آیا مرگ بر اثر عمل جراحی بینی ممکن است؟
جراحی بینی یا رینوپلاستی، یک جراحی زیبایی با هدف ایجاد رضایت از نظر زیبایی و عملکرد، یک روش معمول انتخاب شده در سراسر جهان است. با این حال، مانند هر عمل جراحی تحت بیهوشی، معمولا بیماران استرس هایی درباره عمل دارند. در این مقاله، خطر مرگ در جراحی زیبایی بینی را مورد بحث قرار خواهیم داد و اقدامات احتیاطی که برای انجام یک عمل ایمن باید انجام شود را مرور می کنیم.
جراحی زیبایی بینی و خطر مرگ
جراحی های بینی به طور کلی روش های ایمن و موفقی هستند. در واقع، رشته پزشکی، به ویژه بیهوشی عمومی، همیشه با خطرات خاصی همراه است. بنابراین، جراحان بینی قبل از جراحی، ارزیابی های کاملی را با در نظر گرفتن عواملی مانند سابقه پزشکی و سلامت کلی بیمار انجام می دهند تا خطرات را به حداقل برسانند.
خطر مرگ در جراحی بینی بسیار کم است. به طور کلی، احتمال تجربه عوارض جدی در چنین اعمال زیبایی بسیار نادر است. این یعنی در پاسخ به این سوال که “آیا می توانید از جراحی بینی بمیرید؟” جواب به احتمال زیاد این است که خیر. هنگامی که توسط یک جراح حرفه ای در یک محیط بیمارستانی استریل و تحت شرایط مناسب انجام می شود، خطرات تقریباً ناچیز است.
انتخاب جراحی بینی در مکان هایی که استانداردهای بهداشتی را رعایت نمی کنند، که اغلب به آنها موسسات “زیرزمینی” گفته می شود، بسیار خطرناک است. انتخاب چنین مکان هایی با هزینه کمتر شبیه پذیرش خطرات تهدید کننده زندگی است. برخی از عفونتهایی که این مراکز زیرزمینی ایجاد میکنند ممکن است حتی منجر به مرگ شما در اثر جراحی بینی شود.
عوامل خطر مرگ در جراحی بینی
بحث در مورد کلمه جراحی بینی یا عمل بینی است. خود کلمه جراحی یا عمل کلمه ترسناکی است. ذهنیت اساسی مردم ما در مورد این واژه جراحی های درمانی و خطرناک است. آیا جراحی بینی باعث مرگ می شود؟
جراحی بینی مانند سایر جراحی های زیبایی عوارض یا خطرات زیادی دارد اما امروزه با پیشرفت علم و فناوری، خطر بروز چنین مشکلاتی به حداقل رسیده است. به همین دلیل این روزها شاهد آن هستیم که افراد زیادی اعم از زن و مرد بدون نگرانی به سراغ این جراحی می روند.
اما یکی از رایج ترین سوالاتی که ممکن است قبل از انجام جراحی بینی شنیده باشید این است که میزان مرگ و میر جراحی بینی چقدر است؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
یکی از علل مرگ در جراحی بینی استفاده از بیهوشی است. در نتیجه بیهوشی و جراحی از عواملی هستند که خطر مرگ در جراحی بینی را افزایش می دهند. این خطر در همه جراحی ها وجود دارد، فقط میزان و درصد وقوع آن متفاوت است. به عنوان مثال موارد زیر از جمله مواردی هستند که تاثیر مستقیم بر نتیجه نهایی جراحی و عوارض آن دارند:
- سابقه سلامتی بیمار
- سن
- سابقه سلامت خانواده
- روش جراحی
- تجربه جراح
- دوز بیهوشی
به طور کلی می توان گفت که درصد مرگ و میر در جراحی بینی در افراد سالم و جوان کمتر از افراد بیمار است. همچنین، افراد غیرسیگاری بیشتر از افراد سیگاری هوشیار هستند.
با وجود همه اینها، مرگ ناشی از جراحی بینی نادر است. هر چه پزشک و تیم پزشکی با تجربه تر باشند، احتمال عارضه کمتر خواهد بود. در این زمینه دکتر حمیدرضا راستی با بیش از 10 سال سابقه در جراحی های گوش و حلق و بینی و همچنین جراحی پلاستیک یکی از بهترین گزینه ها برای جراحی بینی می باشد.
برای کاهش عوارض ناشی از جراحی بینی چه باید کرد؟
به گفته برخی از پزشکان متخصص در درمان و سلامت، نکات زیر را می توانید در کاهش احتمال بروز چنین عوارضی در نظر بگیرید:
- سبک زندگی خود را تغییر دهید و از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید.
- از اضافه وزن خودداری کنید و در صورت نیاز اقدامات لازم را برای کاهش وزن انجام دهید.
- سیگار یا مصرف هر دارویی را ترک کنید و از نوشیدن الکل خودداری کنید.
- به طور مداوم و منظم ورزش کنید تا بتوانید خود را از این گونه آسیب ها و عوارض دور نگه دارید.
- برای جلوگیری از عوارض یا خطرات احتمالی حین یا بعد از جراحی بینی، اقدامات لازم قبل از عمل انجام می شود. از جمله این موارد می توان به آزمایش های لازم قبل از جراحی اشاره کرد که بر اساس آن پزشک با بیماری ها یا مشکلات بیمار آشنا شده و با توجه به شرایط متقاضی اقدام به جراحی می کند.
