را از پوست خود دور نگه دارید، چون در غیر این صورت ممکن است در عرض چند هفته به لکه های قهوه ای رنگ دچار شوید. گفته می شود زمانی که پوست خود را زیر نور خورشید در برابر برخی میوه ها، گیاهان و حتی عطرهای خاص میوه ای قرار می دهید، ممکن است لکه های قهوه ای درست در محل تماس پوست با میوه پدید آید. خوشبختانه این وضعیت بدون ضرر است و خودش در عرض چند ماه از بین می رود.
چهارم، کهیر های پوستی:
در افرادی که به مشکل پوستی بثورات نوری پلی مورفیک یا جوش نوری چند شکلی دچار هستند، زمانی که در معرض نور خورشید قرار می گیرند، به سادگی دچار کهیر می شوند. واکنش قرمز و خارش آور ممکن است در هر قسمت از بدن و در عرض چند دقیقه تا چند ساعت بعد از قرار گرفتن در نور خورشید ایجاد شود. در آلرژی های شدیدتر، نوعی بیماری به نام پورفیری ایجاد می شود که به عنوان بیماری گرگینه یا ومپایر شناخته می شود. در این شرایط که به دلایل ژنتیکی یا مشکلات کبدی پدیدار می شود، پوست با نور خورشید به شکل حبابی و تاول ورم می کند. خوشبختانه این بیماری آزاردهنده نادر است و افراد بسیار کمی را مبتلا می کند.
پنجم، مشکلات چشمی:
در بسیاری از افراد مشکلات چشمی و دید، عارضه ای که با بالا رفتن سن اتفاق می افتد و متأسفانه اجتناب ناپذیر است ولی مطالعات نشان می دهند که نور خورشید می تواند این مشکلات را بد تر و شدید تر کند و این اتفاق در افراد بالای چهل سال بیشتر پیش می آید. طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۱ در دانشگاه فوردهام انجام شد، اشعه ماورای بنفش که باعث آسیب پوستی می شود، می تواند چشم ها را نیز دچار آسیب و مشکل کند و احتمال ابتلا به آب مروارید را نیز افزایش دهد و در موارد حادتر، این مشکل می تواند به کوری کامل تبدیل شد. برای پیشگیری از هرگونه مشکل چشمی به دلیل نور خورشید، از عینک آفتابی استفاده کنید.
ششم، افزایش سطح ویتامین دی:
همه افراد می دانند که گذراندن وقت در محیط خارج از خانه روشی خوب برای جذب ویتامین دی است. مطالعات مختلف بر این نکته تأکید دارند که یکی از مزیت های قرار گرفتن در نور خورشید، افزایش سطح ویتامین D موجود در اشعه ماورای بنفش است که باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری مالتیپل اسکلوروزیس یا ام اس، پوکی استخوان و حتی آنفولانزا و سرماخوردگی می شود. البته لازم به ذکر است که نور زیاد خورشید می تواند نتایج مورد انتظار را برعکس کند و سطح ویتامین را پایین بیاورد. زمانی که نور خورشید به پوست برخورد می کند، مانند یک واکنش شیمیایی ویتامین دی اولیه را به ویتامین دی تبدیل می کند و قطعاً این واکنش مفید است. ولی برخی دیگر از مطالعات نشان می دهند که نور زیاد خورشید در یک روز این واکنش را در جهت وارونه انجام می دهد.
هفتم، حس و حال بهتر:
تحقیقات نشان می دهند خورشید از نظر شیمیایی می تواند لبخند روی صورت شما به وجود آورد. بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ در دانشگاه پزشکی هاروارد و بیمارستان عمومی ماساچوست انجام گرفت، نور خورشید با آزاد کردن مواد شیمیایی در بدن برای داشتن حال خوب مانند بتا اندورفین در ارتباط است، این ماده زمانی که فعالیت بدنی و ورزش نیز انجام بگیرد از بدن ترشح می شود. این ماده بر احساس خوب و شادی تأثیر سریع دارد. البته همین نکته هشدار می دهد که اگر فرد برای مدت طولانی در معرض نور خورشید قرار بگیرد، ممکن است نوعی اعتیاد به خورشید را در او به وجود بیاورد.
هشتم، خواب بهتر شبانه:
بر اساس تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۳ در دانشگاه کلورادو انجام شد، مشاهده شده است که نور طبیعی خورشید ریتم شبانه روزی بدن یا همان ساعت بیولوژیکی داخلی را تنظیم می کند و موجب متعادل شدن چرخه خواب فرد می شود. طبق این مطالعه، برنامه طبیعی خواب شما با زمان طلوع خورشید و غروب آن منطبق است. زمانی که به طور معمول خود را در معرض نور خورشید قرار دهید، بدن شما به درستی می تواند ساعت داخلی خود را تنظیم کند تا به چرخه نور طبیعی نزدیک تر شود و می توانید به خواب شبانه از این دید نگاه کنید که برای روز بعد انرژی کافی را به شما باز گرداند.
نهم، قرمزی پوست بدن:
اگر برای سال ها بدون محافظت از پوست، در معرض نور خورشید قرار گرفته باشید، رنگ پوست بدن تغییر پیدا می کند و به رنگ قرمز متمایل می شود. با افزایش سن نور خورشید باعث نازک تر شدن پوست می شود، ساختارهای اطراف رگ های خونی را شل کرده و موجب منبسط شدن آن ها می شود به همین دلیل است که لکه های قرمز و قهوه ای روی پوست به وجود می آید که اغلب هم روی گونه ها و گردن مشاهده می شوند. به گفته متخصصین همه ساختارهای پوست می توانند ذوب شده و حالت طبیعی خود را از دست بدهند. در فرآیند ذوب شدن، کلاژن پوست پخش می شود و به رگ های خونی اجازه می دهد که از سطح دیده شوند. متأسفانه این حالت برگشت ناپذیر است.
دهم، کاهش فشار خون:
همانطور که می دانید فشار خون بالا بسیار خطرناک است، پس خیلی مهم است که راههایی را یاد بگیرید که چگونه فشار خونتان را کاهش دهید. یکی از آنها قرار گرفتن در معرض نور خورشید است و کم کردن فشار خون تاثیر خورشید بر پوست است. تحقیقات نشان داده اند که اکسید نیتریک در لایه بالایی پوست به نور خورشید واکنش نشان می دهد که باعث می شود رگ های خونی به هنگام حرکت اکسید به درون جریان خون گسترش پیدا کنند. این، منجر به فشار خون پایین تر می شود.
یازدهم، بهتر شدن عملکرد مغز:
نور خورشید به طور مستقیم بر غده پینه آل تاثیر می گذارد. این همان غده ای است که ملاتونین را تولید می کند؛ یک آنتی اکسیدان قوی که برای کیفیت خواب مهم است و به جلوگیری از افسردگی کمک فراوانی می کند. بنابراین بیرون بروید تا بتوانید یک خواب خوب شبانه داشته باشید و برای عملکرد درست مغز بسیار مهم است.
دوازدهم، درمان افسردگی:
قرار گرفتن در معرض نور خورشید با افزایش سطح میزان عامل ضد افسردگی طبیعی در مغز ارتباط دارد. مغز در روزهای آفتابی بیش از روزهای تاریک سروتونین تولید میکند. بنابراین افرادی که افسردگی دارند، اگر زمانی را در زیر نور خورشید بگذرانند ممکن است علائم کمتری داشته باشند.
سیزدهم، طول عمر بیشتر:
بر اساس مطالعات انجام شده ، دوری از خورشید درست مانند مصرف سیگار، برای طول عمر شما مضر است. این مطالعه که بر روی سی هزار زن سوئدی در طول بیست سال انجام شده است، نشان می دهد امید به زندگی در افرادی که از نور خورشید دوری می کنند، ۲.۱ سال کمتر از افرادی است زمان زیادی را در فضای آزاد سپری می کنند. زنانی که مدت زمان بیشتری در معرض نور خورشید قرار می گیرند، در ریسک کمتری از ابتلا به بیماریوهایی مانند دیابت، ام اس و بیماری های قلبی قرار می گیرند. برای افرادی که دوست دارند ساعاتی را در زیر نور خورشید بگذرانند، این نکته خبر خوبی است ولی باید به یاد داشته باشید نور زیاد خورشید ریسک سرطان پوست را هم افزایش می دهد. با استفاده از کرم ضد آفتاب، عینک آفتابی، کلاه های لبه دار و لباس های آستین دار و بلند می توانید از مضرات احتمالی دوری کنید.
می خواهید بدانید چه مدت می توانید با خیال راحت زیر آفتاب بمانید؟
در کشورهایی مانند آمریکا اهمیت ویژه ای به این موضوع می دهند، بطوری که هر روز در اخبار شاخص تابش خورشید را اعلام می کنند و بر اساس آن مردم می دانند که با توجه به رنگ پوستی که دارند چه مدت را می توانند زیر نور خورشید قرار گیرند.بطور مثال در یک روز معتدل از نظر آفتابی بودن، سرویس هواشناسی آمریکا به مردمش گفت: معتدل بودن به این معنی است که افراد دارای پوست روشن نباید بیش از ده تا دوازده دقیقه در خارج از خانه بمانند. کسانی که پوست تیره دارند می توانند پنجاه تا شصت دقیقه برای گرفتن پرتوهای آفتاب وقت صرف کنند اما نه بیشتر. سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا میگوید، افرادی که باید بیشتر وقت خود را در خارج از خانه بگذرانند، باید کلاه، عینک آفتابی و ضد آفتاب را در نظر بگیرند.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید، علاوه بر ایجاد سرطان های پوستی می تواند آب مروارید، آسیب سیستم ایمنی بدن و پیری زودرس پوست را بوجود آورد. به گفته مقامات مرکز ملی کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا اگر میزان حضور افراد زیر نور آفتاب کنترل شود آمار ابتلا افراد از ۷۰۰،۰۰۰ تا ۱ میلیون مورد جدید در سرطان پوست و ۱.۲ میلیون در عمل آب مروارید در سال کمتر می شود.