به طور کلی می توان گفت که در جراحی بینی نگران مرگ نباشید زیرا آماری که تاکنون در این زمینه به دست آمده نشان می دهد که این اتفاق به ندرت و در شرایط بسیار خاص رخ داده است. بنابراین نباید به شایعات مرگ زن یا مرد در حین جراحی بینی که توسط رسانه ها و با عناوین جنجالی برای جذب مخاطبان بیشتر منتشر می شود، توجه کنید.
عوارض نادر جراحی بینی
عوارض نادر پس از جراحی بینی که برای درصد کمی از افراد اتفاق می افتد را در ادامه خواهیم خواند:
خونریزی بیش از حد
این ممکن است به یک انعقاد ژنتیکی یا اکتسابی مربوط باشد. اولی باید قبل از جراحی بررسی شود. در صورتی که بررسی نشده باشد، مشاوره فوری با هماتولوژیست در زمان جراحی توصیه می شود. انعقاد اکتسابی معمولاً ناشی از دارو است و آسپرین معمولاً مقصر است. این دارو باید حداقل 2 هفته قبل از عمل قطع شود.
فیبرینولیز اولیه که باعث خونریزی بیش از حد در طی جراحی بینی می شود گزارش شده است. این اختلال به دلیل فعال شدن غیر طبیعی سیستم فیبرینولیتیک است که منجر به انحلال سریع لخته می شود. آزمایش خون برای فیبرینوژن، محصولات تخریب فیبرینوژن و زمان لیز اوگلوبولین به تشخیص کمک می کند.
پارگی فلپ های موکوپریکندریال
پارگی های یک طرفه معمولاً بدون حادثه بهبود می یابند، اما پارگی های دو طرفه غشای مخاطی سپتوم ممکن است منجر به سوراخ شدن سپتوم و علائم همراه آن شود. بخیه زدن این پارگی های دو طرفه در زمان جراحی با پیوند غضروف مداخله ای بهترین است. پارگی متضاد سپتوم و دیواره جانبی ممکن است منجر به تشکیل سینکیا و انسداد بینی شود.
سوراخ شدن پوست
این عارضه می تواند در هنگام تخریب پوست، به ویژه در ناحیه گنبدی ایجاد شود. بهتر است با توجه دقیق به تکنیک از آن اجتناب شود. سوراخ کردن ممکن است منجر به زخم شود. برای به حداقل رساندن جای زخم، بخیه زده میشود. در صورت ایجاد اسکار ممکن است نیاز به درمان بیشتر باشد.
فروریختن هرم استخوانی
فروپاشی هرم استخوانی ممکن است در حین برداشتن قوز استخوانی با استئوتوم اتفاق بیفتد، به ویژه زمانی که بیمار ترومای بینی قبلی داشته است.
از بین بردن غضروف جانبی فوقانی
جداسازی دو طرفه باعث ایجاد بدشکلی V معکوس می شود و قطع یک طرفه باعث عدم تقارن در یک سوم میانی بینی می شود.
عوارض استئوتومی
این بدشکلی زمانی ایجاد می شود که استئوتومی داخلی باعث ایجاد شکستگی سفالیک بالاتر در قسمت ضخیم تر اتصال پیش بینی می شود. تلاش برای باریک شدن بعد از استئوتومی منجر به جانبی شدن بخش فوقانی استخوان های شکسته شده، بر اساس یک تکیه گاه در یا در اطراف ریشه می شود.
برای کاهش خطرات بعد از عمل چه کاری انجام دهیم؟
مطمئناً عوارض جراحی بینی نه تنها در حین جراحی بلکه در دوره بعد از عمل نیز می تواند ایجاد شود. یک روند بی دقت پس از عمل می تواند تأثیر منفی بر نتایج داشته باشد و حتی خطرات عمل را افزایش دهد. بنابراین بیماران در طول دوره بعد از عمل مسئولیت دارند.
برای بیماران بسیار مهم است که به طور کامل دستورالعمل های ارائه شده توسط پزشک خود را رعایت کنند. علاوه بر این، استفاده منظم از داروهای تجویز شده و غفلت نکردن از معاینات برنامه ریزی شده کلیدهای بهبودی سالم است.
عوامل دیگری نیز وجود دارد که به طور مثبت بر روند بهبودی تأثیر می گذارد: حفظ یک رژیم غذایی سالم، کنترل فعالیت های بدنی و اجتناب از استرس ضروری است. انتخاب غذاهای غنی از آنتی اکسیدان، استفاده از عوامل ضد التهابی طبیعی مانند آرنیکا و آلوئه ورا، و حمایت از سیستم ایمنی با غذاهای غنی از پروبیوتیک و پری بیوتیک نیز نقش مهمی در روند بهبودی دارند.
سوالات متداول
آیا جراحی بینی ریسک بالایی دارد؟
رینوپلاستی یک عمل با خطرات بالا در نظر گرفته می شود که در درجه اول به دلیل پیش بینی پذیری محدود نتیجه زیبایی است
آیا جراحی بینی بی خطر است؟
مانند هر جراحی دیگری، انجام جراحی آندوسکوپی سینوس با خطراتی همراه است. در موارد نادر، خونریزی بیش از حد ممکن است رخ دهد که جراح باید جراحی را متوقف کند
آیا جراحی بینی صد در صد ایمن است؟
جراحی تغییر شکل بینی یکی از سخت ترین جراحی های پلاستیک برای انجام است، اما خبر خوب این است که کمتر از 1 درصد از بیماران عوارض شدیدی را تجربه خواهند کرد.